HÍREK

Tovább csökken a lakossági hitelezés

Megjelent az MNB 2022. novemberi banki mérlegadatiról készült beszámolója, melyből egyértelműen látszik a hitelezés további visszaesése. HITmerleg_HU_202211.pdf (mnb.hu)

2022. novemberében a háztartások hitelinek havi tranzakciója 30,8 milliárd Forintot tett ki. Ez alábbiakból adódott össze:

  • 11,7 milliárd Ft folyószámlahitel
  • 2,6 milliárd Ft személyi hitel
  • 23,3 milliárd Ft áruvásárlási hitel
  • 8 milliárd Ft lakáscélú hitel

míg a gépjármű vásárlási hiteleknél 2,5, szabadfelhasználású hiteleknél 5,2, egyéb hiteleknél 0,1 milliárd Ft volt a havi tranzakciós egyenleg.

Az új lakossági szerződéskötések novemberben a 136 milliárd Forintos volument tettek ki, melyből

  • legnagyobb új szerződött állománnyal a lakáscélú hitelek  49 milliárd Forint,
  • majd a babváró és személyi kölcsön kihelyezések a magunk közel 33-33 milliárd Forintos összegével,
  • végül a többi hitel esetében együttesen 21 milliárd értékben köttettek.

A lakáscélú hitelek egy éves visszatekintésben közel felével, személyi hitelek és egyéb kölcsönök harmadával csökkentek éves visszatekintésben. A babaváró év végi kivezetésének utolsó pillanatig történő lebegtetése látszódik a szerződéskötéseken, mert ott mindössze 13%-os volt a csökkenés. Babaváró hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

Csökkenő szerződéskötések és ezek visszaesése miatt csökkenő állományok láthatóak egyes szerződéstípusoknál.

A megtakarítások csökkenése is megfigyelhető a hitelkihelyezések csökkenésével együtt, melynek az állományok év végéhez közeledő ünnepi készülődés mellett pl. az otthonfelújítási támogatás év végi hajrájának is betudható.

Egy-egy hiteldöntés továbbra is éves szinten több százezer Forintos különbséget okozhat, ha nem megfelelő banknál igényelünk hitelt, ezért érdemes díjmentes hitelközvetítői segítségünket igénybe venni.  Hitelkalkulátor | Zöldlakáshitel (zoldlakashitel.hu)

Forrás: MNB, www.zoldhitel.hu

hitelmegoldások

 

hitelközvetítés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idpontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -