HÍREK

MBH Bank biztosítás hírek

A magyar lakosság 86 százalékának van valamilyen biztosítása az MBH Bank egy kutatása szerint

A megkérdezettek 86 százalékának van valamilyen biztosítása, és egyre többen kötnek hitelfedezeti biztosítást a nem várt élethelyzetekre – derült ki az MBH Bank legfrissebb, reprezentatív kutatásából, amely a magyar lakosság biztosítási szokásait vizsgálta.

Az MTI-hez kedden elküldött összefoglaló szerint az ügyfelek 71 százalékánál a biztosítás díja az elsődleges szempont. De egyre jelentősebb azok aránya, akik a szerződésbe foglalt szolgáltatások (36 százalék) vagy a megbízhatóság (31 százalék) alapján választanak biztosítást.
A kutatás eredménye szerint a válaszadók 82 százaléka lakásbiztosítást kötött. Ezt követi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás 68 százalékkal. Majd a baleset- és az életbiztosítás 48-48 százalékkal. Utóbbin belül a nyugdíjbiztosítás is hangsúlyos, ami mutatja, hogy a nyugdíjas évekre vonatkozó öngondoskodásnak is egyre nagyobb szerepe van – jelezte az MBH.
A lakásbiztosításoknál jellemző probléma, hogy a biztosítással rendelkezők 45 százaléka nem frissíti évről évre az ingatlan értékét, így alulbiztosítottá válhat az ingatlan.
Utasbiztosítást a válaszadók fele kötött, jellemzően a tengerparti utazások alkalmával, legfőképp egészségügyi kockázatokra.
A hitelfedezeti biztosításokat a megkérdezettek 40-45 százaléka ismeri, ami az MBH szerint rendkívül fontos, mert minél hosszabb egy adott hitel futamideje, annál valószínűbb, hogy a törlesztés során nem várt esemény – betegség, baleset vagy akár tartós munkanélküliség – következik be.
A megkérdezettek több mint fele tisztában van azzal, hogy biztosításokat a bankjukon keresztül is lehet kötni. Az online ügyintézés lehetőségét csak 26 százalék jelölte meg fontosként.
Ahogy nő az internetes vásárlások aránya, illetve az online felületen vásárolt cikkek értéke, úgy egyre nagyobb az online piactereken is a biztonságos vásárlás iránti igény. Ezt az igényt szolgálja ki az internetes térben elkövetett csalások esetére köthető biztosítás. Erről a válaszadók 72 százaléka még nem hallott, pedig rendkívül hasznos eszköz a visszaélések megakadályozására – hívta fel a figyelmet az MBH.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

MBH Bank

#MBH_Bank #MBH #Bank #biztosítás #lakásbiztosítás #kgfb #utasbiztosítás

Forrás: www.mti.hu

MTI 2023. október 24., kedd 10:55

MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
árak
fogyasztói árak

A fogyasztói árak nőttek

3,7%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest. 2024. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7%-kal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -