HÍREK

Tovább csökken a lakossági hitelezés

Megjelent az MNB 2022. novemberi banki mérlegadatiról készült beszámolója, melyből egyértelműen látszik a hitelezés további visszaesése. HITmerleg_HU_202211.pdf (mnb.hu)

2022. novemberében a háztartások hitelinek havi tranzakciója 30,8 milliárd Forintot tett ki. Ez alábbiakból adódott össze:

  • 11,7 milliárd Ft folyószámlahitel
  • 2,6 milliárd Ft személyi hitel
  • 23,3 milliárd Ft áruvásárlási hitel
  • 8 milliárd Ft lakáscélú hitel

míg a gépjármű vásárlási hiteleknél 2,5, szabadfelhasználású hiteleknél 5,2, egyéb hiteleknél 0,1 milliárd Ft volt a havi tranzakciós egyenleg.

Az új lakossági szerződéskötések novemberben a 136 milliárd Forintos volument tettek ki, melyből

  • legnagyobb új szerződött állománnyal a lakáscélú hitelek  49 milliárd Forint,
  • majd a babváró és személyi kölcsön kihelyezések a magunk közel 33-33 milliárd Forintos összegével,
  • végül a többi hitel esetében együttesen 21 milliárd értékben köttettek.

A lakáscélú hitelek egy éves visszatekintésben közel felével, személyi hitelek és egyéb kölcsönök harmadával csökkentek éves visszatekintésben. A babaváró év végi kivezetésének utolsó pillanatig történő lebegtetése látszódik a szerződéskötéseken, mert ott mindössze 13%-os volt a csökkenés. Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Csökkenő szerződéskötések és ezek visszaesése miatt csökkenő állományok láthatóak egyes szerződéstípusoknál.

A megtakarítások csökkenése is megfigyelhető a hitelkihelyezések csökkenésével együtt, melynek az állományok év végéhez közeledő ünnepi készülődés mellett pl. az otthonfelújítási támogatás év végi hajrájának is betudható.

Egy-egy hiteldöntés továbbra is éves szinten több százezer Forintos különbséget okozhat, ha nem megfelelő banknál igényelünk hitelt, ezért érdemes díjmentes hitelközvetítői segítségünket igénybe venni.  Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

hitelmegoldások

 

hitelközvetítés

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -