HÍREK

Új tulajdonos a Vodafone -nál

Több hír látott napvilágot 2022-ben a Vodafone eladása kapcsán, de ezt követően hirtelen megszűntek a sajtóban a hírek. A mai napon megjelent a Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) idei 3 száma, amiből kiderült, hogy a mégis megvalósul a tranzakció.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 425 millió eurós hitelkeret biztosításával a 4iG leányvállalata (Antenna Hungária) megvásárolja a Vodafone Magyarország 51%-os tulajdonrészét.

A tőke 80%-os részig a magyar állam kezességet vállal az MFB által biztosított hitelhez.

A korábbi hírekben a Vodafone Magyarország 51%-át a 4iG, míg 49 %-át a Magyar Állam vásárolta volna meg. A Vodafone a Magyar Telekom mögött Magyarország második legnagyobb telekommunikációs cége.

Mind a jövőbeni piaci átalakulás, mind a egyre jobban koncentrálódó 4iG csoport, mind a mási két nagy versenytárs szempont érdekes változásoknak lehetünk tanúi. A nagyobb versenytársaknak biztosan van még néhány éve míg a 4iG kihasználja a szinergiáit a vásárlásoknak.

Az Európai Unió hozzáállása még nem került nyilvánosságra a vásárlás kapcsán, de a GVH érdemi vizsgálata a nemzetstratégiai beruházás volta miatt a tranzakciónak.

Az ügyfelek a nagyobb verseny és fejlesztések miatt talán még nyerhetnek is, de egy biztos a 4iG térnyerése folytatódik.

#Vodafone #MFB #4iG #AntennaHungária #MagyarÁllam #hitel #tőkegarancia #telekommunikáció #vásárlás

Forrás: Főoldal | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

tanácsadás

 

szakértő

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -