HÍREK

Megrohanták a magyarok a bankokat

A személyi hitelesek tavaly még jórészt megúszták az állandó kamatemelés lakossági kölcsönökre gyakorolt hatásait, 2022-re viszont egyértelművé vált, hogy ők is kénytelenek lesznek jó időre lemondani az olcsó hitelek jelentette kényelemről. Ennek ellenére a jegybank májusra vonatkozó statisztikái alapján a hitelek iránti kereslet rég látott tempóban élénkül.

A jegybank friss statisztikái szerint idén májusban rég látott érdeklődés mutatkozott a lakosság részéről a fontosabb hiteltípusok iránt. Az év ötödik hónapjában folyósított hitelek összege nem csak az év eleji alacsony bázishoz, hanem utóbbi évek számaihoz képest is impozánsak. Legutóbb a koronavírus járvány betörése előtt utaltak ugyanis a bankok 50 milliárd forintot meghaladó összegű, ilyen típusú kölcsönt egyetlen hónap alatt a hiteligénylőknek.

Fordulat a törlesztőben, fordulat a keresletben

A személyi hiteleknél jelentkező lakossági kereslet jellemzően nem annyira stabil, mint például a jelzálogkölcsönök esetében. A hitelpiac ezen szegmensét ennek megfelelően az elmúlt években a stabil növekedés helyett inkább egy hullámvasútszerű mozgás jellemezte.

A 2021 téli hónapjaiban megindult legutóbbi visszaesés pedig még év elején is alacsony bázist eredményezett. 2022. februártól azonban már változó tendenciát lehetett látni, így a következő hónapokban az ilyen hitelek a korábbi évektől nem sokkal elmaradó szinten teljesítettek, májusra pedig túl is szárnyalták azt.

A lakosság fizetőképességének növekedése pedig azóta is nagy mértékben kompenzálni tudja a hitelek drágulását, így aki valóban rászorul, azt a magas kamatok önmagában nem feltétlen tartják majd vissza a hiteligényléstől. Ez pedig mostanra hatványozottan igaznak a tűnik.

Pedig a személyi kölcsönök egyáltalán nem indították jól az évet. A januári szezonális visszaesés ugyanis, ami a lakáskölcsönöket idén szinte elkerülte, éppen a lakossági hiteltípusok közül éppen a személyi hiteleket érintette az egyik legnagyobb mértékben.

A személyi kölcsönök mellett egyébként a babaváró is szépen összeszedte magát. A kifutása felé közelítő államilag támogatott kölcsön után valószínűleg nyárra indult meg az utolsó roham. A kedvezményezettek körének szűkülése miatt azonban az ezen hitelek iránti kereslet is fokozatosan átcsatornázódhat majd a lakáshitelek és a személyi kölcsönök piacára.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#személyikölcsön #zöldszemélyikölcsön #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Penzcentrum, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -