HÍREK

Változik az energetikai besorolás rendszere az ingatlanok esetében

Jelenleg az energetikai besorolások AA++-tól JJ-ig terjednek. De mit is jelentenek ezek a besorolások. Az AA++ a minimális energiaigényű, míg egy JJ Kiemelkedően rossz besorolást jelenti.

Sorrendben:

AA++,  AA+,  AA,  BB,  CC,  DD,  EE,  FF,  GG,  HH,  II és végül a JJ az utolsó kategória.

2015-ben történt változás a besorolások tekintetében A+ és I között változott a betűjelzés, mely 2016-tól változott a mai duplabetűs struktúrára.

  1. június 30-tól a BB-Közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Meglévő ingatlanokra nem vonatkozott ez a szabály módosítás természetesen, de a folyamatban lévőknél június 30-ig volt lehetőség megszerezni a használatbavételi engedélyt. (2021.januárban fél évvel, majd 2021 tavaszán került elhalasztásra ezen szabály 2022.június 30-ra).

A BB vagy annál jobb energetikai besorolás esetében megújuló energiát is kell használni az ingatlanban.

A BB energetikai besorolás és ezen belül a 90 majd 80 Kwh/m2 primer energiafelhasználási küszöbérték került alkalmazásra az MNB Zöld Otthon Programja esetében. Ezen kritériumot széles körű műszaki megoldások palettájáról sikerült teljesíteni a hiteligénylő több mint 9.000 ügyfélnek, családnak, hozzájutva a 2,5 % kamatozású  lakáshitelhez.

Energetikai tanúsítást helyszíni szemle alapján, egy objektív szempontrendszer alapján kell elkészíteni az energetikai tanúsítási jogosultsággal rendelkező mérnököknek. Ezen besorolás alapján lehet a rezsi költségekkel kalkulálni, amivel kapcsolatban jelentősen megnőtt az érdeklődés az áram és gázáremelés óta, amikor ingatlan adásvétel, bérlettel foglalkozunk. A https://lnkd.in/dyXciEFE oldalon mindenki le tudja kérdezni a saját vagy keresett ingatlan besorolását, ha készült már tanúsítvány.

Ahogyan 2015-ben meghozott döntés alapján változott az energiabesorolások osztályozása, úgy 2023-tól is változás vár ránk.

Eltelt 7 év sok tapasztalatot, de ami fontosabb rengeteg technikai, technológiai újítást hozott, illetve megjelentek EU és MNB szabályok, változások, banki előírások.

Még nincs teljeskörű információnk a konkrét változásról, de a besorolások határai, a számításhoz használt adatok összetétele is megváltozik.

Fel kell készülnünk egy új törvényi szabályozásra, a kategóriák összehasonlíthatóságának megteremtésére, ha arra lesz lehetőség egy ilyen új struktúrában. Egy ingatlanban bekövetkező változás, mely megtakarítást hoz, nemcsak a tulajdonosnak, de a nagy közös energiafelhasználásban és a környezet védelmében is fontos.

Minden cég számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, melyben a felkészülés, minősítés és egy teljes körű projekt lebonyolításában tudnak szakértőink segíteni.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, iránymutatás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#consulting #MNB #Lechnertudásközpont #energetikaitanusítvány #közelnullaenergiaigény #Zöldotthonprogram #környezetvédelem #rezsi #primerenergiaigény #Növekedés

Forrás: www.zoldhitel.hu

lakások energetikai felújítása

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
bruttó átlagkereset
bruttó átlagkereset

577 900 Ft volt a bruttó átlagkereset

2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 577 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6,

TOVÁBB OLVASOM »
SZJA
Egyéb kategória

SZJA beadás május 22-ig

A 2022. évi személyi jövedelemadó bevallás (SZJA) benyújtásának határideje 2023. május 22. A bevallás tervezeteket a NAV már közzétette, azok elérhetők NAV felületén, a következő

TOVÁBB OLVASOM »
NAV
NAV SZJA bevallás

NAV SZJA bevallás online

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb az szja-tervezetek átnézése, elfogadása. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe. Ezután azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

TOVÁBB OLVASOM »
hitel
új hitel jövedelem szabályok

Növekvő hitel jövedelem arány

Új hitel szabályok: Az adósságfék szabályok módosításáról döntött a Magyar Nemzeti Bank A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől a magasabb jövedelemarányos eladósodottságot engedő jövedelmi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -