HÍREK

Biztosítás segít a viharkároknál is

A biztosítás segíts a viharkároknál is. A Mabisz adati szerint közel 3,5 milliárd forint lehet a kár a hétvégi viharok után

Budapest, 2023. február 7., kedd (MTI) – A múlt szombati vihar pusztításai megközelíthetik a tavaly január 30-i orkán okozta károkat, amikor közel 3,5 milliárd forint volt a károk összege. Közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a február 4-i szélvihar nyomán özönlenek a bejelentések a biztosítókhoz. Hétfő estig 13 ezren fordultak a társaságokhoz az okozott károk miatt, de ez a következő napokban várhatóan még jelentősen nő.

Az ország egész területére kiterjednek a károk, a települések közül Budapest mellett Pécsről, Kaposvárról, Székesfehérvárból, Tatabányáról, Bajáról, Szekszárdról, Felcsútról, Nyírvasváriból érkezett nagy számú bejelentés.

A gyorsjelentések nyomán a társaságok eddig 1,8 milliárd forintot fizettek ki vagy tartalékoltak kifizetésekre. Ezek csak a lakásbiztosításokra elkülönített összegek.

A jelzett adatokhoz társulnak még az ipari létesítményekben és közintézményekben keletkezett károk.

A bejelentések okai igen széles körűek:

  • áramkimaradás,
  • megbontott tető,
  • fakidőlés,
  • vihar által elsodort tárgyak,
  • kidőlt kerítés,
  • bedőlt kémény,
  • melléképület károsodása,
  • idegen tárgy rádőlése.

Előreláthatólag jelentősek lesznek a casco-szerződésekre kifizetett kártérítések is az olyan esetek nyomán, amikor fák vagy faágak dőltek a gépjárművekre. Ilyenkor a kötelező gépjármű biztosítás nem téríti meg az okozott károkat, csak a teljes körű, a töréskárokat is magában foglaló casco.

A kiszámíthatatlanná váló természeti katasztrófák egyre magasabb átlagos kárkifizetésekkel társulnak, a folyamatosan emelkedő építkezési, újjáépítési költségek miatt.

A viszonylag kisebb károsodások helyreállítására is a korábbi éveknél magasabb összegeket kell szánni – vagyis egyre erősebben érződik a kárinfláció jelensége. Ebben a helyzetben különösen fontos, hogy senki ne váljon alulbiztosítottá – figyelmeztet a Mabisz. Ez akkor lehet, ha a lakás, ház újjáépítésének, ingóságok újrabeszerzésének költségei meghaladják a szerződésben rögzített biztosítási összegeket. A biztosítási összeg ugyanis a kártérítés felső határa.

Ha túl vagy a kárbejelentésen, ha nem értintett a vihar, akkor is érdemes megnézni a biztosításod. Lehet hogy alulbiztosított, lehet hogy nincs benne pl. a napelem, lehet hogy elavult vagy sokat fizetsz. Szakértőink várják a hívásod? +36-30-373-2000; +36-70-791-1313.

#biztosítás #vihar #casco #lakásbiztosítás #kárbejelentés #újrakötés

Forrás: www.mti.hu; MABISZ; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

biztosítás

MTI 2023. február 7., kedd 10:01

Erste

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

MNB
mnb

MNB: szintet lép az azonnali fizetés

MNB: újabb szintre lép az azonnali fizetés Április 1-től minden hazai fogyasztó és vállalkozás teljesítheti fizetési tranzakcióit fizetési kérelem elfogadásával és arra válaszul azonnali fizetés

TOVÁBB OLVASOM »
munkaerőpiac
munkaerőpiac

Czomba Sándor: egyre többen dolgoznak

Czomba Sándor: egyre többen dolgoznak, márciusban még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők létszám. A rendszerváltás óta idén márciusban mérte a legalacsonyabb regisztrált

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 605 100 forint volt 2024. januárban, 14,6%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2024. januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Nőtt a foglalkoztatottak száma

4 millió 723 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,6%. 2024 februárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Babakötvény
babakötvény

Babakötvény után járó támogatás

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás.190 ezer gyermek 1,8

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -