HÍREK

Változik az energetikai besorolás rendszere az ingatlanok esetében

Jelenleg az energetikai besorolások AA++-tól JJ-ig terjednek. De mit is jelentenek ezek a besorolások. Az AA++ a minimális energiaigényű, míg egy JJ Kiemelkedően rossz besorolást jelenti.

Sorrendben:

AA++,  AA+,  AA,  BB,  CC,  DD,  EE,  FF,  GG,  HH,  II és végül a JJ az utolsó kategória.

2015-ben történt változás a besorolások tekintetében A+ és I között változott a betűjelzés, mely 2016-tól változott a mai duplabetűs struktúrára.

  1. június 30-tól a BB-Közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Meglévő ingatlanokra nem vonatkozott ez a szabály módosítás természetesen, de a folyamatban lévőknél június 30-ig volt lehetőség megszerezni a használatbavételi engedélyt. (2021.januárban fél évvel, majd 2021 tavaszán került elhalasztásra ezen szabály 2022.június 30-ra).

A BB vagy annál jobb energetikai besorolás esetében megújuló energiát is kell használni az ingatlanban.

A BB energetikai besorolás és ezen belül a 90 majd 80 Kwh/m2 primer energiafelhasználási küszöbérték került alkalmazásra az MNB Zöld Otthon Programja esetében. Ezen kritériumot széles körű műszaki megoldások palettájáról sikerült teljesíteni a hiteligénylő több mint 9.000 ügyfélnek, családnak, hozzájutva a 2,5 % kamatozású  lakáshitelhez.

Energetikai tanúsítást helyszíni szemle alapján, egy objektív szempontrendszer alapján kell elkészíteni az energetikai tanúsítási jogosultsággal rendelkező mérnököknek. Ezen besorolás alapján lehet a rezsi költségekkel kalkulálni, amivel kapcsolatban jelentősen megnőtt az érdeklődés az áram és gázáremelés óta, amikor ingatlan adásvétel, bérlettel foglalkozunk. A https://lnkd.in/dyXciEFE oldalon mindenki le tudja kérdezni a saját vagy keresett ingatlan besorolását, ha készült már tanúsítvány.

Ahogyan 2015-ben meghozott döntés alapján változott az energiabesorolások osztályozása, úgy 2023-tól is változás vár ránk.

Eltelt 7 év sok tapasztalatot, de ami fontosabb rengeteg technikai, technológiai újítást hozott, illetve megjelentek EU és MNB szabályok, változások, banki előírások.

Még nincs teljeskörű információnk a konkrét változásról, de a besorolások határai, a számításhoz használt adatok összetétele is megváltozik.

Fel kell készülnünk egy új törvényi szabályozásra, a kategóriák összehasonlíthatóságának megteremtésére, ha arra lesz lehetőség egy ilyen új struktúrában. Egy ingatlanban bekövetkező változás, mely megtakarítást hoz, nemcsak a tulajdonosnak, de a nagy közös energiafelhasználásban és a környezet védelmében is fontos.

Minden cég számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, melyben a felkészülés, minősítés és egy teljes körű projekt lebonyolításában tudnak szakértőink segíteni.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, iránymutatás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#consulting #MNB #Lechnertudásközpont #energetikaitanusítvány #közelnullaenergiaigény #Zöldotthonprogram #környezetvédelem #rezsi #primerenergiaigény #Növekedés

Forrás: www.zoldhitel.hu

lakások energetikai felújítása

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

casco
casco biztosítás

Emelkedtek a casco díjak

5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt. 5,9 százalékkal magasabb,

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Biztosítás kell a robogókra

A segédmotoros kerékpárra is kell kötelező gépjármű-biztosítás kötése. A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítás  nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre kell.

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

KSH: Kísérleti üzemanyagár-statisztika

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla nyitás
tudástár

Bankszámla nyitás tippek

A legtöbb banknál már online/szelfizve is van lehetőség bankszámla nyitásra. Ma már  léteznek olyan kalkulátorok amik segítenek összehasonlítani a felmerülő költségeket bankszámla nyitás eseténi. Néhány

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -