HÍREK

Új tulajdonos a Vodafone -nál

Több hír látott napvilágot 2022-ben a Vodafone eladása kapcsán, de ezt követően hirtelen megszűntek a sajtóban a hírek. A mai napon megjelent a Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) idei 3 száma, amiből kiderült, hogy a mégis megvalósul a tranzakció.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 425 millió eurós hitelkeret biztosításával a 4iG leányvállalata (Antenna Hungária) megvásárolja a Vodafone Magyarország 51%-os tulajdonrészét.

A tőke 80%-os részig a magyar állam kezességet vállal az MFB által biztosított hitelhez.

A korábbi hírekben a Vodafone Magyarország 51%-át a 4iG, míg 49 %-át a Magyar Állam vásárolta volna meg. A Vodafone a Magyar Telekom mögött Magyarország második legnagyobb telekommunikációs cége.

Mind a jövőbeni piaci átalakulás, mind a egyre jobban koncentrálódó 4iG csoport, mind a mási két nagy versenytárs szempont érdekes változásoknak lehetünk tanúi. A nagyobb versenytársaknak biztosan van még néhány éve míg a 4iG kihasználja a szinergiáit a vásárlásoknak.

Az Európai Unió hozzáállása még nem került nyilvánosságra a vásárlás kapcsán, de a GVH érdemi vizsgálata a nemzetstratégiai beruházás volta miatt a tranzakciónak.

Az ügyfelek a nagyobb verseny és fejlesztések miatt talán még nyerhetnek is, de egy biztos a 4iG térnyerése folytatódik.

#Vodafone #MFB #4iG #AntennaHungária #MagyarÁllam #hitel #tőkegarancia #telekommunikáció #vásárlás

Forrás: Főoldal | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

tanácsadás

 

szakértő

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

A használt autó import nőtt

Havi szinten nőtt, éves szinten csökkent a behozott használt autó darabszám májusban Májusban 9234 import használt autó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban.

TOVÁBB OLVASOM »
cetelem
cetelem eladás

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot   A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
vállalkozóvá válási támogatás

Támogatás vállalkozóvá váláshoz

Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő támogatás program   A kormány a háború és az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -