HÍREK

Családtámogatás változások

Kormányinfó döntések láttak napvilágot a egyes családtámogatás típusokról:

Babaváró

A babaváró hitel összegét megnövelik 10-ről 11 millió forintra, 2024. január elsejétől azok a házaspárok vehetik fel, ahol a hölgy tag 30 év alatt van. Bevezetnek egy átmeneti időszakot is, 2024. január elsejétől egy éven keresztül a 30–40 év közötti nők továbbra is jogosultak a támogatásra, de erre a várandósság igazolása esetén van lehetőség.

CSOK

A hitelezés visszaesésével és CSOK igénylések száma is jelentősen visszaesett. A CSOK községekben érvényes szabályait megtartják, de 50, illetve bizonyos helyeken több mint 50 %-kal emelik. Az ötezer fősnél nagyobb településeken elérhetőt CSOK-ot nem lehet a jövőben igénybe venni. Új megoldást fognak kidolgozni a városok esetében.

  • Egy gyermek után 600 ezer forint volt a CSOK támogatás új családi ház építése, vásárlása esetén, ez egymillió forintra emelkedik,
  • két gyermek esetén ez 2,6 millió forint volt a falusi CSOK-nál, ez 4 millió lesz,
  • három gyermek esetén 10 millió forint volt, ez 15 millióra emelkedik.

A meglévő ház korszerűsítésére is lehet alkalmazni, ez

  • 1 gyermek esetén 500 ezer forint lesz,
  • 2 gyermek esetén 1,3 millió forintról 2 millió forintra emelkedik,
  • 3 gyermek esetén 5 millió forintról 7,5 millió forintra emelkedik az összeg.

Az 5 százalékos áfakedvezmény lehetősége továbbra is elérhető lesz.

Szakértői segítségre van szükséged az igénylésben? Látogass el weboldalunkra Babaváró támogatás/hitel | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) vagy hívd kollégáinkat a 06303732000; 06707911313 számokon. 

#családtámogatás #babaváró #CSOK #FalusiCSOK #bank #hitel #támogatás

Forrás: Kormányinfó; www.zoldhitel.hu

családtámogatás

MBH Bank

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

casco
casco biztosítás

Emelkedtek a casco díjak

5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt. 5,9 százalékkal magasabb,

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Biztosítás kell a robogókra

A segédmotoros kerékpárra is kell kötelező gépjármű-biztosítás kötése. A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítás  nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre kell.

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

KSH: Kísérleti üzemanyagár-statisztika

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla nyitás
tudástár

Bankszámla nyitás tippek

A legtöbb banknál már online/szelfizve is van lehetőség bankszámla nyitásra. Ma már  léteznek olyan kalkulátorok amik segítenek összehasonlítani a felmerülő költségeket bankszámla nyitás eseténi. Néhány

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -