HÍREK

Családtámogatások megszűnése

December 13-a van ma. Még mindig nem látjuk pontosan mi fog történni a családtámogatásokkal.

Mindenki találgatja mi lesz a babaváró támogatással/kölcsönnel, ami 10 millió Forint szabadfelhasználású hitel a gyermeket tervezőknek.

A legtöbb bank december 16-ig fogad be igénylést, de nyilatkozni kell az ügyfélnek, hogy tudomásul veszi a rövid határidő miatt nem tartható az előírt törvényi jóváhagyási folyamat és nem biztos, hogy meg fogja kapni végül az igényelt kölcsönt.

Eközben ahogyan írtuk államigazgatási szünet miatt a családtámogatásokhoz igényelt igazolás beszerzése is nehezebb lesz az idei év végén. Hozzáteszem megyénként több városban elérhető lesz a Kormányablak.

Az Otthonfelújítási Támogatás igénylésének finisében vagyunk. December 31-ig lehet beadni az igénylést, egyszeri alkalommal és megfelelő összetétel esetén 6 millió Forint elköltése után 3 millió Forint támogatást adhat vissza a Kormány. Sokan éltek a lehetőséggel klímaszerelés, napelem, burkolás, konyhabútor, szigetelés, nyílászárócsere, kerítésépítés, stb. megvalósításával.
Van aki hitelt igényelve, van aki önerővel oldotta meg, de egy biztos jelentős pénz áramlott a vállalkozásokba, a gazdaságba és nem utolsó sorban a költségvetésbe is.

December 31-ig lehet nagycsaládos autóvásárlási támogatást igényelni, vagy Falusi CSOK-ot kérelmezni.

Falusi CSOK-ot olyan kistelepüléseken https://lnkd.in/db9JjEXt érhető el ahol ösztönözni kívánta a Kormány a megmaradást, csökkenteni az elvándorlást, elöregedést. A támogatás (600e-10m Ft összegig) egy kedvező hitelmegoldással is párosult, ami 5-15 millió Ft-ot jelenthetett megfelelő feltételek mellett. Ezzel sok család juthatott “új” otthonhoz.

A nagycsaládos gépjárművásárlási támogatás keretében 2,5 millió Ft összegben lehetett egy legaláb 7 üléses autót lehetett vásárolni, de a támogatás nem lehetett több mint a vételár 50%-a.

Jó célok, sok jó felhasználás és boldog család, de sok ügyeskedő is próbálta kihasználni a helyzetet.
Kellenek ezek a célok, de át kell gondolni melyik váltotta be a legjobban a várakozásokat, érte el a célját. Sok száz, ezer milliárd Ft-jába került a költségvetésnek. Annak a költségvetésnek amely nincs könnyű helyzetben. Bízunk benne megmaradnak hasznos elemei és a karácsonyi ünnepek körül kapunk is híreket.

Tervezi addig is érdemes, szakértővel egyeztetni szintén. Teljes körűen nem fognak a támogatások megszűnni, de változni fognak.
Szakértői segítség a www.zoldlakashitel.hu és www.zoldszemelyikolcson.hu oldalakon elérhető. Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

#Kormány #támogatás #kölcsön #hitel #szabadfelhasználás #CSOK #FalusiCSOK #otthonfelújítási #nagycsaládodos #gépjárművásárlás #babaváró #Kormányhivatal #költségvetés #tervezés #szakértő #2023 #cél #szigetelés #napelem #burkolás #nyílászáró #klíma #konyhabútor #bank #igénylés

szabadfelhasználású hitel

energiahatékonysági beruházások

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküli
munkanélküliség

Októberben 4,1% munkanélküli

Októberben 4,1 százalék munkanélküli 2023 októberében 202 ezer munkanélküli volt, ezzel a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
autóvásárlás

Nőtt a használtautó piac

Októberben felfelé mozdult a használtautó piac, az év végére megdőlhet a tavalyi rekord is Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -