HÍREK

Babaváró felújításra?

Egyre többen fordítják otthonteremtésre vagy felújításra a Babaváró támogatást/hitelt

Budapest, 2023. február 12., vasárnap (MTI)

A Babaváró, kamatmentes, szabadfelhasználású kölcsön legnépszerűbb felhasználási módja továbbra is a lakásvásárlás. Miközben egyre nagyobb arányban költik otthonuk felújítására, energetikai korszerűsítésre is a pénzt a hitelfelvevők a Duna House elemzése szerint.

A 2024 végéig változatlan feltételekkel igényelhető, maximum 20 éves futamidőre szóló, legfeljebb 10 millió forint összegben kérhető kamatmentes kölcsön nagy előnye, hogy bármire felhasználható és nem szükséges hozzá ingatlanfedezet.

Az igénylők legnagyobb arányban, 87,4 százalékban ingatlannal összefüggő célra fordították a pénzt.

A hitelfelvevők kisebb része, 15,6 százaléka ingatlanfelújításra, bővítésre, korszerűsítésre költötte a kapott támogatást. Míg 71,8 százalékuk otthonteremtési céllal folyamodott a kölcsönért.

A harmadik legnépszerűbb az egyéb kategória volt, az igénylők 4,8 százaléka nem nevezte meg pontosan, hogy mire szánja a szabadon felhasználható összeget. A hitelfelvevők 95 százaléka a maximális összegre nyújtotta be kérelmét tavaly.

A  maximálisan igényelhető 10 millió forint önerőnek kiváló, amelyet a csokkal és a két gyermek esetén hozzá kapcsolható kamattámogatott hitellel kiegészítve, már megvalósítható a családok otthonteremtése.

A jegybank adatbázisa szerint, a támogatás indulása óta, tavaly év végéig mintegy 2100 milliárd forint értékben vettek fel Babavárót, ami mintegy 100 milliárd forinttal meghaladja az előzetesen becsült összeget. A Babaváró a következő két évben is támasza lesz az első lakásukat tervező ügyfeleknek és az otthonfelújítási támogatás kivezetésével pedig várhatóan tovább nő majd a segítségével otthonukat modernizálók száma is.

A Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) szakértői ingyenes szakértői segítséggel várják az érdeklődőket. Felesleges időt és bosszúságot lehet megspórolni díjmentes munkánk igénybevételével.

Hívj bennünket a +36-30-373-2000, +36-70-791-1313, +36-30-342-6308-as telefonszámokon vagy látogass el weboldalunkra: Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

#babaváró #otthonfelújítás #korszerűsítés #kölcsön #lakásvásárlás #önerő

Forrás: www.mti.hu; DunaHouse; Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

babaváró

MTI 2023. február 12., vasárnap 8:00

babaváró

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

betéti kamat
betéti kamat

Marad a betéti kamat sapka

GFM: a kormány meghosszabbítja a betéti kamat sapkát   A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán. A kormány

TOVÁBB OLVASOM »
agglomeráció
agglomeráció

Költözési célpont az agglomeráció

Országszerte költözési célpont az agglomeráció Több fővárosi kerületben és a vármegyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomeráció települései ugyanakkor szerte

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla
bankszámla

Durva bankszámla díjkülönbségek

MNB: több ezer forintos különbség van a bankszámla csomagok díja között A bankszámla csomagok tudatos megválasztásával jelentősen csökkenthetők a számlavezetési költségek, évente akár több ezer

TOVÁBB OLVASOM »
online
Egyéb kategória

Nyitottság az online megoldásokra

A magyarok több mint háromnegyede nyitott a használt termékeket online vásárlására   A magyarok 77 százaléka nyitott a használt termékek online vásárlására. 64 százalékuk már

TOVÁBB OLVASOM »
betéti kamat
alapkamat

Egyhangú alapkamat döntés

Egyhangúlag döntött az alapkamat tartása mellett a monetáris tanács februárban   Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február végi ülésén az

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -