HÍREK

Változik az energetikai besorolás rendszere az ingatlanok esetében

Jelenleg az energetikai besorolások AA++-tól JJ-ig terjednek. De mit is jelentenek ezek a besorolások. Az AA++ a minimális energiaigényű, míg egy JJ Kiemelkedően rossz besorolást jelenti.

Sorrendben:

AA++,  AA+,  AA,  BB,  CC,  DD,  EE,  FF,  GG,  HH,  II és végül a JJ az utolsó kategória.

2015-ben történt változás a besorolások tekintetében A+ és I között változott a betűjelzés, mely 2016-tól változott a mai duplabetűs struktúrára.

  1. június 30-tól a BB-Közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Meglévő ingatlanokra nem vonatkozott ez a szabály módosítás természetesen, de a folyamatban lévőknél június 30-ig volt lehetőség megszerezni a használatbavételi engedélyt. (2021.januárban fél évvel, majd 2021 tavaszán került elhalasztásra ezen szabály 2022.június 30-ra).

A BB vagy annál jobb energetikai besorolás esetében megújuló energiát is kell használni az ingatlanban.

A BB energetikai besorolás és ezen belül a 90 majd 80 Kwh/m2 primer energiafelhasználási küszöbérték került alkalmazásra az MNB Zöld Otthon Programja esetében. Ezen kritériumot széles körű műszaki megoldások palettájáról sikerült teljesíteni a hiteligénylő több mint 9.000 ügyfélnek, családnak, hozzájutva a 2,5 % kamatozású  lakáshitelhez.

Energetikai tanúsítást helyszíni szemle alapján, egy objektív szempontrendszer alapján kell elkészíteni az energetikai tanúsítási jogosultsággal rendelkező mérnököknek. Ezen besorolás alapján lehet a rezsi költségekkel kalkulálni, amivel kapcsolatban jelentősen megnőtt az érdeklődés az áram és gázáremelés óta, amikor ingatlan adásvétel, bérlettel foglalkozunk. A https://lnkd.in/dyXciEFE oldalon mindenki le tudja kérdezni a saját vagy keresett ingatlan besorolását, ha készült már tanúsítvány.

Ahogyan 2015-ben meghozott döntés alapján változott az energiabesorolások osztályozása, úgy 2023-tól is változás vár ránk.

Eltelt 7 év sok tapasztalatot, de ami fontosabb rengeteg technikai, technológiai újítást hozott, illetve megjelentek EU és MNB szabályok, változások, banki előírások.

Még nincs teljeskörű információnk a konkrét változásról, de a besorolások határai, a számításhoz használt adatok összetétele is megváltozik.

Fel kell készülnünk egy új törvényi szabályozásra, a kategóriák összehasonlíthatóságának megteremtésére, ha arra lesz lehetőség egy ilyen új struktúrában. Egy ingatlanban bekövetkező változás, mely megtakarítást hoz, nemcsak a tulajdonosnak, de a nagy közös energiafelhasználásban és a környezet védelmében is fontos.

Minden cég számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, melyben a felkészülés, minősítés és egy teljes körű projekt lebonyolításában tudnak szakértőink segíteni.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, iránymutatás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#consulting #MNB #Lechnertudásközpont #energetikaitanusítvány #közelnullaenergiaigény #Zöldotthonprogram #környezetvédelem #rezsi #primerenergiaigény #Növekedés

Forrás: www.zoldhitel.hu

lakások energetikai felújítása

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -