HÍREK

Több ATM a vidéki településeken

Több ATM fenntartása, telepítése várható a vidéki településeken

A mai napon Magyar Közlöny (magyarkozlony.hu) -ben megjelent Magyar Nemzeti Bank elnöki rendelete. Sok éve foglalkozunk ATM és kapcsolódó szolgáltatásaival. Az elmúlt évben több pletyka merült fel a projektmunkáink során az ATM elhelyezésekről, az MNB elvárások változásáról, melyben az új rendelet pontosabb irányokat határoz meg.

Folyamatosan csökkentő ATM darabszám mellett, ma Magyarországon kb. 4800 ATM áll az ügyfelek rendelkezésére. A szolgáltatások elérhetősége bővült, megjelentek a kifizető funkció mellett a befizető és befizető és visszaforgatós technológiával működő ATM-ek.

A készpézforgalom változása, a készülékárak és működtetési költségek növekedése, a bankfiókok és azon belül a pénztárak megszüntetése vezetett többek között, ahhoz hogy bankok ATM tekintetében is változtassanak. Ezeket látva az MNB is döntést hozott az elvárások tekintetében, melyet az új rendeletben hozott nyilvánosságra.

A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a bankoknak a kibocsátott bankkártyák alapján ATM-et kell biztosítaniuk az ügyfeleiknek. (Közlöny 209.oldal)  Az MNB 600ezer alatt, 600ezer és 1,2 millió, 1,2-2,4 millió és 2,4 millió kibocsátott bankkártya darabszám sávok mellett határozta meg az elvárásait.

A darabszámok mellett a fővárosi kerületek, vármegye székhely, vármegye egyéb települése bontásban vár el ATM lefedettséget.

A bankok 9 hónapot kaptak abban az esetben ha az ATM darabszám elvárását elérik áttelepítsék a készülékeket. 18 hónapuk van abban az esetben, ha 25-nél kevesebb ATM telepítés szükséges elvégezniük és 2 év áll rendelkezésükre, ha 25-nél több ATM gépet kell pótolniuk az elváráshoz képest.

Fontos, hogy két kategória teljesítése esetén a harmadik nem telesítő kategóriában kedvezményt kaphatnak a bankok.

Vidéken az OTP és a Magyar Bankholding, főként a Takarékbank ATM parkjának köszönhetően, nagyobb lefedettséggel rendelkezik. A bankok alapvetően városi, nagyvárosi területeken elhelyezett készülékeke miatt az ottani túlsúly jellemző, ha a lefedettséget nézzük.

A nagyvárosokban a bankok mellett pl. az EURONET ATM -jeivel lehet még nagyobb számban találkozni.

Tapasztalataink alapján a vármegye egyéb elnevezéssel megjelölt településeken, tehát a megyeszékhelyeken kívüli településeken, közepes és kisvárosok, községek esetében újabb ATM készülékek és remélhetőleg nemcsak a kifizető funkcióval rendelkezőek fognak megjelenni majd. Jelentős banki költségek mellett, de egy újabb szolgáltatás javulás történhet vidéken.

#ATM #MNB #vidék #bank

Forrás: Magyar Közlöny, MNB, Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

ATM telepítés

 

 

ATM telepítés vidéken

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
pénzügy
pénzügyi csalások

Segítik a pénzügyi csalások áldozatait

Bankszakmai ajánlás segíti az online pénzügyi csalások áldozatainak ügyintézését. Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Kgfb-díjak konszolidációja várható

MNB: az infláció mérséklődésével a kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható. Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos

TOVÁBB OLVASOM »
Erste
Erste Bank

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket. Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség

TOVÁBB OLVASOM »
személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -