HÍREK

Jövőre is lesz babaváró hitel és CSOK

Szűk másfél órával a szombati kormányinfó után szűkszavú Facebook-posztban jelentette be a kormány, hogy jövőre is meghosszabbítja a családtámogatásokat.

2023-ban is marad:

  • a családi adókedvezmény,
  • a babaváró támogatás,
  • az otthonteremtési támogatás,
  • az első házasok adókedvezménye és
  • a diplomás gyermekgondozási díj.

Ezek közül egyedül a babaváró támogatás (hitel) olyan, aminek elvileg az év végével lejárt volna az igényelhetősége. A maximum 10 millió forintos babaváró hitel gyermek vállalásával lehet felvenni. Ha meghatározott időn belül egy gyerek megszületik, akkor a hitel kamatmentessé válik. Ha kettő, akkor 30 százalékát elengedik, ha pedig három, akkor az egészből vissza nem térítendő támogatás lesz.

A Facebook-posztban írt otthonteremtési támogatás alatt feltehetően a CSOK-ot értik (családi otthonteremtési támogatás). Ennek igénylésére eddig nem volt határidő. Kérdés, hogy a falusi CSOK is megmarad-e jövőre. Ennek igénylehetőségét a kormány december 31-ig meghosszabbította.

A CSOK mellett a családi adókedvezménynek, az első házasok adókedvezményének és a diplomás gyednek nem volt határideje.

A kormánybejelentésből egyelőre nem derül ki, hogy a felsorolt kedvezmények változatlan feltételekkel maradnak-e meg. Egyedül a babaváró és a falusi CSOK az, amelynek a fenntartásához jogszabályt kell módosítani.

Egy olyan család- és lakástámogatás van még a lap elemzése szerint, aminek a folytatása kérdéses, ez pedig a lakásfelújítási, vagy hivatalos nevén otthonteremtési támogatás. Az év végéig kaphatnak a családosok maximum 3 millió forint támogatást és hatmillió forint kedvezményes, fix 3 százalékos kamatú hitelt.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban jelentette be, hogy a kormány két évvel meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos lakásáfát, hogy ne álljanak le az építkezések. A családtámogatási kedvezmények meghosszabbításáról azonban nem beszélt, mint ahogy a szombat délelőtti kormányinfón Gulyás Gergely sem említette.

Az Országgygyűlés két hete fogadta el a 2023-as költségvetést, amely szerint több mint 3200 milliárd forintot fordít jövőre a kormány a családtámogatásokra. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter már az extraprofit-különadó bejelentésekor azt mondta, hogy tilos hozzányúlni a családtámogatásokhoz.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, tanácsadás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#babaváró #CSOK  #Családtámogatás #zöldhitel #Szakértői támogatás
Forrás: Telex, www.zoldhitel.hu

Babaváró

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

A használt autó import nőtt

Havi szinten nőtt, éves szinten csökkent a behozott használt autó darabszám májusban Májusban 9234 import használt autó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban.

TOVÁBB OLVASOM »
cetelem
cetelem eladás

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot   A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
vállalkozóvá válási támogatás

Támogatás vállalkozóvá váláshoz

Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő támogatás program   A kormány a háború és az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -