HÍREK

Újabb nyugdíjemelés jöhet

Magyarország Kormány Facebook oldalán a nyugdíjasok számára megnyugtató információkat tett közzé további nyugdíjemelés lehetőségéről.

A Kormány álláspontja szerint, amennyiben az infláció 2023. augusztusi vizsgálat alapján 15%-nál magasabb lesz, akkor novembertől ismételt nyugdíjemelés valószínűsíthető.

A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint 15-19,5% közötti sávba várható az infláció, ami már önmagában újabb nyugdíjemelést valószínűsít.

Az idei évben a szakértők kevésbé optimisták, mint az MNB szakértői, magasabb inflációt jeleznek előre, de a decemberi kedvezőbb adat adhat némi okot a bizakodásra.

A péntek 13-i KSH inflációs közlésünkből is látható, hogy jelenleg a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációs mértéke az éves visszatekintésben 26,5% magasabb, mint a 24,5%-os infláció 2021.decembere és 2022. decembere közötti időszakban.

A januári nyugdíjemelés és a februári 13.havi nyugdíj nagyon jó jön a nyugdíjasoknak, akik a rezsi, élelmiszer, gyógyszeráremeléseket a leginkább megérzik. Ahogy korábban írtunk a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) szakértőinek tapasztalatairól, egyre több nyugdíjas kell hogy igényeljen (legtöbbször adóstárssal) személyi kölcsönt a fűtési szezon miatt. Minden ilyen emelés könnyebbséget okoz számukra, ezért üdvözlendő.

#nyugdíjemelés #infláció #MNB

Forrás: Magyar Kormány Facebook oldala, KSH.hu, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szabadfelhasználású hitel

nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

munkahely
munkaerőpiac

Sokan munkahely váltást terveznek

A versenyszféra munkavállalóinak csaknem kétharmada az idén munkahely váltását tervezi A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével. A munkahely váltását 63 százalékuk

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -