HÍREK

K&H elbocsátási kutatás

K&H: nem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban

 

A gazdasági nehézségek ellenére sem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban. Tízből hét vállalkozás a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez a következő egy évben – közölte a K&H csütörtökön az MTI-vel.

A magyarországi mikro-, kis- és középvállalkozások következő egy évre vonatkozó várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index legutóbbi eredményei szerint még tovább emelkedhet a foglalkoztatottak száma a következő 12 hónapban – közölték.

A létszámbővítést tervezők aránya az előző negyedévhez képest 16 százalékról 23 százalékra nőtt a második negyedévben. – idézte a közlemény Rammacher Zoltánt, a K&H kkv marketing és értékesítés vezetőjét.

A fizetésekkel kapcsolatban megállapították, hogy 2022 utolsó negyedéve óta csökkenő pályára állt a cégek béremelési szándéka.

Jelenleg a vállalkozások kétharmada tervez fizetésemelést (65 százalék). Míg az év első negyedévében ez az arányszám 72, 2022 utolsó negyedévében 73 százalékon állt.

A munkavállalók átlagosan 8 százalékkal magasabb bérre számíthatnak a következő egy évben. Amely elmarad a tavalyi, átlagosan 14,5 százalékos éves inflációtól.

A felmérésből kiderül, hogy cégek 44 százaléka számol béren kívüli juttatással. Minden ötödik kkv biztosít közlekedési költségtérítést dolgozóinak, 15 százalék 13. havi fizetést és 14 százalék SZÉP kártyát ad.

Készülsz az iskolakezdésre? Utazást tervezel? Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#K&H #bank #KKV #elbocsátás #béren_kívüli_juttatás

K&H

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. augusztus 31., csütörtök 10:11

K&H kutatás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
4-keszpenz-befizetes-atmbe
tudástár

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
3-idpontfoglalas-bankfiokba
tudástár

Időpontfoglalás a bankfiókba

A  legtöbb banknál online egyszerűen foglalhatunk időpontot személyes ügyíntézéshez. Persze lehőség van telefonos időpont foglalásra is. Online foglalás menete ( általános ): A bank internetes/mobilbankos

TOVÁBB OLVASOM »
2-folyoszamla-kivonat-igenyles
tudástár

Bankszámlakivonat igénylése

A bankszámlakivonatot több úton is kérhetjük bankunktól, de a legegyszerűbb forma minden bizonnyal az internetbankon lekérdezés. Itt meghatározott ideig visszamenőleg kérdezhető le a kivonat (ez

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -