HÍREK

Több ATM a vidéki településeken

Több ATM fenntartása, telepítése várható a vidéki településeken

A mai napon Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) -ben megjelent Magyar Nemzeti Bank elnöki rendelete. Sok éve foglalkozunk ATM és kapcsolódó szolgáltatásaival. Az elmúlt évben több pletyka merült fel a projektmunkáink során az ATM elhelyezésekről, az MNB elvárások változásáról, melyben az új rendelet pontosabb irányokat határoz meg.

Folyamatosan csökkentő ATM darabszám mellett, ma Magyarországon kb. 4800 ATM áll az ügyfelek rendelkezésére. A szolgáltatások elérhetősége bővült, megjelentek a kifizető funkció mellett a befizető és befizető és visszaforgatós technológiával működő ATM-ek.

A készpézforgalom változása, a készülékárak és működtetési költségek növekedése, a bankfiókok és azon belül a pénztárak megszüntetése vezetett többek között, ahhoz hogy bankok ATM tekintetében is változtassanak. Ezeket látva az MNB is döntést hozott az elvárások tekintetében, melyet az új rendeletben hozott nyilvánosságra.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a bankoknak a kibocsátott bankkártyák alapján ATM-et kell biztosítaniuk az ügyfeleiknek. (Közlöny 209.oldal)  Az MNB 600ezer alatt, 600ezer és 1,2 millió, 1,2-2,4 millió és 2,4 millió kibocsátott bankkártya darabszám sávok mellett határozta meg az elvárásait.

A darabszámok mellett a fővárosi kerületek, vármegye székhely, vármegye egyéb települése bontásban vár el ATM lefedettséget.

A bankok 9 hónapot kaptak abban az esetben ha az ATM darabszám elvárását elérik áttelepítsék a készülékeket. 18 hónapuk van abban az esetben, ha 25-nél kevesebb ATM telepítés szükséges elvégezniük és 2 év áll rendelkezésükre, ha 25-nél több ATM gépet kell pótolniuk az elváráshoz képest.

Fontos, hogy két kategória teljesítése esetén a harmadik nem telesítő kategóriában kedvezményt kaphatnak a bankok.

Vidéken az OTP és a Magyar Bankholding, főként a Takarékbank ATM parkjának köszönhetően, nagyobb lefedettséggel rendelkezik. A bankok alapvetően városi, nagyvárosi területeken elhelyezett készülékeke miatt az ottani túlsúly jellemző, ha a lefedettséget nézzük.

A nagyvárosokban a bankok mellett pl. az EURONET ATM -jeivel lehet még nagyobb számban találkozni.

Tapasztalataink alapján a vármegye egyéb elnevezéssel megjelölt településeken, tehát a megyeszékhelyeken kívüli településeken, közepes és kisvárosok, községek esetében újabb ATM készülékek és remélhetőleg nemcsak a kifizető funkcióval rendelkezőek fognak megjelenni majd. Jelentős banki költségek mellett, de egy újabb szolgáltatás javulás történhet vidéken.

#ATM #MNB #vidék #bank

Forrás: Magyar Közlöny, MNB, Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

ATM telepítés

 

 

ATM telepítés vidéken

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -