HÍREK

Emelkedik a minimálbér és a bérminimum

Emelkedik 2023-ban a minimálbér

Családok tízezreinek ez egy nagyon örömteli hír. Vállakozások ezreinek egy nagyon nehéz kérdés, hogyan sikerül ezt kitermelni a jelen helyzetben.

Megélni a minimálbérből, főleg több gyermekes családoknak nagyon komoly beosztással lehetséges, de még úgyis nehéz főleg az áremelkedést figyelembe véve.

December 8-i postunkban https://lnkd.in/gzR7Y9Wq kifejtettük, hogy a 22,5%-os infláció egy családi bevásárlásnál és az éves árnövekedésben 50-100%-os mértékű.

A munkáltató-munkavállalói-kormányzati oldalak megállapodása a 16%-os emeléssel és 233 ezer Forintos minimálbérről így is egy nagy lépés. A garantált bérminimum 14%-kal 296.400 Ft-ra fog emelkedni.

A minimálbér 200ezer magyar ember életét javítja, míg a garantált bérminimum 730ezer munkavállalóét Czomba Sándor szerint.

A béremelés okoz egy olyan hatást is, hogy a magasabb bérrel rendelkezők bérét is el kell kezdeni emelni, kompenzálni, aminek köszönhetően javulhat a megélhetés, de pl. könnyebben tudnak hitelt is igényelni a családi célokhoz. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Ahogyan a 2023-as inflációs várakozásokról írtunk, az ennél magasabb mértékű lesz várhatóan, de ez a döntés nem helyezi nagyobb nyomás alá az inflációt. Vannak döntések amelyeket meghozva tovább csökkenthetné azt a kormányzat és a gazdaság szereplői.

A vállalkozások, főleg a mikro, kisvállalkozások esetében mi lehet megoldás?
Az energiaárak csökkenése, az árfolyam javulása, támogatott hitelprogramok a kamatterheket javító hatása mellett működést javító döntéseket kell hozni mindenkinek. A meglévő kiadásokat, folyamatokat, hatékonyság javítást, kapacitás növelő beruházásokat, sok mindent át kell gondolni és mérlegelni kell.

Külső szemmel olyan dolgokat látunk meg, ami ezen kérdésekben válaszokat adhat. Érdemes leülni és beszélgetni tanácsadóinkkal, mert nem csak egy nagy cég esetében tudunk segíteni, hanem mikro, kis és közepes vállalkozások esetében is.

Látogass el weboldalunkra Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és keresd szakértőinket. Beszélgessünk, keressünk együtt irányokat.

#minimálbér #emelés #bérminimum #CzombaSándor #javuló #életminőség #infláció #kormány #munkadók #munkavállalók #mikro #kis #középvállalkozás #MKV #KKV #család #tanácsadás #hatékonyság #folyamat #fejlesztés #külsőszemmel #együtt #könnyebb #solutionsprovider #Zöldconsulting

tanácsadás
elektromos autó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -