HÍREK

Csökkent a kincstárjegy átlaghozama

Pénzügy-kincstárjegy-aukció-ÁKK
Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Budapest, 2023. január 19., csütörtök (MTI) – Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 125,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 24,5 milliárd forintot fogadott el.
Az aukciós átlaghozam 13,39 százalék volt, 71 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 7 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.
A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.
A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 42,4 milliárd forintból, a meghirdetett mennyiségnek megfelelően, 15,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,15 százalék volt, 265 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 7,19 százalék volt.

Kiemelendő, hogy az elsődleges forgalmazók ötszörös mennyiségben nyújtottak be ajánlatot az ÁKK felé a 12 hónapos diszkont kincstárjegynél, ami a bizalmat jelzi, de ami sokkal fontosabb hogy az átlaghozam alacsonyabb volt. A 20 éves kötvényeknél háromszoros ajánlat mellett még drasztikusabban csökkent az átlaghozam.

#ÁKK #állampapír #hozam #dkj #kötvény

Forrás: MTI 2023. január 19., csütörtök 11:50 , Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

csökkenő kincstárjegy hozam

csökkent a kincstárjegy átlaghozama

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

SZJA bevallás
SZJA bevallás

SZJA bevallás tudnivalók

A 2022-ben szerzett jövedelem bevallása a NAV oldalának SZJA bevallás témakörében megadott információk szerint 1. Adóbevallási tervezet (SZJA bevallás) Kinek készít a Nemzeti Adó- és

TOVÁBB OLVASOM »
nőttek az ipari termelői árak
KSH jelentés

Nőttek az ipari termelői árak

Nőttek az ipari termelői árak 2022 decemberében az egy évvel korábbihoz képest 34,9%-kal. Az előző hónaphoz viszonyítva 0,1%-kal mérséklődtek, 2022-ben átlagosan pedig 33,7%-kal emelkedtek 2022

TOVÁBB OLVASOM »
energiahatékonysági beruházások
energiahatékonyság

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek

Energiahatékonysági beruházások jöhetnek több mint 3000 milliárd forint összegben   Az energiahatékonysági beruházások, kötelezettségi rendszer által ösztönzött beruházások teljes összege az évtized végéig elérheti Magyarországon

TOVÁBB OLVASOM »
babaváró
babaváró akció

120ezer Ft jóváírás babaváró igényléssel

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) partnerénél, a K&H Banknál, elérhető 120.000 Forint jóváírás 10 millió Forint babaváró támogatás/hitel igénylése és folyósítása esetén!  Az akció

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -