HÍREK

Több ATM a vidéki településeken

Több ATM fenntartása, telepítése várható a vidéki településeken

A mai napon Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) -ben megjelent Magyar Nemzeti Bank elnöki rendelete. Sok éve foglalkozunk ATM és kapcsolódó szolgáltatásaival. Az elmúlt évben több pletyka merült fel a projektmunkáink során az ATM elhelyezésekről, az MNB elvárások változásáról, melyben az új rendelet pontosabb irányokat határoz meg.

Folyamatosan csökkentő ATM darabszám mellett, ma Magyarországon kb. 4800 ATM áll az ügyfelek rendelkezésére. A szolgáltatások elérhetősége bővült, megjelentek a kifizető funkció mellett a befizető és befizető és visszaforgatós technológiával működő ATM-ek.

A készpézforgalom változása, a készülékárak és működtetési költségek növekedése, a bankfiókok és azon belül a pénztárak megszüntetése vezetett többek között, ahhoz hogy bankok ATM tekintetében is változtassanak. Ezeket látva az MNB is döntést hozott az elvárások tekintetében, melyet az új rendeletben hozott nyilvánosságra.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a bankoknak a kibocsátott bankkártyák alapján ATM-et kell biztosítaniuk az ügyfeleiknek. (Közlöny 209.oldal)  Az MNB 600ezer alatt, 600ezer és 1,2 millió, 1,2-2,4 millió és 2,4 millió kibocsátott bankkártya darabszám sávok mellett határozta meg az elvárásait.

A darabszámok mellett a fővárosi kerületek, vármegye székhely, vármegye egyéb települése bontásban vár el ATM lefedettséget.

A bankok 9 hónapot kaptak abban az esetben ha az ATM darabszám elvárását elérik áttelepítsék a készülékeket. 18 hónapuk van abban az esetben, ha 25-nél kevesebb ATM telepítés szükséges elvégezniük és 2 év áll rendelkezésükre, ha 25-nél több ATM gépet kell pótolniuk az elváráshoz képest.

Fontos, hogy két kategória teljesítése esetén a harmadik nem telesítő kategóriában kedvezményt kaphatnak a bankok.

Vidéken az OTP és a Magyar Bankholding, főként a Takarékbank ATM parkjának köszönhetően, nagyobb lefedettséggel rendelkezik. A bankok alapvetően városi, nagyvárosi területeken elhelyezett készülékeke miatt az ottani túlsúly jellemző, ha a lefedettséget nézzük.

A nagyvárosokban a bankok mellett pl. az EURONET ATM -jeivel lehet még nagyobb számban találkozni.

Tapasztalataink alapján a vármegye egyéb elnevezéssel megjelölt településeken, tehát a megyeszékhelyeken kívüli településeken, közepes és kisvárosok, községek esetében újabb ATM készülékek és remélhetőleg nemcsak a kifizető funkcióval rendelkezőek fognak megjelenni majd. Jelentős banki költségek mellett, de egy újabb szolgáltatás javulás történhet vidéken.

#ATM #MNB #vidék #bank

Forrás: Magyar Közlöny, MNB, Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

ATM telepítés

 

 

ATM telepítés vidéken

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

fogyasztói árak
fogyasztói árak

16,4%-kal nőttek a fogyasztói árak

16,4%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest, a háztartási energia és a járműüzemanyagok ára jelentős mértékben emelkedett 2023. augusztusban a

TOVÁBB OLVASOM »
alfa biztosító
alfa biztosító

Alfa Biztosító új jövőképet vázolt

Készül a biztosítási piac átalakulására az Alfa Biztosító Az Alfa Biztosító készül a biztosítási piac átalakulására, az értékesítési csatornák változására, fontosnak tartja a gyors alkalmazkodást

TOVÁBB OLVASOM »
casco
casco biztosítás

Kevés autón van casco biztosítást

Biztosítási alkuszok: a forgalomban lévő gépjárművek ötöde rendelkezik casco biztosítással A forgalomban lévő gépjárműveknek csupán az ötöde rendelkezik casco biztosítással, noha például az elemi töréskárokra

TOVÁBB OLVASOM »
használt autó
használt autó

Használt autó a sláger?

JóAutók.hu: augusztusban élénkült a használt autó importja Augusztusban a DataHouse adatai szerint 8977 import használt autó kapott magyar rendszámot, 6 százalékkal több, mint júliusban. Továbbra

TOVÁBB OLVASOM »
K&H kutatás
K&H Bank

K&H elbocsátási kutatás

K&H: nem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban   A gazdasági nehézségek ellenére sem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban. Tízből hét vállalkozás a jelenlegi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -