HÍREK

Növekvő munkaerőfelvétel

Növekvő munkaerőfelvétel, erősödött a vállalkozások foglalkoztatási szándéka a K&H Bank felmérése alapján

 

Erősödött a vállalkozások foglalkoztatási szándéka. A cégek mintegy negyede tervezi munkaerőfelvétel döntés meghozatalát, miközben újra 10 százalék alatt van az elbocsátásban gondolkodók aránya. – közölte a K&H  kedden az MTI-vel a legutóbbi kkv bizalmi index kutatása alapján.

A  cégek átlagosan 11 százalékos fizetésemelésre készülnek. Emellett javulás látható a tervezett béren kívüli juttatásoknál is, ez utóbbira minden második cégnél számíthatnak a munkavállalók.

Rammacher Zoltán, a K&H kkv marketing és értékesítés támogatás vezetője a közleményben arra hívta fel a figyelmet: az előző negyedévi, meglehetősen borús képhez képest most javulás látható a kkv-k foglalkoztatottsági hajlandóságában. Az előző negyedévi 16 százalékról 23 százalékra nőtt a létszámbővítést tervezők aránya. 11 százalékról 8 százalékra csökkent az elbocsátásban gondolkodó cégek aránya, ugyanakkor az elbocsátási arány az elmúlt 10 évet nézve még mindig magas. A cégek jelentős többsége, 68 százaléka nem tervez változtatni a dolgozók létszámán.

A közlemény szerint a foglalkoztatás látványosabb bővülésére elsősorban a szolgáltató szektorban és az iparban lehet számítani, míg a kereskedelemben és a mezőgazdaságban visszafogottabb mértékű létszámbővítés várható.

A cégméretet tekintve a kisvállalkozásoknál minden negyedik, míg a mikro- és középvállalkozásoknál minden ötödik cég tervez új munkaerőt felvenni. A cégek 73 százaléka tervez béremelést, szemben az előző negyedévi 66 százalékkal. Átlagosan 11 százalékkal magasabb fizetésre számíthatnak a kkv-k dolgozói a következő 12 hónapban.

A közleményben rámutattak arra is, hogy a béren kívüli juttatások között továbbra is a 13. havi fizetés, jutalom vagy bónusz áll az élen. Ezt követi a közlekedési költségtérítés, és a SZÉP-kártya. Az utóbbi népszerűsége tovább emelkedhet az alszámlák megszűnésével. Mivel így munkáltatói oldalról csökken az adminisztráció, a munkavállalóknak pedig egyszerűsödik a használat – mutattak rá a közleményben.

A K&H Magyarországon 2004 óta folyamatosan készít negyedéves kkv bizalmi indexet. A legutóbbi kutatásban tavaly november 7-25. között kérdezték meg 400 magyarországi székhelyű, 2 milliárd forint éves árbevétel alatti társaság üzleti döntéshozóit.

Éppen munkát keresel vagy már 6 hónapja dolgozol? Ha nincs problémás KHR/BÁR előéleted és legalább 6 hónapja folyamatosan (jelenlegi munkahelyen 3 hónapja) dolgozol, akkor valószínűleg tudunk segíteni a személyi kölcsön igénylésben. Keresd szakértőinket Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu).

#munkaerőfelvétel #foglalkoztatottság #KHBank #KKV #bizalom #bank

Forrás: www.mti.hu; K&H Bank; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

munkaerőfelvétel

MTI 2023. március 7., kedd 11:08

munkaerőfelvétel

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

betéti kamat
betéti kamat

Marad a betéti kamat sapka

GFM: a kormány meghosszabbítja a betéti kamat sapkát   A kormány a betéti kamatsapka meghosszabbításáról döntött – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szerdán. A kormány

TOVÁBB OLVASOM »
agglomeráció
agglomeráció

Költözési célpont az agglomeráció

Országszerte költözési célpont az agglomeráció Több fővárosi kerületben és a vármegyeszékhelyeken is csökkent az állandó lakosok száma a múlt évben, az agglomeráció települései ugyanakkor szerte

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla
bankszámla

Durva bankszámla díjkülönbségek

MNB: több ezer forintos különbség van a bankszámla csomagok díja között A bankszámla csomagok tudatos megválasztásával jelentősen csökkenthetők a számlavezetési költségek, évente akár több ezer

TOVÁBB OLVASOM »
online
Egyéb kategória

Nyitottság az online megoldásokra

A magyarok több mint háromnegyede nyitott a használt termékeket online vásárlására   A magyarok 77 százaléka nyitott a használt termékek online vásárlására. 64 százalékuk már

TOVÁBB OLVASOM »
betéti kamat
alapkamat

Egyhangú alapkamat döntés

Egyhangúlag döntött az alapkamat tartása mellett a monetáris tanács februárban   Ellenszavazat nélkül döntött a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa február végi ülésén az

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -