HÍREK

Csökkent a kincstárjegy átlaghozama

Pénzügy-kincstárjegy-aukció-ÁKK
Csökkent a 12 hónapos kincstárjegy aukciós átlaghozama

Budapest, 2023. január 19., csütörtök (MTI) – Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 20 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre 12 hónapos diszkont kincstárjegyet a csütörtöki aukción.

Az elsődleges forgalmazók 125,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 24,5 milliárd forintot fogadott el.
Az aukciós átlaghozam 13,39 százalék volt, 71 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál, és 7 bázisponttal alacsonyabb a szerdai másodpiaci referenciahozamnál.
A 12 hónapos dkj aukciós hozama 2022 elején 4,11 százalék volt, 2021 elején 0,43 százalék, 2020 elején pedig 0,03 százalék.
A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 42,4 milliárd forintból, a meghirdetett mennyiségnek megfelelően, 15,0 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,15 százalék volt, 265 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.
A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 7,19 százalék volt.

Kiemelendő, hogy az elsődleges forgalmazók ötszörös mennyiségben nyújtottak be ajánlatot az ÁKK felé a 12 hónapos diszkont kincstárjegynél, ami a bizalmat jelzi, de ami sokkal fontosabb hogy az átlaghozam alacsonyabb volt. A 20 éves kötvényeknél háromszoros ajánlat mellett még drasztikusabban csökkent az átlaghozam.

#ÁKK #állampapír #hozam #dkj #kötvény

Forrás: MTI 2023. január 19., csütörtök 11:50 , Zöldhitel főoldal | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu)

csökkenő kincstárjegy hozam

csökkent a kincstárjegy átlaghozama

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

használt autó
használt autó

A használt autó import nőtt

Havi szinten nőtt, éves szinten csökkent a behozott használt autó darabszám májusban Májusban 9234 import használt autó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint áprilisban.

TOVÁBB OLVASOM »
cetelem
cetelem eladás

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot   A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így

TOVÁBB OLVASOM »
támogatás
vállalkozóvá válási támogatás

Támogatás vállalkozóvá váláshoz

Czomba Sándor: több mint hatmilliárd forintból indul vállalkozóvá válást elősegítő támogatás program   A kormány a háború és az elhibázott szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is

TOVÁBB OLVASOM »
munkanélküliségi ráta
munkanélküliségi ráta

Friss munkanélküliségi ráta adatok

3,9% volt a munkanélküliségi ráta A munkanélküliek száma 2023 áprilisában 190 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 3,9% volt. 2023. február–április az egy évvel korábbihoz képest: A 2023. február–áprilisi időszakban

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel kedvező számlával

A Diákhitel Központ által a pénzintézetek számára meghirdetett nyílt pályázaton hat jelentkezőből négy pénzintézettel, az Erste-, Gránit-, MBH- és az OTP Bankkal szerdán megkötötték a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -