HÍREK

Magyar kézbe került a Posta Biztosító

GFM: magyar kézbe került a Posta Biztosító

Pénzügyi értelemben is lezárult az az ügylet, amellyel a magyar államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 66,9 százalékos, eddig külföldi kézben lévő üzletrészt vásárolt a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben. Ezzel 100 százalékban magyar kézbe került a vállalatcsoport, tovább növelve a hazai tulajdon arányát a biztosítási szektorban – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) csütörtökön az MTI-vel.

A magyar állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hannoveri központú Talanx Csoport 2022 decemberében jelentették be, hogy szerződést kötöttek a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről – idézik fel a közleményben.

Az illetékes felügyeleti hatóságok jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyileg is lezárult. A kivásárlással tisztán magyar tulajdonba került a biztosítási cégcsoport. Ezzel a biztosítási szektorban a hazai tulajdon aránya már meghaladja a 20 százalékot – írták.

A biztosítási szektorban a hazai tulajdonrész arányának növekedésével tovább élénkülhet a piaci verseny. Továbbá növekedhet a biztosítási penetráció, és emelkedhet a szolgáltatások színvonala – emelte ki a GFM.

A közlemény szerint a tranzakció zárásával járó tulajdonosváltás és a közgyűlési döntés nyomán Kadocsa Balázs tölti be a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját.

A vezető csaknem 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatói piacon, ebből az elmúlt 17 évben folyamatosan kapcsolatban állt munkája során a vállalattal és a Magyar Postával. Kadocsa Balázs Pandurics Anettet váltja az elnök-vezérigazgatói tisztségben, akinek az új tulajdonos ezúton is köszönetét fejezi ki tevékenységéért – írták.

A Posta Biztosítók üzleti működésük kezdete, 2003 óta a legdinamikusabban növekedő biztosítótársaságok közé tartoznak a magyar piacon. Sikerüket a – 33,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkező – Magyar Posta Zrt.-vel közösen kialakított üzleti modell alapozza meg. Termékeik az országos postai hálózaton keresztül Magyarország egész területén könnyen elérhetőek. A társaságok a 2021-es üzleti évben összesen mintegy 350 millió euró bruttó díjbevételt értek el. Szerepük egyaránt jelentős az életbiztosítási, valamint az utas-, gépjármű-, lakás- és nyugdíj-biztosítási szegmensekben. A tranzakció a Posta Biztosítók ügyfeleit közvetlenül nem érinti – áll a közleményben.

#posta_biztosító #posta #biztosító #életbiztosítás #utasbiztosítás #lakásbiztosítás #nyugdíjbiztosítás

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

posta biztosító

MTI 2023. április 5., szerda 16:55

Revolut

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítás
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
árak
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
K&H
gazdaság

A gazdaság teljesítménye stagnált

2023 IV. negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált, az előző negyedévihez és a 2022. IV. negyedévihez képest sem változott Magyarország bruttó hazai terméke 2023 IV. negyedévében a nyers adatok szerint

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -