HÍREK

OTP: 38%-unk tesz félre karácsonyra

OTP-felmérés: a magyarok 38%-a előre tesz félre a karácsonyi kiadásokra és ajándékokra

A karácsonyi menükkel és ajándékokkal járó kiadások kigazdálkodása érdekében a 18 év feletti, bankszámlával rendelkező magyar lakosság 38%-a előre félretesz. Ezen belül 56%-uk már ősszel kezdi a spórolást – derül ki az OTP Bank friss, reprezentatív felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Hozzátették, hogy a válaszadók 17%-a a nyári hónapoktól, 9%-a tavasszal kezd félretenni karácsonyra. Hét százalékuk pedig már a korábbi karácsonyi időszak végétől kezdve, egész évben gyűjt az ünnepre.

A közlemény idézte Fabriczki Ritát, az OTP Bank megtakarítási termékekért és szolgáltatásokért felelős területének vezetőjét, aki elmondta: tízből négy bankolónak nincs nagyobb összegű félretett pénze.

A felmérés azt is vizsgálta, hogy a lakosság milyen módon igyekszik spórolni az ünnepi kiadásokon. Példaként említették, hogy a megkérdezettek 42%-a kimondottan akciós ajándékokat vásárol, azaz keresi az üzletekben a leárazásokat. A válaszadók 34%-a ár-összehasonlító oldalak segítségével szerzi be a csomagokat. Mindezek mellett a magyarok 27%-a azzal igyekszik mérsékelni a kiadásait, hogy a családban mindenki fejenként csak egy ajándékot kap. A válaszadók 19%-a saját kézzel készíti a karácsonyi meglepetést. 3%-a mondta azt, hogy családon belül kisorsolják, ki kinek vegyen ajándékot.

A vizsgálat szerint a megkérdezettek 17%-a jelezte, hogy nem szokott spórolni a meglepetésen.

A felmérés az OTP Bank megbízásából, a Pulzus Kutatási Rendszer közreműködésével készült november 2. és 8. között. A kutatásba a 18 éven felüli, bankkártyával rendelkezők közül 1000 embert vontak be.

A Costa Coffee és az Opinio felmérést készített a karácsonyi vacsorára költött összegekről. Eszerint a megkérdezettek majdnem fele legfeljebb 20EFt-ot költ a karácsonyi vacsorára, 16%-uk 20E és 30EFt között szán erre a célra. A magyarok 6%-a 30E és 50EFt között, 4%-a több, mint 50EFt-ot tervez áldozni az ünnepi fogásokra. Ugyanakkor a válaszadók negyede nem költ erre, mivel vagy vendégségbe megy, vagy nem ő fizeti a karácsonyi vacsorát.

Új vagy használt autót vásárolnál? Nem elég a keret a Karácsonyra? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#OTP #karácsony #ajándékozás #takarékoskodás

OTP

Forrás: MTI

OTP

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -