HÍREK

Újabb nyugdíjemelés jöhet

Magyarország Kormány Facebook oldalán a nyugdíjasok számára megnyugtató információkat tett közzé további nyugdíjemelés lehetőségéről.

A Kormány álláspontja szerint, amennyiben az infláció 2023. augusztusi vizsgálat alapján 15%-nál magasabb lesz, akkor novembertől ismételt nyugdíjemelés valószínűsíthető.

A Magyar Nemzeti Bank véleménye szerint 15-19,5% közötti sávba várható az infláció, ami már önmagában újabb nyugdíjemelést valószínűsít.

Az idei évben a szakértők kevésbé optimisták, mint az MNB szakértői, magasabb inflációt jeleznek előre, de a decemberi kedvezőbb adat adhat némi okot a bizakodásra.

A péntek 13-i KSH inflációs közlésünkből is látható, hogy jelenleg a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációs mértéke az éves visszatekintésben 26,5% magasabb, mint a 24,5%-os infláció 2021.decembere és 2022. decembere közötti időszakban.

A januári nyugdíjemelés és a februári 13.havi nyugdíj nagyon jó jön a nyugdíjasoknak, akik a rezsi, élelmiszer, gyógyszeráremeléseket a leginkább megérzik. Ahogy korábban írtunk a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) szakértőinek tapasztalatairól, egyre több nyugdíjas kell hogy igényeljen (legtöbbször adóstárssal) személyi kölcsönt a fűtési szezon miatt. Minden ilyen emelés könnyebbséget okoz számukra, ezért üdvözlendő.

#nyugdíjemelés #infláció #MNB

Forrás: Magyar Kormány Facebook oldala, KSH.hu, Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

szabadfelhasználású hitel

nyugdíjemelés

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idpontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -