HÍREK

Nőtt az MBH adózás előtti eredménye

Az MBH Bank adózás előtti eredménye 107 milliárd forintra nőtt a harmadik negyedévben

Az MBH Bank Nyrt. korrigált adózás előtti eredménye a harmadik negyedévben 128 százalékkal, 107 milliárd forintra nőtt. 272,3 milliárd forintra emelkedett az első három negyedéves korrigált adózás előtti eredmény. 82 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.

Mérlegfőösszegük szeptember végére 10 737 milliárd forintot ért el, amely az előző negyedévhez képest 2,4 százalékos növekedés. Ugyanakkor az egy évvel korábbinál 1,4 százalékkal alacsonyabb.

Hitelállomány

A második negyedévhez képest a hitelállomány 1,3 százalékkal 5019 milliárd forintra nőtt, éves összevetésben pedig 0,4 százalékkal csökkent.

2022 harmadik negyedévéhez képest a lakossági üzletág teljesítménye 8,4 százalékkal bővült, a vállalati hitelállomány éves szinten 2,1 százalékkal emelkedett.

A harmadik negyedév végén 560,4 milliárd forint volt a lízing állomány, amely 5,3 százalékos növekedés a második negyedév végéhez képest. Az állományok alakulásában jelentős szerepet játszott a Duna Takarék Bank Zrt. sikeres akvizíciója – jegyezte meg a bank gyorsjelentése.

Betétállomány

Az ügyfélbetét-állomány a negyedév végén 6524,3 milliárd forintot ért el, amely 0,9 százalékos éves és 4,0 százalékos negyedéves növekedést jelent.

A saját tőke egy év alatt 31,5 százalékkal, az előző negyedévhez képest 11,2 százalékkal 992,9 milliárd forintra növekedett szeptember végére. Ezzel a tőkemegfelelési mutató 21,5 százalék lett, amivel jelentősen meghaladta a szabályozói elvárást.

A korrigált tőkearányos megtérülés 25,4 százalékról 35,8 százalékra nőtt az év első kilenc hónapjában. A hazai piacon ez szinte egyedülállóan magas – emelte ki Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közleményben.

Az elsődleges alapvető tőke mutató 19,4 százalékon állt a harmadik negyedév végén.

A beszámoló szerint a Bank 67,3 milliárd forint értékben fizetett bankadót és extraprofit adót az év első kilenc hónapjában.

A fúzióval nemcsak a korábbiaknál jóval nagyobb, de hatékonyságát tekintve is fejlettebb, új pénzintézet jött létre. Bebizonyította, hogy képes stabil működés és tőkehelyzet mellett folyamatosan növelni eredményeit, és közben organikusan és akvizíciókkal gyarapítani piaci részesedését. Ezt Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a közleményben.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#MBH #Bank #eredmény #hitel #betét

MBH

Forrás: MTI

árak

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
pénzügy
pénzügyi csalások

Segítik a pénzügyi csalások áldozatait

Bankszakmai ajánlás segíti az online pénzügyi csalások áldozatainak ügyintézését. Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Kgfb-díjak konszolidációja várható

MNB: az infláció mérséklődésével a kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható. Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos

TOVÁBB OLVASOM »
Erste
Erste Bank

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket. Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség

TOVÁBB OLVASOM »
személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -