HÍREK

Folyamatosan javul a forint árfolyama

Folyamatosan erősödik a Forint

Mindenkiben felmerül a kérdés meddig erősödik, mikor korrigál, mikor fog gyengülni.

Mind a magánszemélyeket, mind a cégeket rosszul érintette a Forint gyengülése. Ennek is voltak persze nyertesei, mint minden más hasonló változásnak.
Több Forintot kapnak az Euros bevételért, a külföldi cégnek ugyanazon euro kiadás mellett a magyar mérnök bérének Forintban emelése nem okoz gondot a pénzügyi tervben, ráadásul még az alkalmazott is boldog.
Kiragadott és elég sarkos példa, de minden érmének két oldala van.
Amikor a nyaralások árai „elszálltak” a Forint gyengülése miatt, akkor sokan mérgelődtek. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) tervezd nyaralásod velünk.

Volt aki lemondta, volt aki kénytelen kellettlen ráfizetett. Hasonló céges ügyek ugyanúgy megtörténtek az árfolyam klauzulák miatt.

Most sorra halljuk, hogy veszik az eurot magán és céges ügyek miatt.

Mindenben fő a bizalom, az az egyik mozgató rugója még az árfolyamnak is. Ahogy érzékeljük alapvetően nem a hosszú távú erősödésre számítanak az ügyfelek, ismerősök.

De mi is mozgatja most az árfolyamot? Közel egy hét múlva jön az inflációs adat, de ezt már beárazta a piac, bár lehet miatta mozgás, ha a várakozást nagyon felülmúlja az adat. Az MNB az egynapos kamatokhoz nem nyúlt. Elkezdenek jönni az EU-s pénzek, adó, támogatás, költségvetés vonatkozásban már látszik az irány, fény az alagút végén ki hogy áll a kérdéshez.

Bizonytalanságot okoz a megállapodás ellenére az EU pénzek kérdése, az orosz-ukrán háború alakulása, az energiaárak alakulása (folyamatosan csökkenő tőzsdei árakat látunk), az ársapkák kérdésköre, sorolhatnánk még persze.

Sok a bizonytalanság, de mi pozitív folyamatokat várunk a Forinttól és javuló árfolyamot. A mostani 395-400 Forintos euro árfolyamhoz képest is kedvezőbb szinteket.
Egyszer reméljük mi is hasonlóan tudunk ünnepelni, mint ismerősök, barátok, volt kollégák Horvátországból.

#euro#Forint#árfolyam#export#import#infláció#orosz#ukrán#háború#energiaárak#ársapka#tőszde#nyaralás#árfolyamkaluzula#MNB#Horvátország#eurobeveztés#EU#támogatás#szerződés

tanácsadás
profit

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ATM
ATM

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
időpontfoglalás
időpontfoglalás

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyintézéshez. Persze lehőség van telefonos időpontfoglalás -ra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámlakivonat
bankszámlakivonat

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonat igénylése több úton is kérhető bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

Nőttek a fogyasztói árak 3,6%-kal

3,6%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. márciusban a fogyasztói árak átlagosan 3,6%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
ingatlan
ingatlan

Nőtt a Budapesti Ingatlan eredménye

Nőtt a Budapesti Ingatlan adózott eredménye 2023-ban A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -