HÍREK

Csökkent a kincstárjegy átlaghozama

Pénzügy-kincstárjegy-aukció-ÁKK
Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Budapest, 2023. január 19., csütörtök (MTI) – Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 125,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 24,5 milliárd forintot fogadott el.
Az aukciós átlaghozam 13,39 százalék volt, 71 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 7 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.
A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.
A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 42,4 milliárd forintból, a meghirdetett mennyiségnek megfelelően, 15,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,15 százalék volt, 265 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 7,19 százalék volt.

Kiemelendő, hogy az elsődleges forgalmazók ötszörös mennyiségben nyújtottak be ajánlatot az ÁKK felé a 12 hónapos diszkont kincstárjegynél, ami a bizalmat jelzi, de ami sokkal fontosabb hogy az átlaghozam alacsonyabb volt. A 20 éves kötvényeknél háromszoros ajánlat mellett még drasztikusabban csökkent az átlaghozam.

#ÁKK #állampapír #hozam #dkj #kötvény

Forrás: MTI 2023. január 19., csütörtök 11:50 , Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

csökkenő kincstárjegy hozam

csökkent a kincstárjegy átlaghozama

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idpontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -