HÍREK

Változatlan rezsiárak

Nem emelkednek az átlagfogyasztás feletti gáz és áramárak januártól

Szerda éjjel jelent meg Lantos Csaba energiaügyi miniszter közleménye a lakossági gáz és áramárakról. A döntés 2023. április 30-ig szól és közel 6 millió fogyasztót érint.

Azon fogyasztók esetében akik a rezsicsökkentett ár felett fogyasztanak, a korábban meghirdetett árak változatlanul maradnak.

Gáz esetében ez azt jelenti marad a 22,002 Ft/MJ érték, ami nagycsaládos kedvezmény esetében 63 645 MJ, legalább 1729 m3 felül további kedvezményt biztosít egyedi kérelem alapján, melyet a Kormányhivatalok ügyfélszolgálatán https://lnkd.in/diSdQhg7 vagy Kormányablakoknál https://kormanyablak.hu/hu lehet benyújtani. Mértéke 22 086 MJ, tehát összesen 85 731 MJ egy 3 gyermekes családnál, ami 4. vagy további gyermekekre 11 043 MJ.

Áram esetében bonyolultabb a helyzet, mert 2523 Kwh éves fogyasztásig A1 és A2 tarifa esetében 36,9 Ft/Kwh, B tarifa esetében 23,1 Ft/Kwh. Felette, tehát az átlagfogyasztás felett A1 és A2 tarifa 70,104 Ft/Kwh, B tarifa esetében 60,935 Ft/Kwh-ba kerül a fogyasztásunk.

A lakossági fogyasztók mellett a mikrovállalkozások esetében a kedvezményes, átlagfogyasztás feletti rezsiárak is változatlanok maradnak.

A rezsidöntések önmagában okoznak megkönnyebbülést a családoknak és a mikrovállalkozásoknak, a költségvetésnek pedig sok száz milliárd Forintos terhet jelent, amit finanszírozni kell tudnia. Mértéke persze függ az időjárástól, a tőzsdei áraktól, árfolyamtól és az odafigyeléstől, hogy takarékosabbak legyünk.

Vannak akiknek így is gondot okoz a rezsiszámlák kifizetése, amelyhez támogatást is lehet igényelni több településen vagy átmeneti kölcsönt is igényelni.

Ahol nincs más megoldás lehet ez az út, de inkább az energiatakarékosság és energetikai beruházások lehetnek a megoldások.

Pályázatok, hitelmegoldások lehetnek azok, amelyekkel napelem, hőszigetelés, nyílászárók, kazán cseréje, hőszivattyú, klíma szerelése segítséget adhat.
Szakértői segítséggel a beruházások könnyebben megtervezhetőek! További információ elérhető Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalon vagy a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

#LantosCsaba #energiaügyiminiszter #közlemény #rezsi #áramár #gázár #átlagfogyasztás #felett #lakosság #mikrovállakozások #változatlanár #költségvetés #növekvő #teher #eneregiatakarékosság #napelem #hőszivattyú #nyílászárócsere #hőszigetelés #kazáncsere #beruházás #hitel

szabadfelhasználású hitel
nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -