HÍREK

A Cetelem Bank is elkelt

A Cofidis Csoport megvásárolja a Magyar Cetelem Bankot

 

A Cofidis SA megállapodást írt alá a napokban a BNPP PF Group magyarországi leányvállalatának megvásárlásáról, így a Magyar Cetelem Bank részvényei a Cofidis SA tulajdonába kerülnek – jelentette be a fogyasztási hitelszolgáltató szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kiemelték, hogy az ügylet jövő év első negyedévében léphet hatályba, amelynek feltétele a különböző hatósági engedélyek beszerzése.
Gilles Sauret, a Cofidis csoport igazgatótanácsának elnöke a közlemény szerint elmondta, hogy az akvizíció új lendületet ad a cégnek Magyarországon, ahol céljuk, hogy teljes körű fogyasztási hitelezővé váljanak. Emellett az ügylet lehetővé teszi a csoport számára, hogy megerősítse jelenlétét Közép-Európában – fűzte hozzá.

A Cofidis Csoport kilenc országban működik, több mint 40 éve foglalkozik fogyasztási hitelszolgáltatásokkal.

Az e-beszamolo.hu oldalon elérhető adatok szerint a Cofidis Magyarországi Fióktelepe tavaly 3,0 milliárd forint adózás előtti veszteséget szenvedett el, szemben az  egy évvel korábbi 13 millió forintos nyereséggel. A nettó kamatbevétel 2022-ben 10,5 milliárd, 2021-ben 11,7 milliárd forint volt.

A Magyar Cetelem Bank Zrt. 1996 óta van jelen Magyarországon, és a Cofidishez hasonlóan lakossági fogyasztási hitelezéssel foglalkozik. Alapítója és egyben 100 százalékos tulajdonosa a francia Cetelem S.A., amely 1999-óta a BNP Paribas csoport tagja.

A pénzintézet adózás előtti eredménye 2,3 milliárd forint volt tavaly, miközben egy évvel korábban még 3,8 milliárdos veszteséget jelentettek. A nettó kamateredmény 10,5, illetve 4,0 milliárd forint volt 2022-ben és 2021-ben.

Már tervezed, lefoglalnád a nyaralást? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#cetelem #cofidis #bank #hitel #fogyasztási_hitel #személyi_kölcsön

Forrás: www.mti.hu; Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu)

cetelem

MTI 2023. május 31., szerda 12:59

magyarok

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -