HÍREK

Változatlan rezsiárak

Nem emelkednek az átlagfogyasztás feletti gáz és áramárak januártól

Szerda éjjel jelent meg Lantos Csaba energiaügyi miniszter közleménye a lakossági gáz és áramárakról. A döntés 2023. április 30-ig szól és közel 6 millió fogyasztót érint.

Azon fogyasztók esetében akik a rezsicsökkentett ár felett fogyasztanak, a korábban meghirdetett árak változatlanul maradnak.

Gáz esetében ez azt jelenti marad a 22,002 Ft/MJ érték, ami nagycsaládos kedvezmény esetében 63 645 MJ, legalább 1729 m3 felül további kedvezményt biztosít egyedi kérelem alapján, melyet a Kormányhivatalok ügyfélszolgálatán https://lnkd.in/diSdQhg7 vagy Kormányablakoknál https://kormanyablak.hu/hu lehet benyújtani. Mértéke 22 086 MJ, tehát összesen 85 731 MJ egy 3 gyermekes családnál, ami 4. vagy további gyermekekre 11 043 MJ.

Áram esetében bonyolultabb a helyzet, mert 2523 Kwh éves fogyasztásig A1 és A2 tarifa esetében 36,9 Ft/Kwh, B tarifa esetében 23,1 Ft/Kwh. Felette, tehát az átlagfogyasztás felett A1 és A2 tarifa 70,104 Ft/Kwh, B tarifa esetében 60,935 Ft/Kwh-ba kerül a fogyasztásunk.

A lakossági fogyasztók mellett a mikrovállalkozások esetében a kedvezményes, átlagfogyasztás feletti rezsiárak is változatlanok maradnak.

A rezsidöntések önmagában okoznak megkönnyebbülést a családoknak és a mikrovállalkozásoknak, a költségvetésnek pedig sok száz milliárd Forintos terhet jelent, amit finanszírozni kell tudnia. Mértéke persze függ az időjárástól, a tőzsdei áraktól, árfolyamtól és az odafigyeléstől, hogy takarékosabbak legyünk.

Vannak akiknek így is gondot okoz a rezsiszámlák kifizetése, amelyhez támogatást is lehet igényelni több településen vagy átmeneti kölcsönt is igényelni.

Ahol nincs más megoldás lehet ez az út, de inkább az energiatakarékosság és energetikai beruházások lehetnek a megoldások.

Pályázatok, hitelmegoldások lehetnek azok, amelyekkel napelem, hőszigetelés, nyílászárók, kazán cseréje, hőszivattyú, klíma szerelése segítséget adhat.
Szakértői segítséggel a beruházások könnyebben megtervezhetőek! További információ elérhető Személyi kölcsön kalkulátor | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalon vagy a 06303732000, 06707911313, 06303426308-as telefonszámokon.

#LantosCsaba #energiaügyiminiszter #közlemény #rezsi #áramár #gázár #átlagfogyasztás #felett #lakosság #mikrovállakozások #változatlanár #költségvetés #növekvő #teher #eneregiatakarékosság #napelem #hőszivattyú #nyílászárócsere #hőszigetelés #kazáncsere #beruházás #hitel

szabadfelhasználású hitel
nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -