HÍREK

Biztosító érdekes felmérése

BNP Paribas Cardif biztosító: javulóban a magyar munkavállalók hangulata

 

Az elmúlt időszakban tapasztalt jelentős áremelkedések egyelőre nem befolyásolták a munkaerőpiaci folyamatokat. A magyar munkavállalók érzékelhetően optimistábban ítélik meg az egzisztenciális helyzetüket, mint három vagy hat hónappal korábban. – közölte kedden az MTI-vel a BNP Paribas Cardif biztosító cég a Mediánnal közös munkaerőpiaci kutatásának eredményeit.

Kiss Márk István, a BNP Paribas Cardif Biztosító vezérigazgatója a közleményben kifejtette: az elmúlt három-hat hónapban némi javulás mellett alapvetően stabilizálódott a munkavállalók hangulata. Ami annak is köszönhető, hogy ebben az időszakban érdemben nem változott a munkanélküliségi ráta.

A felmérés alapján képzett BNP Paribas Cardif Munkaerőpiaci Stabilitási Index 75 ponton állt az első negyedévben. Ez az előző negyedévhez képest nem változott, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva 3 ponttal esett.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók 44 százalékának a háztartása legfeljebb három hónapot tudna átvészelni a fő kereső állásvesztése esetén. Ami az előző negyedévhez képest 4 százalékpontos, a bázisidőszakhoz viszonyítva 3 százalékpontos csökkenés.

A válaszadók 31 százaléka ennél hosszabb, 4 hónap és egy év közötti időszakot is át tudna vészelni. A tavalyi első negyedévhez képest 5 százalékpontos emelkedést mutat. Minden ötödik dolgozó (21 százalék) jelezte, hogy egy évet is képes lenne átvészelni ilyen esetben.

A megkérdezettek 73 százaléka úgy vélte, hogy a cég, ahol dolgozik még több mint öt évig biztosan megmarad. Mindez éves összevetésben 2 százalékpontos esés, az előző negyedévhez képest viszont 2 százalékpontos emelkedést jelent.

Azzal kapcsolatban azonban kevésbé optimisták a válaszadók, hogy állásuk elvesztése vagy felmondás esetén milyen könnyen találnának a képzettségüknek megfelelő új állást. Ez a részmutató 62 ponton állt, ami az előző negyedévhez képest 1 pontos emelkedést, az egy évvel korábbi bázisidőszakhoz viszonyítva 1 pontos csökkenést jelent.

A felmérés szerint minden harmadik munkavállaló hajlandó lenne olyan típusú biztosítást kötni, ami a munkahely elvesztése esetén pénzügyi segítséget nyújt. A válaszadók 23 százaléka jelezte, hogy már rendelkezik ilyen típusú biztosítással – derül ki a jelentésből.

A BNP Paribas Cardif Biztosító a Mediánnal közösen 2014-ben alkotta meg az indexet, amely azt méri, mennyire stabil a munkaerőpiac a munkavállalók szemszögéből. Az index 1200 fő személyes megkérdezésén alapul, a minta életkor, nem, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentálja a felnőtt magyar népességet.

#biztosító #felmérés #munkavállaló #munkahely #biztosítás

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

biztosító

MTI 2023. április 19., szerda 10:26

Szallas.hu

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 605 100 forint volt 2024. januárban, 14,6%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2024. januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Nőtt a foglalkoztatottak száma

4 millió 723 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,6%. 2024 februárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
Babakötvény
babakötvény

Babakötvény után járó támogatás

Varga Mihály: megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás Megérkezett a számlákra a Babakötvény után járó éves állami támogatás.190 ezer gyermek 1,8

TOVÁBB OLVASOM »
NAV
Egyéb kategória

NAV: online egyszerű az szja-bevallás

NAV: online a legegyszerűbb az szja-bevallási tervezetek elfogadása Online a legegyszerűbb és leggyorsabb a személyijövedelemadó-bevallási tervezetek átnézése, elfogadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti

TOVÁBB OLVASOM »
magyar
Mobil fizetés

Sok magyar mobillal fizet

Mastercard: minden harmadik magyar kártyabirtokos fizet rendszeresen mobillal A magyar bankkártya használók  digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén. A külföldi

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -