HÍREK

Emelkedik a minimálbér és a bérminimum

Emelkedik 2023-ban a minimálbér

Családok tízezreinek ez egy nagyon örömteli hír. Vállakozások ezreinek egy nagyon nehéz kérdés, hogyan sikerül ezt kitermelni a jelen helyzetben.

Megélni a minimálbérből, főleg több gyermekes családoknak nagyon komoly beosztással lehetséges, de még úgyis nehéz főleg az áremelkedést figyelembe véve.

December 8-i postunkban https://lnkd.in/gzR7Y9Wq kifejtettük, hogy a 22,5%-os infláció egy családi bevásárlásnál és az éves árnövekedésben 50-100%-os mértékű.

A munkáltató-munkavállalói-kormányzati oldalak megállapodása a 16%-os emeléssel és 233 ezer Forintos minimálbérről így is egy nagy lépés. A garantált bérminimum 14%-kal 296.400 Ft-ra fog emelkedni.

A minimálbér 200ezer magyar ember életét javítja, míg a garantált bérminimum 730ezer munkavállalóét Czomba Sándor szerint.

A béremelés okoz egy olyan hatást is, hogy a magasabb bérrel rendelkezők bérét is el kell kezdeni emelni, kompenzálni, aminek köszönhetően javulhat a megélhetés, de pl. könnyebben tudnak hitelt is igényelni a családi célokhoz. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Ahogyan a 2023-as inflációs várakozásokról írtunk, az ennél magasabb mértékű lesz várhatóan, de ez a döntés nem helyezi nagyobb nyomás alá az inflációt. Vannak döntések amelyeket meghozva tovább csökkenthetné azt a kormányzat és a gazdaság szereplői.

A vállalkozások, főleg a mikro, kisvállalkozások esetében mi lehet megoldás?
Az energiaárak csökkenése, az árfolyam javulása, támogatott hitelprogramok a kamatterheket javító hatása mellett működést javító döntéseket kell hozni mindenkinek. A meglévő kiadásokat, folyamatokat, hatékonyság javítást, kapacitás növelő beruházásokat, sok mindent át kell gondolni és mérlegelni kell.

Külső szemmel olyan dolgokat látunk meg, ami ezen kérdésekben válaszokat adhat. Érdemes leülni és beszélgetni tanácsadóinkkal, mert nem csak egy nagy cég esetében tudunk segíteni, hanem mikro, kis és közepes vállalkozások esetében is.

Látogass el weboldalunkra Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és keresd szakértőinket. Beszélgessünk, keressünk együtt irányokat.

#minimálbér #emelés #bérminimum #CzombaSándor #javuló #életminőség #infláció #kormány #munkadók #munkavállalók #mikro #kis #középvállalkozás #MKV #KKV #család #tanácsadás #hatékonyság #folyamat #fejlesztés #külsőszemmel #együtt #könnyebb #solutionsprovider #Zöldconsulting

tanácsadás
likviditás

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
bruttó átlagkereset
bruttó átlagkereset

577 900 Ft volt a bruttó átlagkereset

2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 577 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6,

TOVÁBB OLVASOM »
SZJA
Egyéb kategória

SZJA beadás május 22-ig

A 2022. évi személyi jövedelemadó bevallás (SZJA) benyújtásának határideje 2023. május 22. A bevallás tervezeteket a NAV már közzétette, azok elérhetők NAV felületén, a következő

TOVÁBB OLVASOM »
NAV
NAV SZJA bevallás

NAV SZJA bevallás online

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb az szja-tervezetek átnézése, elfogadása. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe. Ezután azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

TOVÁBB OLVASOM »
hitel
új hitel jövedelem szabályok

Növekvő hitel jövedelem arány

Új hitel szabályok: Az adósságfék szabályok módosításáról döntött a Magyar Nemzeti Bank A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől a magasabb jövedelemarányos eladósodottságot engedő jövedelmi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -