HÍREK

Erste: ismét 100% osztrák tulajdonban

Visszavásárolta az Erste a magyar leánybankjában az EBRD tulajdonrészét

Az Erste Group Bank AG hétfőn visszavásárolta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15%-os tulajdonrészét az Erste Bank Hungary Zrt.-ben. Olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásban.

A tranzakció lezárásával a bécsi székhelyű pénzügyi szolgáltató ismét a magyarországi Erste 100%-os tulajdonosa lett.

A felek között csütörtökön jött létre a kisebbségi tulajdonhányad megvásárlásáról szóló megállapodás.

Az adásvétel értékéről nem írtak, de az előző hónapban a magyar állam értékesítette ugyancsak 15%-os részesedését az Erste Bank Hungary-ben, amelyért az Erste 87,5 milliárd forintot (230 millió eurót) fizetett. Közleményében akkor az Erste emlékeztetett arra, hogy a magyar állam, az Erste csoport, a Corvinus és az EBRD részesedésvásárlásáról szóló, 2015-ben kötött megállapodás tartalmazott egy előzetesen rögzített mechanizmust a kisebbségi tulajdonhányad kivásárlására.

A magyar állami tulajdonú Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 2016-ban vásárolta meg az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékát, 38,9 milliárd forintért. A befektetés hét év alatt több mint két és félszeresen térült meg – figyelembe véve a visszavételi árat, és az elmúlt években kifizetett osztalékok összegét.

Az Erste Bank Hungary a BÉT értékpapír-kibocsátója. Az idei első 9 hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest 67,4 milliárd forintról 150,4 milliárd forintra növelték a működési eredményüket.

Adózás utáni nyereségük 89,9 milliárd forint lett, 2022 első kilenc hónapját 18,4 milliárd forint profittal zárták. 2022-ben éves szinten az adózás utáni nyereség az előző évhez képest 9,7%-kal kevesebb, 53,5 milliárd forint lett. 2021-et 59,2 milliárd forint nyereséggel zárták.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#Erste #Bank #tulajdonos #eredmény

Erste

Forrás: MTI

Erste

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -