HÍREK

Nyitottság az online megoldásokra

A magyarok több mint háromnegyede nyitott a használt termékeket online vásárlására

 

A magyarok 77 százaléka nyitott a használt termékek online vásárlására. 64 százalékuk már vett is ilyet a világhálón, 8 százalék biztos abban, hogy lesz ilyen vásárlása a jövőben – állapította meg az Opinio Institue Kft. friss reprezentatív kutatása, amelyet a március 18-i újrahasznosítási világnap alkalmából készítettek.

A Shoptet, webáruházak létrehozásával és üzemeltetésével foglalkozó cseh hátterű cég megrendelésére készült felmérés. A megkérdezett magyarok 93 százaléka nyilatkozta azt, hogy az alacsonyabb árak miatt vásárol online használt termékeket. 32 százalékukat motiválja erre a környezet védelme, 22 százalékát az, hogy divatosnak tartja.

A válaszadó 16-19 évesek 84 százaléka, a huszonévesek 83 százaléka, a harmincasok 79 százaléka, a negyvenesek 76 százaléka, az ötvenes korosztály 65 százaléka befogadó a használt áruk vásárlása iránt.

Terméktípusokat tekintve használt divatcikkeket 47 százalék, számítástechnikai eszközöket 43 százalék, könyveket 39 százalék, szórakoztató elektronikai eszközöket 34 százalék vásárol leginkább.

A felmérés alapján a nők 67 százaléka vett már online használt divatcikket, 43 százalék pedig könyvet. A férfiak 53 százaléka vett a világhálón használt elektronikai eszközt (telefont, laptopot, tabletet, okosórát, fényképezőgépet vagy akár kamerát), 43 százalék TV-t, játékkonzolt, hangfalat vagy lejátszót.

Generációkat tekintve az ötvenes korosztálynak számít leginkább a környezetvédelem (36 százalék), majd őket követik 35 százalékkal a huszonévesek.

A felmérés 1123 fő megkérdezésével készült 2023 márciusában. Amely reprezentatív a magyarországi 16-59 éves okostelefonnal rendelkezőkre kor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint. A kutatást a Shoptet megbízásából az Opinio Institue Kft. készítette – áll a közleményben.

#online #webáruház #kutatás #vásárlás #használtcikk

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

online

MTI 2023. március 16., csütörtök 11:06

Revolut

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program indítása

Otthonfelújítási program indítását javasolja az ÉVOSZ a lakásvagyon műszaki állagának javításáért A lakásvagyon műszaki állagának javítása érdekében az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) otthonfelújítási támogatási

TOVÁBB OLVASOM »
kormány
gazdaság

A kormány csökkenti a hiányt

PM: a kormány fokozatosan csökkenti a költségvetési hiányt A költségvetés a válságokban is helytállt. A rendkívüli kiadások mellett is biztosította a forrásokat a nyugdíjak és

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak 3,7%-kal nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest 2024. februárban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
Revolut
betét

MNB: betétet kínál a Revolut

MNB: betétet kínál a Revolut, de a magyar betétgarancia védőernyőjén kívül marad Aktív betétgyűjtésbe kezdett a litvániai székhelyű, Magyarországon határon átnyúló szolgáltatóként működő Revolut Bank.

TOVÁBB OLVASOM »
gazdaság
gazdaság

A gazdaság teljesítménye stagnált

2023 IV. negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált, az előző negyedévihez és a 2022. IV. negyedévihez képest sem változott Magyarország bruttó hazai terméke 2023 IV. negyedévében a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -