HÍREK

A dinnye az új kampány téma

Tovább növelné a dinnye fogyasztást az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum

Nyár, dinnye, szeletem címmel indított dinnye fogyasztás-ösztönző kampányt az Agrárminisztérium és háttérintézménye, az Agrármarketing Centrum; hogy tovább fokozzák az elmúlt években emelkedő magyarországi fogyasztást, ami a magyar dinnyeágazat hosszútávú stabilitását is növelheti.

A témában tartott sajtótájékoztatón Tarpataki Tamás agrárpiacért felelős helyettes államtitkár arról beszélt: hogy idén már nyolcadik alkalommal tartanak dinnyepromóciót, amelynek keretében egy tonna sárga- és görögdinnyét osztanak ki a Zamárdiban csütörtökön kezdődő Strand Fesztiválon.

Jelezte, hogy a magyar szabadföldi dinnye július végén érkezik a magyar piacra. Mivel Európában vannak olyan országok, ahol korábban érik a gyümölcs, importálni is tudnak a szezon vége felé. Megemlítette, hogy nagyon jó külkereskedelmi mérleggel zárul majd az idei dinnyeszezon.

Közölte, hogy a magyar termőterület 2019 óta tartó csökkenése visszafordulni látszik. Idén több mint 10 százalékos növekedés várható, a 2022-es 2400 hektáros görögdinnye-termőterület az idén 2800 hektárra bővült.

Tarpataki Tamás hangsúlyozta, hogy a vidékfejlesztési program keretében 2020-ig 70 milliárd forint támogatást adtak a kertészeti ágazatban tevékenykedő gazdáknak. Ebből több mint 20 milliárdot vitt el a dinnyeágazat, elsősorban technológiai fejlesztésekre, öntözés kiépítésére, csomagolástechnikai beruházásokra, illetve hűtőházak fejlesztésére.

Ondré Péter az Agrármarketing Centrum ügyvezetője kiemelte, hogy a belföldi fogyasztás nőtt az elmúlt években, jelenleg 10 kilogramm fejenként, ami azt jelenti, hogy a 120 ezer tonnás éves termésből mintegy 100 ezer tonna itthon marad, 20-30 ezer tonna jut az exportpiacokra.

Készülsz az iskolakezdésre? Utazást tervezel? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

dinnye

#dinnye #kampány #fogyasztás #agrár #marketing

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 24., csütörtök 15:37

Erste

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

gazdaság
gazdaság

A gazdaság teljesítménye stagnált

2023 IV. negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált, az előző negyedévihez és a 2022. IV. negyedévihez képest sem változott Magyarország bruttó hazai terméke 2023 IV. negyedévében a nyers adatok

TOVÁBB OLVASOM »
K&H
K&H Bank

K&H:nőtt a privátbanki befektetés

K&H: több mint 50 százalékkal nőtt a privátbanki ügyfelek befektetése Jelentősen, több mint 50 százalékkal, 737 milliárd forintra nőtt a K&H privátbanki ügyfelek befektetési alapokban

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -