HÍREK

Emelkedik a minimálbér és a bérminimum

Emelkedik 2023-ban a minimálbér

Családok tízezreinek ez egy nagyon örömteli hír. Vállakozások ezreinek egy nagyon nehéz kérdés, hogyan sikerül ezt kitermelni a jelen helyzetben.

Megélni a minimálbérből, főleg több gyermekes családoknak nagyon komoly beosztással lehetséges, de még úgyis nehéz főleg az áremelkedést figyelembe véve.

December 8-i postunkban https://lnkd.in/gzR7Y9Wq kifejtettük, hogy a 22,5%-os infláció egy családi bevásárlásnál és az éves árnövekedésben 50-100%-os mértékű.

A munkáltató-munkavállalói-kormányzati oldalak megállapodása a 16%-os emeléssel és 233 ezer Forintos minimálbérről így is egy nagy lépés. A garantált bérminimum 14%-kal 296.400 Ft-ra fog emelkedni.

A minimálbér 200ezer magyar ember életét javítja, míg a garantált bérminimum 730ezer munkavállalóét Czomba Sándor szerint.

A béremelés okoz egy olyan hatást is, hogy a magasabb bérrel rendelkezők bérét is el kell kezdeni emelni, kompenzálni, aminek köszönhetően javulhat a megélhetés, de pl. könnyebben tudnak hitelt is igényelni a családi célokhoz. Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Ahogyan a 2023-as inflációs várakozásokról írtunk, az ennél magasabb mértékű lesz várhatóan, de ez a döntés nem helyezi nagyobb nyomás alá az inflációt. Vannak döntések amelyeket meghozva tovább csökkenthetné azt a kormányzat és a gazdaság szereplői.

A vállalkozások, főleg a mikro, kisvállalkozások esetében mi lehet megoldás?
Az energiaárak csökkenése, az árfolyam javulása, támogatott hitelprogramok a kamatterheket javító hatása mellett működést javító döntéseket kell hozni mindenkinek. A meglévő kiadásokat, folyamatokat, hatékonyság javítást, kapacitás növelő beruházásokat, sok mindent át kell gondolni és mérlegelni kell.

Külső szemmel olyan dolgokat látunk meg, ami ezen kérdésekben válaszokat adhat. Érdemes leülni és beszélgetni tanácsadóinkkal, mert nem csak egy nagy cég esetében tudunk segíteni, hanem mikro, kis és közepes vállalkozások esetében is.

Látogass el weboldalunkra Projekttanácsadás | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) és keresd szakértőinket. Beszélgessünk, keressünk együtt irányokat.

#minimálbér #emelés #bérminimum #CzombaSándor #javuló #életminőség #infláció #kormány #munkadók #munkavállalók #mikro #kis #középvállalkozás #MKV #KKV #család #tanácsadás #hatékonyság #folyamat #fejlesztés #külsőszemmel #együtt #könnyebb #solutionsprovider #Zöldconsulting

tanácsadás
likviditás

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküli
munkanélküliség

Októberben 4,1% munkanélküli

Októberben 4,1 százalék munkanélküli 2023 októberében 202 ezer munkanélküli volt, ezzel a munkanélküliségi ráta 4,1 százalék volt – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

TOVÁBB OLVASOM »
használtautó
autóvásárlás

Nőtt a használtautó piac

Októberben felfelé mozdult a használtautó piac, az év végére megdőlhet a tavalyi rekord is Az idei év eddigi legnagyobb havi forgalmát könyvelhette el októberben a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -