HÍREK

Gyorsult az infláció az euróövezetben

Gyorsult az infláció az euróövezetben decemberben 

Decemberben az előzetesen közöltnek megfelelően gyorsult az éves infláció az euróövezetben – közölte végleges adatként az Eurostat szerdán.

Az euróövezetben a novemberi 2,4 százalékról 2,9 százalékra gyorsult az éves infláció decemberben. November havi éves fogyasztói árindex-emelkedés 2021 júliusa óta a legkisebb volt.

Az euróövezetben az energiaárak éves csökkenése decemberben 6,7 százalékra mérséklődött a novemberi 11,5 százalék esés után.

Decemberben a legnagyobb mértékben az élelmiszerek, alkoholos italok,dohánytermékek ára emelkedett éves összevetésben, 6,1 százalékkal, a novemberi 6,9 százalékos növekedést követően. A szolgáltatások ára változatlan ütemben, 4,0 százalékkal emelkedett november után decemberben is éves összevetésben.

Az Eurostat adatai szerint decemberben az éves euróövezeti infláció alakulásához a legnagyobb mértékben a szolgáltatások járultak hozzá.Ezt követték az élelmiszerek, alkoholos italok és dohányáruk, valamint a nem energiaipari termékek és az energia.

November havihoz képest decemberben 0,2 százalékkal nőttek az árak az euróövezetben, miután novemberben 0,6 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

Az energia, élelmiszer, alkohol,dohánytermékek árai nélkül számított éves maginfláció 3,4 százalékra, 2022 márciusa óta a legalacsonyabbra mérséklődött a novemberi 3,6 százalék után.

Az Eurostat közlése szerint az Európai Unióban az éves infláció decemberben 3,4 százalékra gyorsult a novemberi 3,1 százalékról.

Havi összevetésben decemberben 0,1 százalékkal nőttek az árak az Európai Unióban, miután novemberben 0,4 százalékos csökkenést regisztráltak.

Új vagy használt autót vásárolnál? Nem elég a keret az ünnepekre? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#infláció #élelmiszer #szolgáltatások #energia #árak #Európai_Unió

infláció

Forrás: MTI

Erste

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

munkahely
munkaerőpiac

Sokan munkahely váltást terveznek

A versenyszféra munkavállalóinak csaknem kétharmada az idén munkahely váltását tervezi A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével. A munkahely váltását 63 százalékuk

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -