HÍREK

CSOK büntető kamat maximum

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint változások lépnek életbe a CSOK esetében.
Sokszor felmerült a gyermekvállalás nem teljesítése fizetendő magas büntető kamat és teher a családok számára, melyben a CSOK-ot igénybe vevők számára kedvező döntés született.
Az október 1-től hatályba lépő döntés értelmében maximum 5% lehet a gyermekvállalást nem teljesítők késedelmi kamata. ( ami az alapkamat (13% jelenleg) ötszöröse lett volna)
A meglévő gyermekek számtól függően sokan vállaltak még gyermeket és igényeltek CSOK támogatást. A gyermek vállalás teljesítésére, gyermekszámtól függően, 4-8-10 évük volt az igénylőknek. Természetesen vannak olyan esetek amikor nem lép életbe a büntető kamat pl. halva születés, igénylő halála.
A kormányzati döntéssel (372/2022 számú szeptember 29-i kormányrendelet) tizedére csökkenhet a kamatmaximalizálás miatti késedelmi kamat összeg amit vissza kellett volna fizetnie.
A változás azokra is vonatkozik, akik már korábban igénybe vették a CSOK támogatást.
Kérj szakértői segítséget lakásvásárlás kapcsán mind a CSOK, mind a hiteligénylésben. Szakértőink a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303732000, 06707080906, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon várják az érdeklődők megkereséseit.
#CSOK #kormányrendelet #büntetőkamat #csökkenés #gyermekvállalás #családtámogatás #lakásvásárlás #hitel
Forrás: www.zoldhitel.hu

OTP babaváró promóció

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

munkahely
munkaerőpiac

Sokan munkahely váltást terveznek

A versenyszféra munkavállalóinak csaknem kétharmada az idén munkahely váltását tervezi A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével. A munkahely váltását 63 százalékuk

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -