HÍREK

Döntés a Széchenyi Kártya Programról

A kormány egy határozatban szabályozta, hogy a következő években mekkora támogatást biztosíthatnak a központi költségvetésből a Széchenyi Kártya Programnak. A szabályozás értelmében egészen 2034-ig előírták a támogatás mértékét, és az is kiderült, hogy jóval több pénzt szánnak a programra, mint akár csak egy hónappal ezelőtt.

A kormány arról hozott döntést, hogy mekkora forrásokra tarthat igényt a program az elkövetkező időszakban. Az idei évre vonatkozóan azt írták, hogy „az orosz–ukrán konfliktus és az energiaár-emelkedések által súlyosan érintett hazai mikro-, kis- és középvállalkozások kedvezményes finanszírozási forrásokhoz való hozzájutása érdekében” támogatják azt, hogy a program által igényelt további többletforrásokat a központi költségvetés terhére biztosítsák.

Ezenkívül a jövő évre vonatkozóan is többletforrásokat biztosít a kormány az eddig jóváhagyott pénzek mellett. A szabályozás értelmében ennek összege legfeljebb 21,78 milliárd forint lehet, amelyet ugyancsak a központi költségvetésből fognak biztosítani.

A határozatban azt is előírták, hogy a 2024 és 2034 közötti időszakban is biztosítani kell a programhoz szükséges források rendelkezésre állását.

A program finanszírozása várhatóan ez idő alatt már évről évre csökkenni fog, az alábbiak szerint:

  • A 2024. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 198 milliárd forint.
  • A 2025. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 163,5 milliárd forint.
  • A 2026. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 112,5 milliárd forint.
  • A 2027. évre vonatkozó kötelezettségvállalás felső korlátja 75,5 milliárd forint.
  • A 2028–2034. évekre vonatkozó kötelezettségvállalások felső korlátja évente 42,5 milliárd forint.

A határozatban azt is előírták, hogy magát a programot akár 2038-ig is finanszírozni lehet a Miniszterelnöki Kabinetiroda megfelelő előirányzatának terhére.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu  Hitelkalkulátor | Zöldlszemélyikölcsön (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy hívd a 06303732000, 06303426308, 06707911313, 06707080906 telefonszámokat.

#kkv #széchenyiprogram #széchenyikártya #kormány #döntés #milliárd

Forrás: Index, www.zoldlakashitel.hu

 

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Babakötvény
babakötvény

Babakötvény után járó támogatás

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás.190 ezer gyermek 1,8

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
Egyéb kategória

NAV: online egyszerű az szja-bevallás

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
Mobil fizetés

Sok magyar mobillal fizet

Mastercard: minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal A magyar bankkártya használók  digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén. A külföldi

TOVÁBB OLVASOM »
kormány
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program indítása

Otthonfelújítási program indítását javasolja az ÉVOSZ a lakásvagyon műszaki állagának javításáért A lakásvagyon műszaki állagának javítása érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) otthonfelújítási támogatási

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -