HÍREK

Esett a tőzsde pénteken

BÉT – A nemzetközi piacokkal együtt esett a tőzsde pénteken

 

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 412,42 pontos, 0,90 százalékos csökkenéssel, 45 626,92 ponton zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 7,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével veszteséggel zártak az előző napi záráshoz képest.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy negatív nemzetközi hangulatban csökkent a magyar részvényindex, a négy vezető blue chip közül három esett.

Az elemző szerint a borús nemzetközi hangulat oka, hogy az inflációs nyomás miatt a vártnál magasabb kamattetőt áraznak a piacok az Egyesült Államokban és így később kezdődhet a jegybank szerepét betöltő Fed monetáris lazítása.

Pénteken a Mol beszámolójával elindult a gyorsjelentési szezon, az olajtársaság negyedik negyedéves eredménye a különadók miatt a várakozásoknál gyengébb lett, míg az éves tisztított, kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) a menedzsment várakozásait felülmúlva új rekordra, 4,7 milliárd dollárra emelkedett – mondta az elemző. A kedvezőtlen hangulat közepette a Mol gyengébb negyedéves eredménye nagyobb súllyal esett latba a befektetők értékelésében.

  • A Mol árfolyama 44 forinttal, 1,58 százalékkal 2748 forintra csökkent, 883,0 millió forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 210 forinttal, 1,88 százalékkal 10 965 forintra esett, forgalmuk 5,0 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 3,5 forinttal, 0,96 százalékkal 361,50 forintra gyengült, forgalma 92,7 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,46 százalékkal 7995 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.
  • A BUMIX 3656,17 ponton zárt pénteken, ez 4,07 pontos, 0,11 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

#tőzsde #részvény #BUX #Ricter OTP #MOL #MagyarTelekom

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)
tőzsde
MTI 2023. február 17., péntek 17:35

Budapest, 2023. február 17., péntek (MTI)

autó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -