HÍREK

A húsárak jelentős része csökkent

Agrárközgazdasági Intézet: a húsárak jelentős része csökkent tavalyhoz képest

Éves összevetésben 2024 elejére csökkentek a csirke-, a pulyka- és a marha húsárak. Olcsóbb lett a tojás, valamint a sertéshúsok egy része is – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) kedden közzétett összefoglalóiban.

Az intézet adatai szerint a friss csirkehúsok feldolgozói értékesítési árai 10 és 25 százalék közötti mértékben csökkentek. A vágócsirke több mint 20 százalékkal lett olcsóbb. A ketreces tartásból származó étkezési tojás ára 2024 első 3 hetében 18 százalékkal csökkent. A mélyalmos tartásból származó étkezési tojás ára 16 százalékkal mérséklődött. A pulykahús ára ennél is nagyobb mértékben, esetenként 26-27 százalékkal esett vissza a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölték.

A baromfi-húsárak alakulása részben a takarmányköltségek változásával magyarázható. Ezek ugyanis az AKI adatai szerint ugyancsak olcsóbbak lettek 2023 végére az előző évi szinthez képest.

Az összefoglaló szerint a vágómarha húsárak szintén visszaestek, átlagosan majdnem 24 százalékkal. A sertés árának alakulása összetettebb, a vágósertés termelői ára ugyanis szinte ugyanannyi, mint egy éve. A sertéshús feldolgozói értékesítési ára viszont esetenként néhány százalékkal csökkent, de a többségük 1 és 18 százalék között drágult egy év alatt.

A nyers sertéshús kiskereskedelmi beszerzési ára hasonló változást mutat. Kisebb részük valamelyest olcsóbb lett, a többségük enyhén, 10 százalék alatti mértékben drágult. A hízósertéstáp árának emelkedése a 2023 végi adatok alapján megállt, csaknem ugyanannyiért vagy olcsóbban kapható, mint egy évvel korábban.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat.
#húsárak #ksh #élelmiszer #fogyasztói
húsárak
Forrás: www.mti.hu
elektromosautó

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

munkahely
munkaerőpiac

Sokan munkahely váltást terveznek

A versenyszféra munkavállalóinak csaknem kétharmada az idén munkahely váltását tervezi A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével. A munkahely váltását 63 százalékuk

TOVÁBB OLVASOM »
foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -