HÍREK

NGM: Mélyponton az álláskeresők száma

NGM – Történelmi eredmény: soha nem volt még olyan kevés a regisztrált álláskeresők száma, mint 2023-ban

A rendszerváltás óta nem volt olyan alacsony a regisztrált álláskeresők száma, mint 2023-ban. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavaly átlagosan havi 232 ezer álláskeresőt tartott nyilván. Ez további 6 ezerrel volt kedvezőbb az eddigi 2022-es rekordévhez képest – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

A havi adatokat tekintve kiemelhető, hogy decemberben 225 ezer alá csökkent az álláskeresők száma. Ez a 2. legalacsonyabb szám az elmúlt három évtizedben.

A közlemény szerint a kormány célja, hogy a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében a fogyasztás növelése és a beruházási ráta 25%-os szint felett tartása mellett folyamatosan növelje az aktivitást, „azaz belátható időn belül minél több honfitársunk térjen vissza az elsődleges munkaerőpiacra”.

Az aktivitás elősegítése érdekében szerdától lehet pályázni a vállalkozásoknak a generációváltást támogató programra. A 2,6 milliárd forintos forrásból induló újszerű programban bérkiegészítésre pályázhatnak a vállalkozások munkaerő-utánpótlásuk zökkenőmentes lebonyolítása érdekében.

A program célja, hogy az új generációk vagyis a regisztrált pályakezdő álláskeresők a tapasztalt, nyugdíj előtt álló munkavállalóktól tanuljanak. A támogatással több száz pályakezdő álláskereső állhat munkába és szerezhet rövid időn belül olyan tapasztalatot, ami garanciát jelent a munkaerőpiacon való helytállásra.

A program részleteiről a lebonyolító OFA weboldalán lesz érhető a részletes tájékoztatás – olvasható az NGM közleményében.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#álláskeresők #generációváltás #pályázat #foglalkoztatás #munkaerőpiac

álláskeresők

Forrás: MTI

elektromosautó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

munkahely
munkaerőpiac

Sokan munkahely váltást terveznek

A versenyszféra munkavállalóinak csaknem kétharmada az idén munkahely váltását tervezi A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével. A munkahely váltását 63 százalékuk

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -