HÍREK

Alfa Biztosító új jövőképet vázolt

Készül a biztosítási piac átalakulására az Alfa Biztosító

Az Alfa Biztosító készül a biztosítási piac átalakulására, az értékesítési csatornák változására, fontosnak tartja a gyors alkalmazkodást és az ügyfélkapcsolatok fejlesztését – mondták az Alfa biztosító vezetői a társaság csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Lehel Gábor, a tulajdonos Vienna Insurance Group (VIG) igazgatósági tagja úgy látja, hogy a biztosítás fogalma átalakul, a hagyományos biztosítások mellett teret nyernek a biztosítást tartalmazó egyéb termékek, és olyan szolgáltatások jelennek meg, amelyek nem közvetlenül kárkifizetéshez kapcsolódnak. Új szolgáltatáscsomagjaik többek között a vagyonkezelésen és nyugdíjalapokon keresztül a pénzügyi gondoskodás kiterjesztésére összpontosítanak, illetve egészségügyi és lakhatáshoz kapcsolódó szolgáltatásokra. Ezzel együtt felértékelődik az ügyfélkapcsolat jelentősége, egyre nagyobb szerephez juthatnak a hibrid értékesítési megoldások – tette hozzá.

Bodor Péter, az Alfa Biztosító vezérigazgató-helyettese a biztosító előtt álló nehézségek közül kiemelte az inflációs nyomást, amely növeli a kárkifizetések összegét, viszont csökkenti az ügyfelek biztosításra elkölthető jövedelmét és megtakarításait. Kihívásként értékelte a digitális fejlődést is, egyre általánosabb a teljes körű online kiszolgálás iránti igény.

Zatykó Péter, Az Alfa Biztosító elnök-vezérigazgatója hozzátette, hogy az 1,4 millió magyarországi ügyfél jelentős része még mindig nem érhető el a világhálón keresztül. Bár az online kárbejelentések aránya már meghaladja a 60 százalékot, de az elektronikus kapcsolattartás aránya még csupán 24 százalék, ezért a személyes ügyfélkiszolgálás továbbra is fontos.

A társaság vezetője szerint a következő évek legfontosabb szempontja az alkalmazkodás lesz. Az elmúlt években gyorsan követték egymást a kihívások a járványtól kezdve a háborún át az inflációig, és a biztosítók ma már a klímaváltozás hatásait is egyre jobban érzik. A társaság például a tavalyi azonos időszakhoz képest 45 százalékkal nagyobb összeget fizetett ki idén augusztus végéig meteorológiai károkra – tette hozzá.

A korábban az Aegon leányvállalataként működő társaság 2023. augusztus 1. óta működik Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. néven. A korábbi anyavállalat 2020-ban döntött a közép- és kelet-európai érdekeltségek eladásáról. A névváltás nem érinti az ügyfeleket, nem jelent változást a vállalat működésében, termékeiben és kötelezettségeiben sem.

A társaságban a magyar állam kisebbségi tulajdonnal rendelkezik. A többségi részesedést az osztrák Vienna Insurance Group (VIG), Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb biztosítási vállalatcsoportja birtokolja. A csoporthoz 30 országban több mint 50 biztosítótársaság és nyugdíjpénztár tartozik. Csaknem 29 ezer munkavállalót foglalkoztatnak és több mint 28 millió ügyfelet szolgálnak ki.

A sajtótájékoztatón bemutatott adatok szerint mind csoportszinten, mind belföldön eredményes fél évet zártak az idén. A VIG 7,3 milliárd eurós díjbevételt ért el. Ez 10,8 százalékos növekedés a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva. A magyarországi díjbevétel az év első 6 hónapjában megközelítette a 93 milliárd forintot, 16,3 százalékkal haladva meg a tavalyit.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

alfa biztosító

#alfa_biztosító #vienna_insurance #biztosító #biztosítás #díjbevétel

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. szeptember 7., csütörtök 14:48

ChatGPT

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

otthonfelújítási
otthonfelújtási

Otthonfelújítási program változások

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) kezdeményezésére az otthonfelújítási program finomhangolását szolgáló javaslatokat tekintettek át az érintett tárcák, pénzügyi és szakmai közreműködő szervezetek képviselői – jelentette be

TOVÁBB OLVASOM »
bruttó
bruttó átlagkereset

Növekvő bruttó átlegkereset

2024 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 636 700, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 438 400 forint volt. A bruttó átlagkereset 13,9,

TOVÁBB OLVASOM »
napelem
napelem

20ezer támogatott napelem beruházás

Meghaladta a húszezret a támogatott kérelmek száma a modern napelem rendszerek létesítésére ösztönző pályázaton – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szombaton az MTI-vel. A nyertes

TOVÁBB OLVASOM »
liszt
liszt

A liszt ára nőtt kiemelkedően

2024. augusztusban az egy évvel korábbiakat átlagosan 3,4 százalékkal meghaladták, júliushoz viszonyítva átlagosan nem változtak a fogyasztói árak – jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -