HÍREK

Fogyasztás és gazdasági növekedés

Suppan Gergely: a fogyasztás emelkedése lehet a gazdasági növekedés motorja idén

A fogyasztás emelkedése lehet a gazdasági növekedés motorja az idén Magyarországon, emellett továbbra is szükség lesz magas beruházási rátára. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Suppan Gergely éves szinten 7 százalék körüli reálbérnövekedést valószínűsít, véleménye szerint ilyen szintű változás érezhető mértékben segíti a magyar gazdaságot. A 2024-re vonatkozó bérajánlatok alapján belföldön általánosnak tekinthető a 10 százalék feletti fizetésemelkedés. Ugyanakkor az infláció éves szinten 5 százaléknál is alacsonyabb lehet az idén – fejtette ki.

Hozzátette, hogy az élelmiszerek drágulása nem csupán mérséklődött, számos termék ára még csökkent is a tavalyi szinthez képest.

A szakember a kedvező kilátások miatt a fogyasztói bizalom erősödésére is jó esélyt lát. Véleménye szerint a lakásépítésekben, ingatlantranzakciókban 2023 végén már látszott a fordulat.

Magyarország bízhat a külső környezet javulásában is, bár Európa növekedési esélyei összességében gyengébbek, mint a belföldiek. Bizakodásra ad okot, hogy az Európai Központi Bank csökkentheti a kamatokat. Továbbá véget érhet a német reálbérek másfél éve tartó csökkenése is. A magyar gazdaságnak különösen fontos, hogy az exportpiacok magukra találjanak. A megkezdett belföldi beruházások jelentősen növelhetik a kivitelt a következő időszakban – mondta Suppan Gergely.

Keress bennünket és segítünk a megfelelő biztosítás megtalálásában! A magyar biztosítók megoldásai alapján kiszámoljuk a legjobb ajánlatot. Kötelező biztosítás, Casco, lakás, hajó, élet, vagyon, felelősség, egészség, nyugdíj, mezőgazdasági biztosításokkal állunk ügyfeleink rendelkezésére. Telefon: 303264703, 306489525, 303426308, 303732000. Hívj bennünket és segítünk!

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#fogyasztás #reálbér #gazdasági_növekedés #beruházási_ráta

fogyasztás

Forrás: MTI

fogyasztás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -