HÍREK

7,7%-kal nőtt a beruházások volumene

7,7%-kal nőtt a beruházások volumene 2022. 3. negyedévében. A növekedés meghaladta a várakozásainkat és szinte a 2.negyedévi 7,8%-os növekedési szintet érte el a gazdaság éves alapon. A növekedés motorját a feldolgozóipar, energiaipar, éptőipar(lakásberuházások) adták. A mezőgazdaság kevésbé teljesített jól a beruházások terén, melynek az aszályos időjárás a több 100 milliárdos forgótőke hiány, a megdrágult energiaárak, stb miatti megváltozott helyzet volt a főbb okozója. A szállítás és raktározás szintén csökkenő beruházási volument tudhat magáénak. Ennek egyik oka az állami beruházások elmaradása, ha nem is a korábbi időszakhoz hasonló volumenben, de továbbra is jelentős, korábbi döntések miatti fejlesztésekre számítunk.

A jövő évben nem feltételezzük, hogy ez a nagyságrendű beruházási növekedés fennmarad. A 2022-es beruházások 7 % körüli éves növekedése 2023-ban felére, de maximum 4% körüli értékre fog csökkenni.

2023-ban jelentős, már bejelentett, működőtőke beáramlás fog megjelenni a gazdaságban, amely az idei évi feldolgozóipari beruházási aktivitást tovább erősítheti. A német befektetések mellett a kínai, japán, koreai, indiai befektetők erősödése a gazdasági kapcsolatok fejlődésének egyik megtestesítője.

A lakásberuházások mellett, melynek a zöldlakáshitel program és az otthonfelújítási program ( Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) ) nagy lökést adott, az irodaberuházások egyre nagyobb számban elkészülő és a felhasználói igények változása miatt 10%-ot elérő üresedési rátát feltételezünk.

Raktározási területen, a megváltozott szállítási láncok, határidők, háborús okok miatt, illetve az igények növekedése következtében gyakorlatilag nincs kiadatlan megfelelő minőségű raktári kapacitás. A kereskedelem, gépjárműgyártás, online tér erősödésével a raktározási igények és a fejlesztések nem tudnak lépést tartani.

Az elkövetkező időszak nagy nyertese az energetikai szektor és azok beruházásai lehetnek. Az energia árak növekedése miatt még előttünk állnak a tervezett beruházások teljesülései, sőt megrendelései.

Az informatika, hadipari, szálláshely beruházások növekedésére számítunk még az elkövetkező negyedévekben, ha nem is olyan mértékben, mint a fentebb említett energetika, feldolgozóipar esetében, ahol 30-40%-os beruházási növekedés volt tapasztalható, de 10%-ot meghaladó növekedés lehetséges.

Egy-egy beruházás megtervezése, megvalósítása ma már legtöbb esetben 1 évet meghaladó projektek lehetnek. Korábban akár fele annyi idő alatt is sikerült abszolválni. Érdemes tanácsadói segítséggel alaposan előkészíteni, hogy az eredményesség szempontjából a legjobb hatást érjük el.

tanácsadás csapata műszaki, pénzügyi és projekt szakértői az adott tervhez igazodó támogatással segítik a vállalkozásokat.

Keress bennünket és mond el mire keresel megoldást és valósítsuk meg együtt a céljaidat! www.zoldhitel.hu Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

#beruházás #KSH #feldolgozóipar #energetika #irodapiac #raktározás #lakás #hadiipar #gépjárműgyártás #kereskedelm #informatikai #működőtőke #szálláshelyfejlesztés #mezőgazdaság #tőkehiány #német #kínai #indiai #koreai #beruházások #ZöldConsulting

Forrás: KSH, www.zoldhitel.hu

hitelmegoldások

Zöld Consulting

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

befektetési
Egyéb kategória

NAV: online egyszerű az szja-bevallás

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
Mobil fizetés

Sok magyar mobillal fizet

Mastercard: minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal A magyar bankkártya használók  digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén. A külföldi

TOVÁBB OLVASOM »
kormány
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program indítása

Otthonfelújítási program indítását javasolja az ÉVOSZ a lakásvagyon műszaki állagának javításáért A lakásvagyon műszaki állagának javítása érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) otthonfelújítási támogatási

TOVÁBB OLVASOM »
forgalom
gazdaság

A kormány csökkenti a hiányt

PM: a kormány fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt A költségvetés a válságokban is helytállt. A rendkívüli kiadások mellett is biztosította a forrásokat a nyugdíjak és

TOVÁBB OLVASOM »
zöldenergia
fogyasztói árak

A fogyasztói árak 3,7%-kal nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest 2024. februárban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -