HÍREK

OTP babaváró igénylés változás

Mivel a mai napig nem jelent meg a Babaváró kölcsön és támogatás folytatásáról szóló jogszabály, így a jelenlegi hatályos a babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III. 12.) Korm. rendelet szerint a Babaváró kölcsön és támogatás igénybevételéről szóló kölcsönszerződés 2022. december 31-éig köthető meg.
Lehetséges szcenáriók a babaváró kapcsán:
– a jelenlegi jogszabálynak megfelelően a termék értékesítése 2022. december 31-ével megszűnik
– a Babaváró kölcsön és támogatás értékesítése a jelenlegi, változatlan feltételek mellett folytatódik
– a termék értékesítése módosult feltételekkel folytatódik
OTP Bank esetében a Babaváró kölcsön és támogatás igénylésére 2022. december 30-ig biztosítanak lehetőséget (2022. december 31-én már nem lesz lehetőség az igénylés rögzítésére)
2022. december 9-től az ügyfelekkel a Babaváró kölcsön és támogatás igénylési nyomtatványon egy nyilatkozatot íratnak alá, amelyben elfogadják, hogy az igénylésüket annak tudatában nyújtják be, hogy a törvényileg biztosított (10+10 munkanapban meghatározott) bírálati idő már nem áll rendelkezésre, így a szerződés 2022. december 31-ig történő megkötése nem garantált.
2022. december 30-ig rögzített igénylések, ahol a december 30-án, nap végéig nem történik meg a szerződés aláírása, központilag lejáratásra kerülnek.
Korábbi tájékoztatásunkban már írtunk nektek, hogy a 369/2022. (IX. 29.) Korm. rendelet értelmében a Kormány a kormányzati igazgatási szervek vonatkozásában 2022. december 22-től 2023. január 6-ig igazgatási szünetet rendelt el. Az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv – vezetőjének ellenkező rendelkezése hiányában – feladatait nem látja el, és az ügyfélfogadás szünetel.
Tekintettel arra, hogy a Babaváró kölcsön igényléséhez TB igazolás benyújtása szükséges, amely az igazgatási szünet időtartama alatt nem szerezhető be. A Babaváró kölcsön és támogatás iránti érdeklődéskor, illetve igényléskor, hogy 2022. december 21-ig szükséges gondoskodni a TB igazolás beszerzéséről, mert egyéb esetben nem lesz lehetőség az igénylés benyújtására.
Babaváró igénylést a Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalon tudjátok jelezni vagy a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon várják szakértőink az érdeklődő hívásokat.
babakötvény

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

MBH
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
otthonfelújítás
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
árak
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -