HÍREK

Családtámogatások megszűnése

December 13-a van ma. Még mindig nem látjuk pontosan mi fog történni a családtámogatásokkal.

Mindenki találgatja mi lesz a babaváró támogatással/kölcsönnel, ami 10 millió Forint szabadfelhasználású hitel a gyermeket tervezőknek.

A legtöbb bank december 16-ig fogad be igénylést, de nyilatkozni kell az ügyfélnek, hogy tudomásul veszi a rövid határidő miatt nem tartható az előírt törvényi jóváhagyási folyamat és nem biztos, hogy meg fogja kapni végül az igényelt kölcsönt.

Eközben ahogyan írtuk államigazgatási szünet miatt a családtámogatásokhoz igényelt igazolás beszerzése is nehezebb lesz az idei év végén. Hozzáteszem megyénként több városban elérhető lesz a Kormányablak.

Az Otthonfelújítási Támogatás igénylésének finisében vagyunk. December 31-ig lehet beadni az igénylést, egyszeri alkalommal és megfelelő összetétel esetén 6 millió Forint elköltése után 3 millió Forint támogatást adhat vissza a Kormány. Sokan éltek a lehetőséggel klímaszerelés, napelem, burkolás, konyhabútor, szigetelés, nyílászárócsere, kerítésépítés, stb. megvalósításával.
Van aki hitelt igényelve, van aki önerővel oldotta meg, de egy biztos jelentős pénz áramlott a vállalkozásokba, a gazdaságba és nem utolsó sorban a költségvetésbe is.

December 31-ig lehet nagycsaládos autóvásárlási támogatást igényelni, vagy Falusi CSOK-ot kérelmezni.

Falusi CSOK-ot olyan kistelepüléseken https://lnkd.in/db9JjEXt érhető el ahol ösztönözni kívánta a Kormány a megmaradást, csökkenteni az elvándorlást, elöregedést. A támogatás (600e-10m Ft összegig) egy kedvező hitelmegoldással is párosult, ami 5-15 millió Ft-ot jelenthetett megfelelő feltételek mellett. Ezzel sok család juthatott “új” otthonhoz.

A nagycsaládos gépjárművásárlási támogatás keretében 2,5 millió Ft összegben lehetett egy legaláb 7 üléses autót lehetett vásárolni, de a támogatás nem lehetett több mint a vételár 50%-a.

Jó célok, sok jó felhasználás és boldog család, de sok ügyeskedő is próbálta kihasználni a helyzetet.
Kellenek ezek a célok, de át kell gondolni melyik váltotta be a legjobban a várakozásokat, érte el a célját. Sok száz, ezer milliárd Ft-jába került a költségvetésnek. Annak a költségvetésnek amely nincs könnyű helyzetben. Bízunk benne megmaradnak hasznos elemei és a karácsonyi ünnepek körül kapunk is híreket.

Tervezi addig is érdemes, szakértővel egyeztetni szintén. Teljes körűen nem fognak a támogatások megszűnni, de változni fognak.
Szakértői segítség a www.zoldlakashitel.hu és www.zoldszemelyikolcson.hu oldalakon elérhető. Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

#Kormány #támogatás #kölcsön #hitel #szabadfelhasználás #CSOK #FalusiCSOK #otthonfelújítási #nagycsaládodos #gépjárművásárlás #babaváró #Kormányhivatal #költségvetés #tervezés #szakértő #2023 #cél #szigetelés #napelem #burkolás #nyílászáró #klíma #konyhabútor #bank #igénylés

szabadfelhasználású hitel

energiahatékonysági beruházások

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -