HÍREK

BÉT: A BUX 3,3%-kal emelkedett

BÉT: Novemberben 3,3 százalékkal emelkedett a BUX októberhez képest

Az előző hónap záróértékéhez képest a budapesti tőzsde elsődleges részvénymutatója, a BUX 57 878,43 ponton fejezte be a hónapot. Ez 3,3 százalékos növekedés októberhez képest – közölte a Budapesti Értéktőzsde Nyrt. (BÉT) az MTI-vel pénteken.

A közleményben azt írták, az azonnali részvénypiac forgalma mérsékelt formát mutatott, 181 milliárd forintot tett ki. Ez 8,6 milliárd forint értékű napi átlagnak felel meg.

Az elemzés szerint az energiaválság és a kelet-európai feszültségek tovább bonyolították az európai piaci környezetet, és befolyásolták a befektetési hangulatot. Novemberben konszolidáció volt, egyebek mellett azon növekvő előrejelzések hatására, miszerint az amerikai jegybank 2024 első felében csökkenteni fogja a kamatokat. A globális összképpel szemben a hazai tőkepiac meg tudta tartani a stabilitását novemberben is. A legmagasabb értékét, 58 011 pontot november 15-én érte el.

A legnagyobb forgalmú részvények

A legnagyobb, 91,8 milliárd forint értékben novemberben is az OTP Bank részvényeivel zajlott a kereskedés. Ezt követte a Mol és a Richter Gedeon: előbbi 31,3 milliárd, utóbbi 28,8 milliárd forintos forgalommal zárta a novembert. A közepes kapitalizációjú papírok közül az Appeninn emelkedett ki, 63,6 százalékos részvényárfolyam-növekedéssel.

A középvállalati piacon, a BÉT Xtenden a ViVeTech Nyrt. tudhat maga mögött különösen erős hónapot, 51,9 százalékos emelkedéssel.

A közlemény szerint november a csengetések terén is aktív volt: a Shopper Park Plus bevezette részvényeit a BÉT Prémium kategóriájába. Ezáltal eredményesen lezajlott a Budapesti Értéktőzsde történetének első euró alapú részvénykibocsátása. Novemberben történt továbbá a Biggeorge REIT Nyrt. kereskedésindító csengetése is, részvényei a BÉT standard szekciójában debütáltak. Mindemellett a prémium kategóriában szereplő MBH Jelzálogbank is csengetéssel ünnepelte meg 20 évvel ezelőtti tőzsdei bevezetésének évfordulóját.

A befektetési szolgáltatók versenyén novemberben az Erste zárt az élen, 103,1 milliárd forinttal. A 2-3. helyet pedig a Wood & Company és a Concorde érte el 91,5 és 73,1 milliárd forinttal.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#BUX #BÉT #tőzsde #index #részvény

BUX

Forrás: MTI

árak

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -