HÍREK

Rekord szinten az álláskeresők száma

GFM: újabb történelmi rekord, soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma áprilisban

Az év negyedik hónapjában még soha nem volt ilyen alacsony a regisztrált álláskeresők száma. – hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium(GFM).

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai szerint áprilisban 235 429 fő szerepelt a nyilvántartásban. Az eddigi legkedvezőbb, 2022-ben látott áprilisi adathoz képest 6,4 ezerrel tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Az előző havi adathoz képest pedig több mint 8 ezres a csökkenés.

A kormány 2010 óta a teljes foglalkoztatás elérésén és a munkaalapú gazdaság kiépítésén dolgozik. Magyarországon 2010-hez képest 1 millióval nőtt a foglalkoztatottak száma. Hazánkban már 4,7 millióan dolgoznak, miközben 400 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma – hangsúlyozta a GFM.

Kiemelték, hogy a háború és szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is megvédi a kormány a családokat, a munkahelyeket és a teljes foglalkoztatottságot. Miközben kivédi a recessziót és letöri a szankciós inflációt. A meghozott intézkedések működnek, az infláció tetőzött és mérséklődésnek indult, az álláskeresők létszáma pedig tovább csökkent – olvasható a tárca közleményében.

A tavaly decemberben indított Vállalkozások Munkaerő Támogatása és a Munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatás programokra már 18 ezer álláskereső foglalkoztatására érkezett be kérelem, közel 18 milliárd forint értékben, ami érdemben elősegítheti a munkát keresők mielőbbi elhelyezkedését, segítségükkel mintegy 14 ezren már sikeresen elhelyezkedtek – közölte a GFM.

Legalább 6 hónap folyamatos munkaviszonnyal rendelkezel? Nem szerepelsz negatív előtörténettel BÁR/KHR nyilvántartásban? Rendelkezel nettó minimálbérrel? Keress bennünket a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon és készítünk neked egyedi hitelajánlatot, hogy megvalósíthasd terveidet!

#álláskeresők_száma #munkanélküli #támogatás #álláskereső

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

álláskeresők száma

MTI 2023. május 4., csütörtök 10:12

foglalkoztatottság

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -