HÍREK

Gyorsult az infláció az euróövezetben

Gyorsult az infláció az euróövezetben decemberben 

Decemberben az előzetesen közöltnek megfelelően gyorsult az éves infláció az euróövezetben – közölte végleges adatként az Eurostat szerdán.

Az euróövezetben a novemberi 2,4 százalékról 2,9 százalékra gyorsult az éves infláció decemberben. November havi éves fogyasztói árindex-emelkedés 2021 júliusa óta a legkisebb volt.

Az euróövezetben az energiaárak éves csökkenése decemberben 6,7 százalékra mérséklődött a novemberi 11,5 százalék esés után.

Decemberben a legnagyobb mértékben az élelmiszerek, alkoholos italok,dohánytermékek ára emelkedett éves összevetésben, 6,1 százalékkal, a novemberi 6,9 százalékos növekedést követően. A szolgáltatások ára változatlan ütemben, 4,0 százalékkal emelkedett november után decemberben is éves összevetésben.

Az Eurostat adatai szerint decemberben az éves euróövezeti infláció alakulásához a legnagyobb mértékben a szolgáltatások járultak hozzá.Ezt követték az élelmiszerek, alkoholos italok és dohányáruk, valamint a nem energiaipari termékek és az energia.

November havihoz képest decemberben 0,2 százalékkal nőttek az árak az euróövezetben, miután novemberben 0,6 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

Az energia, élelmiszer, alkohol,dohánytermékek árai nélkül számított éves maginfláció 3,4 százalékra, 2022 márciusa óta a legalacsonyabbra mérséklődött a novemberi 3,6 százalék után.

Az Eurostat közlése szerint az Európai Unióban az éves infláció decemberben 3,4 százalékra gyorsult a novemberi 3,1 százalékról.

Havi összevetésben decemberben 0,1 százalékkal nőttek az árak az Európai Unióban, miután novemberben 0,4 százalékos csökkenést regisztráltak.

Új vagy használt autót vásárolnál? Nem elég a keret az ünnepekre? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#infláció #élelmiszer #szolgáltatások #energia #árak #Európai_Unió

infláció

Forrás: MTI

Erste

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
pénzügy
pénzügyi csalások

Segítik a pénzügyi csalások áldozatait

Bankszakmai ajánlás segíti az online pénzügyi csalások áldozatainak ügyintézését. Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Kgfb-díjak konszolidációja várható

MNB: az infláció mérséklődésével a kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható. Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos

TOVÁBB OLVASOM »
Erste
Erste Bank

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket. Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség

TOVÁBB OLVASOM »
személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -