HÍREK

Esett a tőzsde pénteken

BÉT – A nemzetközi piacokkal együtt esett a tőzsde pénteken

 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 412,42 pontos, 0,90 százalékos csökkenéssel, 45 626,92 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével veszteséggel zártak az előző napi záráshoz képest.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy negatív nemzetközi hangulatban csökkent a magyar részvényindex, a négy vezető blue chip közül három esett.

Az elemző szerint a borús nemzetközi hangulat oka, hogy az inflációs nyomás miatt a vártnál magasabb kamattetőt áraznak a piacok az Egyesült Államokban és így később kezdődhet a jegybank szerepét betöltő Fed monetáris lazítása.

Pénteken a Mol beszámolójával elindult a gyorsjelentési szezon, az olajtársaság negyedik negyedéves eredménye a különadók miatt a várakozásoknál gyengébb lett, míg az éves tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) a menedzsment várakozásait felülmúlva új rekordra, 4,7 milliárd dollárra emelkedett – mondta az elemző. A kedvezőtlen hangulat közepette a Mol gyengébb negyedéves eredménye nagyobb súllyal esett latba a befektetők értékelésében.

  • A Mol árfolyama 44 forinttal, 1,58 százalékkal 2748 forintra csökkent, 883,0 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,88 százalékkal 10 965 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,96 százalékkal 361,50 forintra gyengült, forgalma 92,7 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,46 százalékkal 7995 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 3656,17 ponton zárt pénteken, ez 4,07 pontos, 0,11 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

#tőzsde #részvény #BUX #Ricter OTP #MOL #MagyarTelekom

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)
tőzsde
MTI 2023. február 17., péntek 17:35

Budapest, 2023. február 17., péntek (MTI)

MNB

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -