HÍREK

Biztató MNB adatok érkeztek

MNB: a bankrendszer tartalékai bőven meghaladják az előírt szintet

 

Januárban a hitelintézetek tartalékszámláinak havi átlagállománya 2449,8 milliárd forintra csökkent a decemberi 2800,5 milliárdról. A legfrissebb adat az előírt kötelező tartalékszintet 112,2 milliárd forinttal haladja meg. Olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) holnapján.

A jegybank adatai szerint a forgalomban lévő készpénz átlagállománya az év elejei szezonalitásnak megfelelően csökkent:

  • 8214 milliárd forintra a decemberi 8411 milliárd forintról.

A bankrendszer forintlikviditása nőtt. Ami elsősorban a jegybanknál elhelyezett egynapos betétek átlagállományának növekedésére vezethető vissza.

  • A hitelintézetek egynapos betétei 6647 milliárd forintra nőttek januárban, decemberhez képest 1997 milliárd forinttal.

A külföldi követelések havi átlagállománya 914,8 milliárd forinttal 17 006 milliárdra nőtt januárban.

A hitelintézetekkel kötött eurolikviditást nyújtó swapok januári lejárta, a deviza államkötvény-kibocsátás és az Európai Bizottságtól érkező transzferek is növelték a hó végi állományt.

A külföldi kötelezettségek átlagos állománya az év első hónapjában 351,6 milliárd forinttal 5556 milliárd forintra esett vissza – olvasható az MNB tájékoztatójában.

#MNB #bank #tartalék #betét #EU #transzfer

Forrás: www.mti.hu; MNB; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

MNB

MTI 2023. február 14., kedd 14:57

Budapest, 2023. február 14., kedd (MTI)

zöldenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

Babakötvény
babakötvény

Babakötvény után járó támogatás

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás.190 ezer gyermek 1,8

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
Egyéb kategória

NAV: online egyszerű az szja-bevallás

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
Mobil fizetés

Sok magyar mobillal fizet

Mastercard: minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal A magyar bankkártya használók  digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén. A külföldi

TOVÁBB OLVASOM »
kormány
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program indítása

Otthonfelújítási program indítását javasolja az ÉVOSZ a lakásvagyon műszaki állagának javításáért A lakásvagyon műszaki állagának javítása érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) otthonfelújítási támogatási

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -