HÍREK

Tovább csökken a lakossági hitelezés

Megjelent az MNB 2022. novemberi banki mérlegadatiról készült beszámolója, melyből egyértelműen látszik a hitelezés további visszaesése. HITmerleg_HU_202211.pdf (mnb.hu)

2022. novemberében a háztartások hitelinek havi tranzakciója 30,8 milliárd Forintot tett ki. Ez alábbiakból adódott össze:

  • 11,7 milliárd Ft folyószámlahitel
  • 2,6 milliárd Ft személyi hitel
  • 23,3 milliárd Ft áruvásárlási hitel
  • 8 milliárd Ft lakáscélú hitel

míg a gépjármű vásárlási hiteleknél 2,5, szabadfelhasználású hiteleknél 5,2, egyéb hiteleknél 0,1 milliárd Ft volt a havi tranzakciós egyenleg.

Az új lakossági szerződéskötések novemberben a 136 milliárd Forintos volument tettek ki, melyből

  • legnagyobb új szerződött állománnyal a lakáscélú hitelek  49 milliárd Forint,
  • majd a babváró és személyi kölcsön kihelyezések a magunk közel 33-33 milliárd Forintos összegével,
  • végül a többi hitel esetében együttesen 21 milliárd értékben köttettek.

A lakáscélú hitelek egy éves visszatekintésben közel felével, személyi hitelek és egyéb kölcsönök harmadával csökkentek éves visszatekintésben. A babaváró év végi kivezetésének utolsó pillanatig történő lebegtetése látszódik a szerződéskötéseken, mert ott mindössze 13%-os volt a csökkenés. Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Csökkenő szerződéskötések és ezek visszaesése miatt csökkenő állományok láthatóak egyes szerződéstípusoknál.

A megtakarítások csökkenése is megfigyelhető a hitelkihelyezések csökkenésével együtt, melynek az állományok év végéhez közeledő ünnepi készülődés mellett pl. az otthonfelújítási támogatás év végi hajrájának is betudható.

Egy-egy hiteldöntés továbbra is éves szinten több százezer Forintos különbséget okozhat, ha nem megfelelő banknál igényelünk hitelt, ezért érdemes díjmentes hitelközvetítői segítségünket igénybe venni.  Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

hitelmegoldások

 

hitelközvetítés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -