HÍREK

Nőtt az Erste működési eredménye

Nőtt az Erste Csoport működési eredménye tavaly

Az Erste Csoport 5,5 milliárd euró működési eredményt ért el 2023-ban, 38 százalékkal meghaldva az egy évvel korábbit az előzetes eredménykimutatás szerint.

A költség/bevétel arány 53,4 százalékról 47,6 százalékra javult, mivel a működési bevételek növekedése meghaladta a működési költségekét. A hitelállomány éves összevetésben 2,8 százalékkal, 202,1 milliárd euróról 207,8 milliárd euróra emelkedett.

Az ügyfelek betéteinek állománya is nőtt az összes elsődleges piacon, különösen Ausztriában és Csehországban, 232,8 milliárd euróra, ami 3,9 százalékos növekedést jelent.

A nettó kamatbevétel (NII) 21,5 százalékkal, 7,228 milliárd euróra nőtt, a legerőteljesebben Ausztriában, a magasabb piaci kamatlábak és a nagyobb hitelállomány következtében.

A nettó díj- és jutalékbevétel 7,6 százalékkal, 2,640 milliárd euróra emelkedett. Növekedés volt valamennyi elsődleges piacon, leginkább a pénzforgalmi szolgáltatásokban, de a vagyonkezelésben és a hitelezésben is.

személyautók

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Az Erste Csoporton belül mintegy 10 millió ügyfél használja a George digitális platformot, és a kiskereskedelmi szegmensben minden második termékeladás digitális volt.

A nettó nyereség 2023-ban 2,99 milliárd eurót tett ki a 2022. évi 2,17 milliárd euró után.
A májusban tartandó rendes közgyűlésen az Erste Group igazgatósága részvényenként 2,70 euró osztalék kifizetését javasolja a 2023-as pénzügyi évre.Az elsődleges tier 1-es alaptőkeráta (CET1) 15,7 százalékra emelkedett a 2022. évi 14,2 százalékról.

Idén javuló reál GDP-növekedés várható

Közgazdászok szerint az Erste Csoport központi piacain idén javuló reál GDP-növekedés várható. Az inflációs nyomás 2024-ben várhatóan továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A továbbra is erős munkaerőpiac pedig támogatja a gazdasági teljesítményt az Erste Group összes piacán.

A folyó fizetési mérleg egyenlege az előrejelzések szerint a legtöbb országban fenntartható szinten marad. Míg a költségvetési hiánynak folytatnia kell a konszolidációs pályát. A GDP-arányos államadósság az Erste-csoport összes piacán az előrejelzések szerint nagyjából stabil lesz, lényegesen az eurózóna átlaga alatt marad.
Ilyen körülmények között az Erste Group mintegy 5 százalékos nettó hitelnövekedésre számít.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#növekedés #kamat #Erste #hitel #GDP

Erste

Forrás: www.mti.hu

 

árak

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
pénzügy
pénzügyi csalások

Segítik a pénzügyi csalások áldozatait

Bankszakmai ajánlás segíti az online pénzügyi csalások áldozatainak ügyintézését. Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Kgfb-díjak konszolidációja várható

MNB: az infláció mérséklődésével a kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható. Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos

TOVÁBB OLVASOM »
Erste
Erste Bank

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket. Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség

TOVÁBB OLVASOM »
személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -