HÍREK

Változatlan rezsiárak

Nem emelkednek az átlagfogyasztás feletti gáz és áramárak januártól

Szerda éjjel jelent meg Lantos Csaba energiaügyi miniszter közleménye a lakossági gáz és áramárakról. A döntés 2023. április 30-ig szól és közel 6 millió fogyasztót érint.

Azon fogyasztók esetében akik a rezsicsökkentett ár felett fogyasztanak, a korábban meghirdetett árak változatlanul maradnak.

Gáz esetében ez azt jelenti marad a 22,002 Ft/MJ érték, ami nagycsaládos kedvezmény esetében 63 645 MJ, legalább 1729 m3 felül további kedvezményt biztosít egyedi kérelem alapján, melyet a Kormányhivatalok ügyfélszolgálatán https://lnkd.in/diSdQhg7 vagy Kormányablakoknál https://kormanyablak.hu/hu lehet benyújtani. Mértéke 22 086 MJ, tehát összesen 85 731 MJ egy 3 gyermekes családnál, ami 4. vagy további gyermekekre 11 043 MJ.

Áram esetében bonyolultabb a helyzet, mert 2523 Kwh éves fogyasztásig A1 és A2 tarifa esetében 36,9 Ft/Kwh, B tarifa esetében 23,1 Ft/Kwh. Felette, tehát az átlagfogyasztás felett A1 és A2 tarifa 70,104 Ft/Kwh, B tarifa esetében 60,935 Ft/Kwh-ba kerül a fogyasztásunk.

A lakossági fogyasztók mellett a mikrovállalkozások esetében a kedvezményes, átlagfogyasztás feletti rezsiárak is változatlanok maradnak.

A rezsidöntések önmagában okoznak megkönnyebbülést a családoknak és a mikrovállalkozásoknak, a költségvetésnek pedig sok száz milliárd Forintos terhet jelent, amit finanszírozni kell tudnia. Mértéke persze függ az időjárástól, a tőzsdei áraktól, árfolyamtól és az odafigyeléstől, hogy takarékosabbak legyünk.

Vannak akiknek így is gondot okoz a rezsiszámlák kifizetése, amelyhez támogatást is lehet igényelni több településen vagy átmeneti kölcsönt is igényelni.

Ahol nincs más megoldás lehet ez az út, de inkább az energiatakarékosság és energetikai beruházások lehetnek a megoldások.

Pályázatok, hitelmegoldások lehetnek azok, amelyekkel napelem, hőszigetelés, nyílászárók, kazán cseréje, hőszivattyú, klíma szerelése segítséget adhat.
Szakértői segítséggel a beruházások könnyebben megtervezhetőek! További információ elérhető Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalon vagy a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

#LantosCsaba #energiaügyiminiszter #közlemény #rezsi #áramár #gázár #átlagfogyasztás #felett #lakosság #mikrovállakozások #változatlanár #költségvetés #növekvő #teher #eneregiatakarékosság #napelem #hőszivattyú #nyílászárócsere #hőszigetelés #kazáncsere #beruházás #hitel

szabadfelhasználású hitel
nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
bruttó átlagkereset
bruttó átlagkereset

577 900 Ft volt a bruttó átlagkereset

2023 márciusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 577 900, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 398 000 forint volt. A bruttó átlagkereset 16,6,

TOVÁBB OLVASOM »
SZJA
Egyéb kategória

SZJA beadás május 22-ig

A 2022. évi személyi jövedelemadó bevallás (SZJA) benyújtásának határideje 2023. május 22. A bevallás tervezeteket a NAV már közzétette, azok elérhetők NAV felületén, a következő

TOVÁBB OLVASOM »
NAV
NAV SZJA bevallás

NAV SZJA bevallás online

Online a legegyszerűbb és leggyorsabb az szja-tervezetek átnézése, elfogadása. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe. Ezután azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

TOVÁBB OLVASOM »
hitel
új hitel jövedelem szabályok

Növekvő hitel jövedelem arány

Új hitel szabályok: Az adósságfék szabályok módosításáról döntött a Magyar Nemzeti Bank A Magyar Nemzeti Bank (MNB) július 1-jétől a magasabb jövedelemarányos eladósodottságot engedő jövedelmi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -