HÍREK

Változik az energetikai besorolás rendszere az ingatlanok esetében

Jelenleg az energetikai besorolások AA++-tól JJ-ig terjednek. De mit is jelentenek ezek a besorolások. Az AA++ a minimális energiaigényű, míg egy JJ Kiemelkedően rossz besorolást jelenti.

Sorrendben:

AA++,  AA+,  AA,  BB,  CC,  DD,  EE,  FF,  GG,  HH,  II és végül a JJ az utolsó kategória.

2015-ben történt változás a besorolások tekintetében A+ és I között változott a betűjelzés, mely 2016-tól változott a mai duplabetűs struktúrára.

  1. június 30-tól a BB-Közel nulla energiaigényű épületek kaphatnak használatbavételi engedélyt. Meglévő ingatlanokra nem vonatkozott ez a szabály módosítás természetesen, de a folyamatban lévőknél június 30-ig volt lehetőség megszerezni a használatbavételi engedélyt. (2021.januárban fél évvel, majd 2021 tavaszán került elhalasztásra ezen szabály 2022.június 30-ra).

A BB vagy annál jobb energetikai besorolás esetében megújuló energiát is kell használni az ingatlanban.

A BB energetikai besorolás és ezen belül a 90 majd 80 Kwh/m2 primer energiafelhasználási küszöbérték került alkalmazásra az MNB Zöld Otthon Programja esetében. Ezen kritériumot széles körű műszaki megoldások palettájáról sikerült teljesíteni a hiteligénylő több mint 9.000 ügyfélnek, családnak, hozzájutva a 2,5 % kamatozású  lakáshitelhez.

Energetikai tanúsítást helyszíni szemle alapján, egy objektív szempontrendszer alapján kell elkészíteni az energetikai tanúsítási jogosultsággal rendelkező mérnököknek. Ezen besorolás alapján lehet a rezsi költségekkel kalkulálni, amivel kapcsolatban jelentősen megnőtt az érdeklődés az áram és gázáremelés óta, amikor ingatlan adásvétel, bérlettel foglalkozunk. A https://lnkd.in/dyXciEFE oldalon mindenki le tudja kérdezni a saját vagy keresett ingatlan besorolását, ha készült már tanúsítvány.

Ahogyan 2015-ben meghozott döntés alapján változott az energiabesorolások osztályozása, úgy 2023-tól is változás vár ránk.

Eltelt 7 év sok tapasztalatot, de ami fontosabb rengeteg technikai, technológiai újítást hozott, illetve megjelentek EU és MNB szabályok, változások, banki előírások.

Még nincs teljeskörű információnk a konkrét változásról, de a besorolások határai, a számításhoz használt adatok összetétele is megváltozik.

Fel kell készülnünk egy új törvényi szabályozásra, a kategóriák összehasonlíthatóságának megteremtésére, ha arra lesz lehetőség egy ilyen új struktúrában. Egy ingatlanban bekövetkező változás, mely megtakarítást hoz, nemcsak a tulajdonosnak, de a nagy közös energiafelhasználásban és a környezet védelmében is fontos.

Minden cég számára egyre fontosabb a fenntarthatóság, melyben a felkészülés, minősítés és egy teljes körű projekt lebonyolításában tudnak szakértőink segíteni.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás, iránymutatás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket. További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu oldalon vagy a 06303426308-as telefonszámon.

#consulting #MNB #Lechnertudásközpont #energetikaitanusítvány #közelnullaenergiaigény #Zöldotthonprogram #környezetvédelem #rezsi #primerenergiaigény #Növekedés

Forrás: www.zoldhitel.hu

lakások energetikai felújítása

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -