HÍREK

Nőtt az MBH adózás előtti eredménye

Az MBH Bank adózás előtti eredménye 107 milliárd forintra nőtt a harmadik negyedévben

Az MBH Bank Nyrt. korrigált adózás előtti eredménye a harmadik negyedévben 128 százalékkal, 107 milliárd forintra nőtt. 272,3 milliárd forintra emelkedett az első három negyedéves korrigált adózás előtti eredmény. 82 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit – tájékoztatta a pénzintézet az MTI-t csütörtökön.

A közlemény szerint az MBH Bank kiemelkedő jövedelemtermelő képesség mellett, a magas inflációs környezet ellenére is erős költséghatékonysággal, erős tőkehelyzettel, magas likviditási szintekkel, valamint stabil portfólióminőséggel zárta az év első kilenc hónapját.

Mérlegfőösszegük szeptember végére 10 737 milliárd forintot ért el, amely az előző negyedévhez képest 2,4 százalékos növekedés. Ugyanakkor az egy évvel korábbinál 1,4 százalékkal alacsonyabb.

Hitelállomány

A második negyedévhez képest a hitelállomány 1,3 százalékkal 5019 milliárd forintra nőtt, éves összevetésben pedig 0,4 százalékkal csökkent.

2022 harmadik negyedévéhez képest a lakossági üzletág teljesítménye 8,4 százalékkal bővült, a vállalati hitelállomány éves szinten 2,1 százalékkal emelkedett.

A harmadik negyedév végén 560,4 milliárd forint volt a lízing állomány, amely 5,3 százalékos növekedés a második negyedév végéhez képest. Az állományok alakulásában jelentős szerepet játszott a Duna Takarék Bank Zrt. sikeres akvizíciója – jegyezte meg a bank gyorsjelentése.

Betétállomány

Az ügyfélbetét-állomány a negyedév végén 6524,3 milliárd forintot ért el, amely 0,9 százalékos éves és 4,0 százalékos negyedéves növekedést jelent.

A saját tőke egy év alatt 31,5 százalékkal, az előző negyedévhez képest 11,2 százalékkal 992,9 milliárd forintra növekedett szeptember végére. Ezzel a tőkemegfelelési mutató 21,5 százalék lett, amivel jelentősen meghaladta a szabályozói elvárást.

A korrigált tőkearányos megtérülés 25,4 százalékról 35,8 százalékra nőtt az év első kilenc hónapjában. A hazai piacon ez szinte egyedülállóan magas – emelte ki Krizsanovich Péter, az MBH Bank pénzügyi vezérigazgató-helyettese a közleményben.

Az elsődleges alapvető tőke mutató 19,4 százalékon állt a harmadik negyedév végén.

A beszámoló szerint a Bank 67,3 milliárd forint értékben fizetett bankadót és extraprofit adót az év első kilenc hónapjában.

A fúzióval nemcsak a korábbiaknál jóval nagyobb, de hatékonyságát tekintve is fejlettebb, új pénzintézet jött létre. Bebizonyította, hogy képes stabil működés és tőkehelyzet mellett folyamatosan növelni eredményeit, és közben organikusan és akvizíciókkal gyarapítani piaci részesedését. Ezt Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta a közleményben.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#MBH #Bank #eredmény #hitel #betét

MBH

Forrás: MTI

árak

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -