HÍREK

Megrohanták a magyarok a bankokat

A személyi hitelesek tavaly még jórészt megúszták az állandó kamatemelés lakossági kölcsönökre gyakorolt hatásait, 2022-re viszont egyértelművé vált, hogy ők is kénytelenek lesznek jó időre lemondani az olcsó hitelek jelentette kényelemről. Ennek ellenére a jegybank májusra vonatkozó statisztikái alapján a hitelek iránti kereslet rég látott tempóban élénkül.

A jegybank friss statisztikái szerint idén májusban rég látott érdeklődés mutatkozott a lakosság részéről a fontosabb hiteltípusok iránt. Az év ötödik hónapjában folyósított hitelek összege nem csak az év eleji alacsony bázishoz, hanem utóbbi évek számaihoz képest is impozánsak. Legutóbb a koronavírus járvány betörése előtt utaltak ugyanis a bankok 50 milliárd forintot meghaladó összegű, ilyen típusú kölcsönt egyetlen hónap alatt a hiteligénylőknek.

Fordulat a törlesztőben, fordulat a keresletben

A személyi hiteleknél jelentkező lakossági kereslet jellemzően nem annyira stabil, mint például a jelzálogkölcsönök esetében. A hitelpiac ezen szegmensét ennek megfelelően az elmúlt években a stabil növekedés helyett inkább egy hullámvasútszerű mozgás jellemezte.

A 2021 téli hónapjaiban megindult legutóbbi visszaesés pedig még év elején is alacsony bázist eredményezett. 2022. februártól azonban már változó tendenciát lehetett látni, így a következő hónapokban az ilyen hitelek a korábbi évektől nem sokkal elmaradó szinten teljesítettek, májusra pedig túl is szárnyalták azt.

A lakosság fizetőképességének növekedése pedig azóta is nagy mértékben kompenzálni tudja a hitelek drágulását, így aki valóban rászorul, azt a magas kamatok önmagában nem feltétlen tartják majd vissza a hiteligényléstől. Ez pedig mostanra hatványozottan igaznak a tűnik.

Pedig a személyi kölcsönök egyáltalán nem indították jól az évet. A januári szezonális visszaesés ugyanis, ami a lakáskölcsönöket idén szinte elkerülte, éppen a lakossági hiteltípusok közül éppen a személyi hiteleket érintette az egyik legnagyobb mértékben.

A személyi kölcsönök mellett egyébként a babaváró is szépen összeszedte magát. A kifutása felé közelítő államilag támogatott kölcsön után valószínűleg nyárra indult meg az utolsó roham. A kedvezményezettek körének szűkülése miatt azonban az ezen hitelek iránti kereslet is fokozatosan átcsatornázódhat majd a lakáshitelek és a személyi kölcsönök piacára.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#személyikölcsön #zöldszemélyikölcsön #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Penzcentrum, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -