HÍREK

Hitelpiaci fagy jövőre

2014 óta először valószínűleg csökkenni fog az eurózóna bankjainak a hitelállománya 2023-ban – prognosztizálta az EY.

A tanulmány szerint a bankok az emelkedő kamatlábak és a változékony gazdasági körülmények miatt csökkenteni fogják hitelezési aktivitásukat, megnehezítve a pénzszűkében lévő vállalatok számára a hitelfelvételt.

Az előrejelzés szerint az egész euróövezetben a bankok hitelállománya jövőre 1,8 százalékkal csökkenhet, miután idén 4,6 százalékkal nőtt. A jelentés szerint az emelkedő energiaárak, kamatlábak és infláció – a háztartások reáljövedelmének csökkenésével együtt – a fogyasztók hitelkeresletének visszaeséséhez vezet majd.

A kisvállalkozásoknak kell valószínűleg a legjobban megküzdeniük a finanszírozáshoz való hozzáférés korlátaival. A vállalati hitelállomány 2,7%-kal, a lakossági 1,4%-kal csökkenhet. A legnagyobb mértékben Németországban és Olaszországban csökkenhet a bankok hitelkihelyezése.

2023 után viszont már élénkülhet a hitelezés, 2024-ben 2,7 százalékkal, 2025-ben pedig 3,7 százalékkal emelkedhet a hitelállomány, feltéve, hogy az ukrajnai háború nem eszkalálódik tovább, az infláció csökken, az energiaárak stabilizálódnak és a gazdasági bizalom visszatér.

Ingatlanközvetítés, Lakásépítés, lakásvásárlás?

Zöldhitel Csoporttal zöld út, bármely megoldáshoz!

A Zöldhitel Csoport szakértői segítséggel, kamatkedvezmény javaslatokkal, hatékony és gyors ingatlanközvetítéssel, hiteligénylési folyamattal támogatja az új lakásba, családi házba költözőket.

További információ és segítség a www.zoldszemelyikolcson.hu  Hitelkalkulátor | Zöldlszemélyikölcsön (zoldlakashitel.hu) oldalon vagy hívd a 06303732000, 06303426308, 06707911313, 06707080906 telefonszámokat.

#eurozóna #hitel #bank

Forrás: Portfolio, www.zoldlakashitel.hu

zoldszemelyikolcson_logo

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküli
munkanélküliség

Októberben 4,1% munkanélküli

Októberben 4,1 százalék munkanélküli 2023 októberében 202 ezer munkanélküli volt, ezzel a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
autóvásárlás

Nőtt a használtautó piac

Októberben felfelé mozdult a használtautó piac, az év végére megdőlhet a tavalyi rekord is Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -