HÍREK

Új tulajdonos a Vodafone -nál

Több hír látott napvilágot 2022-ben a Vodafone eladása kapcsán, de ezt követően hirtelen megszűntek a sajtóban a hírek. A mai napon megjelent a Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) idei 3 száma, amiből kiderült, hogy a mégis megvalósul a tranzakció.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 425 millió eurós hitelkeret biztosításával a 4iG leányvállalata (Antenna Hungária) megvásárolja a Vodafone Magyarország 51%-os tulajdonrészét.

A tőke 80%-os részig a magyar állam kezességet vállal az MFB által biztosított hitelhez.

A korábbi hírekben a Vodafone Magyarország 51%-át a 4iG, míg 49 %-át a Magyar Állam vásárolta volna meg. A Vodafone a Magyar Telekom mögött Magyarország második legnagyobb telekommunikációs cége.

Mind a jövőbeni piaci átalakulás, mind a egyre jobban koncentrálódó 4iG csoport, mind a mási két nagy versenytárs szempont érdekes változásoknak lehetünk tanúi. A nagyobb versenytársaknak biztosan van még néhány éve míg a 4iG kihasználja a szinergiáit a vásárlásoknak.

Az Európai Unió hozzáállása még nem került nyilvánosságra a vásárlás kapcsán, de a GVH érdemi vizsgálata a nemzetstratégiai beruházás volta miatt a tranzakciónak.

Az ügyfelek a nagyobb verseny és fejlesztések miatt talán még nyerhetnek is, de egy biztos a 4iG térnyerése folytatódik.

#Vodafone #MFB #4iG #AntennaHungária #MagyarÁllam #hitel #tőkegarancia #telekommunikáció #vásárlás

Forrás: Főoldal | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

tanácsadás

 

szakértő

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -