HÍREK

Több ATM a vidéki településeken

Több ATM fenntartása, telepítése várható a vidéki településeken

A mai napon Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) -ben megjelent Magyar Nemzeti Bank elnöki rendelete. Sok éve foglalkozunk ATM és kapcsolódó szolgáltatásaival. Az elmúlt évben több pletyka merült fel a projektmunkáink során az ATM elhelyezésekről, az MNB elvárások változásáról, melyben az új rendelet pontosabb irányokat határoz meg.

Folyamatosan csökkentő ATM darabszám mellett, ma Magyarországon kb. 4800 ATM áll az ügyfelek rendelkezésére. A szolgáltatások elérhetősége bővült, megjelentek a kifizető funkció mellett a befizető és befizető és visszaforgatós technológiával működő ATM-ek.

A készpézforgalom változása, a készülékárak és működtetési költségek növekedése, a bankfiókok és azon belül a pénztárak megszüntetése vezetett többek között, ahhoz hogy bankok ATM tekintetében is változtassanak. Ezeket látva az MNB is döntést hozott az elvárások tekintetében, melyet az új rendeletben hozott nyilvánosságra.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a bankoknak a kibocsátott bankkártyák alapján ATM-et kell biztosítaniuk az ügyfeleiknek. (Közlöny 209.oldal)  Az MNB 600ezer alatt, 600ezer és 1,2 millió, 1,2-2,4 millió és 2,4 millió kibocsátott bankkártya darabszám sávok mellett határozta meg az elvárásait.

A darabszámok mellett a fővárosi kerületek, vármegye székhely, vármegye egyéb települése bontásban vár el ATM lefedettséget.

A bankok 9 hónapot kaptak abban az esetben ha az ATM darabszám elvárását elérik áttelepítsék a készülékeket. 18 hónapuk van abban az esetben, ha 25-nél kevesebb ATM telepítés szükséges elvégezniük és 2 év áll rendelkezésükre, ha 25-nél több ATM gépet kell pótolniuk az elváráshoz képest.

Fontos, hogy két kategória teljesítése esetén a harmadik nem telesítő kategóriában kedvezményt kaphatnak a bankok.

Vidéken az OTP és a Magyar Bankholding, főként a Takarékbank ATM parkjának köszönhetően, nagyobb lefedettséggel rendelkezik. A bankok alapvetően városi, nagyvárosi területeken elhelyezett készülékeke miatt az ottani túlsúly jellemző, ha a lefedettséget nézzük.

A nagyvárosokban a bankok mellett pl. az EURONET ATM -jeivel lehet még nagyobb számban találkozni.

Tapasztalataink alapján a vármegye egyéb elnevezéssel megjelölt településeken, tehát a megyeszékhelyeken kívüli településeken, közepes és kisvárosok, községek esetében újabb ATM készülékek és remélhetőleg nemcsak a kifizető funkcióval rendelkezőek fognak megjelenni majd. Jelentős banki költségek mellett, de egy újabb szolgáltatás javulás történhet vidéken.

#ATM #MNB #vidék #bank

Forrás: Magyar Közlöny, MNB, Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

ATM telepítés

 

 

ATM telepítés vidéken

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -