HÍREK

CSOK büntető kamat maximum

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint változások lépnek életbe a CSOK esetében.
Sokszor felmerült a gyermekvállalás nem teljesítése fizetendő magas büntető kamat és teher a családok számára, melyben a CSOK-ot igénybe vevők számára kedvező döntés született.
Az október 1-től hatályba lépő döntés értelmében maximum 5% lehet a gyermekvállalást nem teljesítők késedelmi kamata. ( ami az alapkamat (13% jelenleg) ötszöröse lett volna)
A meglévő gyermekek számtól függően sokan vállaltak még gyermeket és igényeltek CSOK támogatást. A gyermek vállalás teljesítésére, gyermekszámtól függően, 4-8-10 évük volt az igénylőknek. Természetesen vannak olyan esetek amikor nem lép életbe a büntető kamat pl. halva születés, igénylő halála.
A kormányzati döntéssel (372/2022 számú szeptember 29-i kormányrendelet) tizedére csökkenhet a kamatmaximalizálás miatti késedelmi kamat összeg amit vissza kellett volna fizetnie.
A változás azokra is vonatkozik, akik már korábban igénybe vették a CSOK támogatást.
Kérj szakértői segítséget lakásvásárlás kapcsán mind a CSOK, mind a hiteligénylésben. Szakértőink a www.zoldlakashitel.hu oldalon vagy a 06303732000, 06707080906, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon várják az érdeklődők megkereséseit.
#CSOK #kormányrendelet #büntetőkamat #csökkenés #gyermekvállalás #családtámogatás #lakásvásárlás #hitel
Forrás: www.zoldhitel.hu

OTP babaváró promóció

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

A használt autó import nőtt

Havi szinten nőtt, éves szinten csökkent a behozott használt autó darabszám májusban Májusban 9234 import használt autó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban.

TOVÁBB OLVASOM »
cetelem
cetelem eladás

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot   A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
vállalkozóvá válási támogatás

Támogatás vállalkozóvá váláshoz

Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő támogatás program   A kormány a háború és az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -