HÍREK

Tovább csökkenő ingatlan adásvételek 2022-ben

Közel 150.000 ingatlan adásvétel valósult meg 2021-ben, ami 15%-os mértékű növekedés volt. A 2021-es éves ingatlan adásvételi darabszám ugyan még elmarad a 2019-estől, illetve a 2018-as csúcstól, de jelentős volt az éves változás. Ha megnézzük a 2022-es már rendelkezésre álló adatokat, akkor alapján 15-20%-kal kevesebb adásvétel valósult meg havonta mint az előző évben.
A kamatszintek növekedésével, illetve a rezsiköltségek emelkedése és ezzel együtt a bankok jövedelem elfogadási szabályainak változása a hitelképes keresletet tovább szűkítette.
Nehezebb vevőt találni, mint korábban. Ebben nemcsak a reális ár meghatározása, melyben sokan nem kérnek szakértői segítséget, hosszabb hirdetési időszakot okoz. Illetve azok a szakmai hozzáadott értékek, hogy hol, hogyan érdemes hirdetni, illetve ki mennyi szabadidőt akar és tud feláldozni az eladás érdekében, egyre jobban nyújtják meg az adásvételek időszakát a hirdetéstől az eladásig.
Az átlagosan 4 hónapig tartó és növekvő eladási időablakok, a növekvő kamatok mellett a hitellel új ingatlant vásárlók esetében több millió Ft-os többlet kiadást okozhatnak.
Érdemes sok ok mellett ezért is ingatlan szakértő segítségét kérni, a gyorsabb és könnyebb ingatlan eladás érdekében.
Tapasztalt értékesítő, ingatlan szakemberek állanak rendelkezésre a Zöld Ingatlannál. Keresd kollégáinkat illetve hirdesd ingatlanodat díjmentesen a
 Ingatlankereső | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu) oldalunkon. Írd meg ingatlanod adatait a kapcsolat@zoldlakashitel.hu címre, mi ez alapján elkészítjük a hirdetésedet és megjelentetjük oldalunkon.
#ingatlan #adásvétel #változás #ingatlanhirdetés #ingatlankereső #Zöldingatlan
ingatlanközvetítés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
kgfb

Biztosítás kell a robogókra

A segédmotoros kerékpárra is kell kötelező gépjármű-biztosítás kötése. A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítás  nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre kell.

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

KSH: Kísérleti üzemanyagár-statisztika

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla nyitás
tudástár

Bankszámla nyitás tippek

A legtöbb banknál már online/szelfizve is van lehetőség bankszámla nyitásra. Ma már  léteznek olyan kalkulátorok amik segítenek összehasonlítani a felmerülő költségeket bankszámla nyitás eseténi. Néhány

TOVÁBB OLVASOM »
ATM
ATM

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -