HÍREK

NGM: 300 ezer fő a „munkaerőtartalék”

NGM: Magyarországon nagyságrendileg 300 ezer ember tekinthető munkaerőtartaléknak

Magyarországon nagyságrendileg 300 ezer ember, részben a regisztrált álláskeresők, részben az inaktívak tekinthetők munkaerőtartaléknak. Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Sándor szerdán mondta az M1 aktuális csatornán.

Czomba Sándor hozzátette, élethelyzetük eltérő. Ugyanis a mintegy 240 ezer regisztrált álláskeresőből 40-50 ezer olyan ember van, aki viszonylag könnyen elhelyezhető a munkaerőpiacon. Egyebek mellett a képzettsége miatt. Azonban sokan vannak, akik szociális, mentális, egészségügyi problémákkal küzdenek, így nem tudnak munkát vállalni. Ezért az érintettek közül lesz aki több lépcsőben jut el olyan állapotba, hogy munkát tudjon vállalni. Ez lehet fél év, de akár egy is.

Az érintettek számára képzéssel, átképzéssel, a munkáltatók támogatásával, bértámogatással és mobilitási támogatással lehet segíteni. Ezt az NGM államtitkára a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában mondta el.

2030-ig 460 milliárd forint támogatás a foglalkoztatás növelésére

Erről szól a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) elérhető 460 milliárd forint. Ez az összeg – ami 2030-ig elérhető – csaknem 400 ezer embernek a munkához jutását fogja segíteni. És ezen belül nagyságrendileg 100 ezer ember képzéséhez járul hozzá – számolt be róla az államtitkár az M1 aktuális csatornán és a Kossuth Rádióban is.

Hozzátette, a kormány tervei közt szerepel, hogy a források 95 százalékát már idén meghirdessék. A cél, hogy ez a pénz minél előbb megjelenjen a gazdaságban. És minél hamarabb tudjanak segíteni azoknak az embereknek, akik a nehézségek ellenére dolgozni akarnak.

NGM

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

A kormány alapvető célja, hogy amíg van magyar munkaerő, addig a magyarokat segítsék – emelte ki Czomba Sándor.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán – a műsorvezető kérdésére válaszolva – arra is kitért, hogy idén 6 százalékos inflációval számolva a minimálbérnél 9, a garantált bérminimumnál pedig 4 százalékos reálkereset emelkedés várható. Emlékeztetett, hogy a minimálbér 15, a garantált bérminimum pedig 10 százalékkal nőtt december 1-től.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#NGM #munkaerő #munkaerőpiac #GINOP #támogatás

NGM

Forrás: www.mti.hu

NGM

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

foglalkoztatottság
foglalkoztatottság

Stagnál a foglalkoztatottak száma

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5% 2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 655 600 forint volt 2023 decemberében, 16,4%-kal magasabb, mint egy évvel korábban 2023 decemberében a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 655

TOVÁBB OLVASOM »
GINOP
munkaerőpiac

Munkaerőpiaci aktívitás a GINOP-ban

NGM: a munkaerőpiaci aktivitás növelése érdekében a kormány márciusban 70, áprilisban 200 milliárd forintos kerettel indít programot a GINOP Plusz programban A munkaerőpiaci aktivitás növelése

TOVÁBB OLVASOM »
elektromosautó
elektromosautó

Elektromosautó vásárlás támogatása

Nagy Márton: európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani Európai szintű elektromosautó-vásárlásösztönző támogatást kell indítani, mert a zöld átálláshoz ez nélkülözhetetlen. Nyilatkozta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -