HÍREK

Újabb nyugdíjemelés jöhet

Magyarország Kormány Facebook oldalán a nyugdíjasok számára megnyugtató információkat tett közzé további nyugdíjemelés lehetőségéről.

A Kormány álláspontja szerint, amennyiben az infláció 2023. augusztusi vizsgálat alapján 15%-nál magasabb lesz, akkor novembertől ismételt nyugdíjemelés valószínűsíthető.

A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint 15-19,5% közötti sávba várható az infláció, ami már önmagában újabb nyugdíjemelést valószínűsít.

Az idei évben a szakértők kevésbé optimisták, mint az MNB szakértői, magasabb inflációt jeleznek előre, de a decemberi kedvezőbb adat adhat némi okot a bizakodásra.

A péntek 13-i KSH inflációs közlésünkből is látható, hogy jelenleg a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációs mértéke az éves visszatekintésben 26,5% magasabb, mint a 24,5%-os infláció 2021.decembere és 2022. decembere közötti időszakban.

A januári nyugdíjemelés és a februári 13.havi nyugdíj nagyon jó jön a nyugdíjasoknak, akik a rezsi, élelmiszer, gyógyszeráremeléseket a leginkább megérzik. Ahogy korábban írtunk a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) szakértőinek tapasztalatairól, egyre több nyugdíjas kell hogy igényeljen (legtöbbször adóstárssal) személyi kölcsönt a fűtési szezon miatt. Minden ilyen emelés könnyebbséget okoz számukra, ezért üdvözlendő.

#nyugdíjemelés #infláció #MNB

Forrás: Magyar Kormány Facebook oldala, KSH.hu, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szabadfelhasználású hitel

nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -