HÍREK

MBH Bank biztosítás hírek

A magyar lakosság 86 százalékának van valamilyen biztosítása az MBH Bank egy kutatása szerint

A megkérdezettek 86 százalékának van valamilyen biztosítása, és egyre többen kötnek hitelfedezeti biztosítást a nem várt élethelyzetekre – derült ki az MBH Bank legfrissebb, reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság biztosítási szokásait vizsgálta.

Az MTI-hez kedden elküldött összefoglaló szerint az ügyfelek 71 százalékánál a biztosítás díja az elsődleges szempont. De egyre jelentősebb azok aránya, akik a szerződésbe foglalt szolgáltatások (36 százalék) vagy a megbízhatóság (31 százalék) alapján választanak biztosítást.
A kutatás eredménye szerint a válaszadók 82 százaléka lakásbiztosítást kötött. Ezt követi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 68 százalékkal. Majd a baleset- és az életbiztosítás 48-48 százalékkal. Utóbbin belül a nyugdíjbiztosítás is hangsúlyos, ami mutatja, hogy a nyugdíjas évekre vonatkozó öngondoskodásnak is egyre nagyobb szerepe van – jelezte az MBH.
A lakásbiztosításoknál jellemző probléma, hogy a biztosítással rendelkezők 45 százaléka nem frissíti évről évre az ingatlan értékét, így alulbiztosítottá válhat az ingatlan.
Utasbiztosítást a válaszadók fele kötött, jellemzően a tengerparti utazások alkalmával, legfőképp egészségügyi kockázatokra.
A hitelfedezeti biztosításokat a megkérdezettek 40-45 százaléka ismeri, ami az MBH szerint rendkívül fontos, mert minél hosszabb egy adott hitel futamideje, annál valószínűbb, hogy a törlesztés során nem várt esemény – betegség, baleset vagy akár tartós munkanélküliség – következik be.
A megkérdezettek több mint fele tisztában van azzal, hogy biztosításokat a bankjukon keresztül is lehet kötni. Az online ügyintézés lehetőségét csak 26 százalék jelölte meg fontosként.
Ahogy nő az internetes vásárlások aránya, illetve az online felületen vásárolt cikkek értéke, úgy egyre nagyobb az online piactereken is a biztonságos vásárlás iránti igény. Ezt az igényt szolgálja ki az internetes térben elkövetett csalások esetére köthető biztosítás. Erről a válaszadók 72 százaléka még nem hallott, pedig rendkívül hasznos eszköz a visszaélések megakadályozására – hívta fel a figyelmet az MBH.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

MBH Bank

#MBH_Bank #MBH #Bank #biztosítás #lakásbiztosítás #kgfb #utasbiztosítás

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. október 24., kedd 10:55

kgfb

MEGOSZTÁS

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

KORÁBBI HÍREK

árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak 7,9%-kal nőttek

7,9%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest, a járműüzemanyagok ára októberhez viszonyítva csökkent 2023 novemberében a fogyasztói árak átlagosan 7,9%-kal

TOVÁBB OLVASOM »
forgalom
kiskereskedelmi forgalom

Csökkent a kiskereskedelmi forgalom

A kiskereskedelmi forgalom 6,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 0,3%-kal mérséklődött az előző hónaphoz képest 2023. októberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a

TOVÁBB OLVASOM »
diákhitel
Diákhitel

Diákhitel: marad kedvező feltélekkel

Jövőre is rendkívül kedvező feltételekkel lesz elérhető a szabad felhasználású diákhitel, marad a 7,99 százalékos kamat A kormány döntése értelmében 2024-ben is rendkívül kedvező feltételek

TOVÁBB OLVASOM »
BUX
tőzsde

BÉT: A BUX 3,3%-kal emelkedett

BÉT: Novemberben 3,3 százalékkal emelkedett a BUX októberhez képest Az előző hónap záróértékéhez képest a budapesti tőzsde elsődleges részvénymutatója, a BUX 57 878,43 ponton fejezte

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

1% alatti a kgfb díjnövekedés

Egy százalék alatti a negyedéves kgfb díjnövekedés Tovább mérséklődött, s immár nyolc százalék a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítói kárráfordítások éves növekedési üteme a harmadik negyedévben az előző

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -