HÍREK

Augusztusi külkereskedelmi deficit

A 2022. júliusi 1,298 milliárd euró külkereskedelmi deficitet követően augusztusban kis mértékkel tovább nőtt a hiány mértéke és elérte a 1,3 milliárd eurót.

Hiába nőtt nőtt 37,1%-kal az ipari termelés és azok ára, az export ezirányú növekedését meghaladóan 40,6%-kal nőtt az energiahordozók import értéke.

Az orosz-ukrán háború a korábbi szakértői becsléseket jelentősen módosította. A nyersanyag árának és az energiahordozók árának növekedése olyan mértékű, melyet az export növekedése nem tud ellensúlyozni. Sem az árak, sem a volumen növekedésben nem tud az export lépést tartani, de a szankciók miatti Oroszország felé történő export korlátozás szintén hozzájárult az export-import olló egyenlegének növekedéséhez.

A globális szállítói láncok működésében történt lassulások, szakadások a termelésben és ezzel együtt az külkereskedelemben is éreztetik továbbra is hatásukat.

A gázárak némi mérséklődése, ha nem is szeptemberben, hanem októberben, illetve a szállítói, gyártói kapacitások átszervezése pozitív kilátásokat vetít előre a külkereskedelmi egyenlegben. Némi árnyékot vet a pozitív előrejelzésünkre a megtakarítási hajlandóság növekedése és ezzel együtt a fogyasztás csökkenése a rezsifélelmek miatt.

Forrás: KSH, www.zoldhitel.hu

hitelkiváltás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ATM
ATM

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
időpontfoglalás
időpontfoglalás

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyintézéshez. Persze lehőség van telefonos időpontfoglalás -ra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámlakivonat
bankszámlakivonat

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonat igénylése több úton is kérhető bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

Nőttek a fogyasztói árak 3,6%-kal

3,6%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,6%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
ingatlan

Nőtt a Budapesti Ingatlan eredménye

Nőtt a Budapesti Ingatlan adózott eredménye 2023-ban A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -