HÍREK

Jövőre is lesz babaváró hitel és CSOK

Szűk másfél órával a szombati kormányinfó után szűkszavú Facebook-posztban jelentette be a kormány, hogy jövőre is meghosszabbítja a családtámogatásokat.

2023-ban is marad:

  • a családi adókedvezmény,
  • a babaváró támogatás,
  • az otthonteremtési támogatás,
  • az első házasok adókedvezménye és
  • a diplomás gyermekgondozási díj.

Ezek közül egyedül a babaváró támogatás (hitel) olyan, aminek elvileg az év végével lejárt volna az igényelhetősége. A maximum 10 millió forintos babaváró hitel gyermek vállalásával lehet felvenni. Ha meghatározott időn belül egy gyerek megszületik, akkor a hitel kamatmentessé válik. Ha kettő, akkor 30 százalékát elengedik, ha pedig három, akkor az egészből vissza nem térítendő támogatás lesz.

A Facebook-posztban írt otthonteremtési támogatás alatt feltehetően a CSOK-ot értik (családi otthonteremtési támogatás). Ennek igénylésére eddig nem volt határidő. Kérdés, hogy a falusi CSOK is megmarad-e jövőre. Ennek igénylehetőségét a kormány december 31-ig meghosszabbította.

A CSOK mellett a családi adókedvezménynek, az első házasok adókedvezményének és a diplomás gyednek nem volt határideje.

A kormánybejelentésből egyelőre nem derül ki, hogy a felsorolt kedvezmények változatlan feltételekkel maradnak-e meg. Egyedül a babaváró és a falusi CSOK az, amelynek a fenntartásához jogszabályt kell módosítani.

Egy olyan család- és lakástámogatás van még a lap elemzése szerint, aminek a folytatása kérdéses, ez pedig a lakásfelújítási, vagy hivatalos nevén otthonteremtési támogatás. Az év végéig kaphatnak a családosok maximum 3 millió forint támogatást és hatmillió forint kedvezményes, fix 3 százalékos kamatú hitelt.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a kormány két évvel meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfát, hogy ne álljanak le az építkezések. A családtámogatási kedvezmények meghosszabbításáról azonban nem beszélt, mint ahogy a szombat délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely sem említette.

Az Országgygyűlés két hete fogadta el a 2023-as költségvetést, amely szerint több mint 3200 milliárd forintot fordít jövőre a kormány a családtámogatásokra. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter már az extraprofit-különadó bejelentésekor azt mondta, hogy tilos hozzányúlni a családtámogatásokhoz.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#babaváró #CSOK  #Családtámogatás #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Telex, www.zoldhitel.hu

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -