HÍREK

Emelkedik a minimálbér és a bérminimum

Emelkedik 2023-ban a minimálbér

Családok tízezreinek ez egy nagyon örömteli hír. Vállakozások ezreinek egy nagyon nehéz kérdés, hogyan sikerül ezt kitermelni a jelen helyzetben.

Megélni a minimálbérből, főleg több gyermekes családoknak nagyon komoly beosztással lehetséges, de még úgyis nehéz főleg az áremelkedést figyelembe véve.

December 8-i postunkban https://lnkd.in/gzR7Y9Wq kifejtettük, hogy a 22,5%-os infláció egy családi bevásárlásnál és az éves árnövekedésben 50-100%-os mértékű.

A munkáltató-munkavállalói-kormányzati oldalak megállapodása a 16%-os emeléssel és 233 ezer Forintos minimálbérről így is egy nagy lépés. A garantált bérminimum 14%-kal 296.400 Ft-ra fog emelkedni.

A minimálbér 200ezer magyar ember életét javítja, míg a garantált bérminimum 730ezer munkavállalóét Czomba Sándor szerint.

A béremelés okoz egy olyan hatást is, hogy a magasabb bérrel rendelkezők bérét is el kell kezdeni emelni, kompenzálni, aminek köszönhetően javulhat a megélhetés, de pl. könnyebben tudnak hitelt is igényelni a családi célokhoz. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Ahogyan a 2023-as inflációs várakozásokról írtunk, az ennél magasabb mértékű lesz várhatóan, de ez a döntés nem helyezi nagyobb nyomás alá az inflációt. Vannak döntések amelyeket meghozva tovább csökkenthetné azt a kormányzat és a gazdaság szereplői.

A vállalkozások, főleg a mikro, kisvállalkozások esetében mi lehet megoldás?
Az energiaárak csökkenése, az árfolyam javulása, támogatott hitelprogramok a kamatterheket javító hatása mellett működést javító döntéseket kell hozni mindenkinek. A meglévő kiadásokat, folyamatokat, hatékonyság javítást, kapacitás növelő beruházásokat, sok mindent át kell gondolni és mérlegelni kell.

Külső szemmel olyan dolgokat látunk meg, ami ezen kérdésekben válaszokat adhat. Érdemes leülni és beszélgetni tanácsadóinkkal, mert nem csak egy nagy cég esetében tudunk segíteni, hanem mikro, kis és közepes vállalkozások esetében is.

Látogass el weboldalunkra Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és keresd szakértőinket. Beszélgessünk, keressünk együtt irányokat.

#minimálbér #emelés #bérminimum #CzombaSándor #javuló #életminőség #infláció #kormány #munkadók #munkavállalók #mikro #kis #középvállalkozás #MKV #KKV #család #tanácsadás #hatékonyság #folyamat #fejlesztés #külsőszemmel #együtt #könnyebb #solutionsprovider #Zöldconsulting

tanácsadás
likviditás

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -