HÍREK

Nőtt az Erste működési eredménye

Nőtt az Erste Csoport működési eredménye tavaly

Az Erste Csoport 5,5 milliárd euró működési eredményt ért el 2023-ban, 38 százalékkal meghaldva az egy évvel korábbit az előzetes eredménykimutatás szerint.

A költség/bevétel arány 53,4 százalékról 47,6 százalékra javult, mivel a működési bevételek növekedése meghaladta a működési költségekét. A hitelállomány éves összevetésben 2,8 százalékkal, 202,1 milliárd euróról 207,8 milliárd euróra emelkedett.

Az ügyfelek betéteinek állománya is nőtt az összes elsődleges piacon, különösen Ausztriában és Csehországban, 232,8 milliárd euróra, ami 3,9 százalékos növekedést jelent.

A nettó kamatbevétel (NII) 21,5 százalékkal, 7,228 milliárd euróra nőtt, a legerőteljesebben Ausztriában, a magasabb piaci kamatlábak és a nagyobb hitelállomány következtében.

A nettó díj- és jutalékbevétel 7,6 százalékkal, 2,640 milliárd euróra emelkedett. Növekedés volt valamennyi elsődleges piacon, leginkább a pénzforgalmi szolgáltatásokban, de a vagyonkezelésben és a hitelezésben is.

személyautók

Kattintson a képre és máris indul az online személyi kölcsön kalkulátorunk!

Az Erste Csoporton belül mintegy 10 millió ügyfél használja a George digitális platformot, és a kiskereskedelmi szegmensben minden második termékeladás digitális volt.

A nettó nyereség 2023-ban 2,99 milliárd eurót tett ki a 2022. évi 2,17 milliárd euró után.
A májusban tartandó rendes közgyűlésen az Erste Group igazgatósága részvényenként 2,70 euró osztalék kifizetését javasolja a 2023-as pénzügyi évre.Az elsődleges tier 1-es alaptőkeráta (CET1) 15,7 százalékra emelkedett a 2022. évi 14,2 százalékról.

Idén javuló reál GDP-növekedés várható

Közgazdászok szerint az Erste Csoport központi piacain idén javuló reál GDP-növekedés várható. Az inflációs nyomás 2024-ben várhatóan továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A továbbra is erős munkaerőpiac pedig támogatja a gazdasági teljesítményt az Erste Group összes piacán.

A folyó fizetési mérleg egyenlege az előrejelzések szerint a legtöbb országban fenntartható szinten marad. Míg a költségvetési hiánynak folytatnia kell a konszolidációs pályát. A GDP-arányos államadósság az Erste-csoport összes piacán az előrejelzések szerint nagyjából stabil lesz, lényegesen az eurózóna átlaga alatt marad.
Ilyen körülmények között az Erste Group mintegy 5 százalékos nettó hitelnövekedésre számít.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#növekedés #kamat #Erste #hitel #GDP

Erste

Forrás: www.mti.hu

 

foglalkoztatottság

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
kgfb

Biztosítás kell a robogókra

A segédmotoros kerékpárra is kell kötelező gépjármű-biztosítás kötése. A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítás  nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre kell.

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

KSH: Kísérleti üzemanyagár-statisztika

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla nyitás
tudástár

Bankszámla nyitás tippek

A legtöbb banknál már online/szelfizve is van lehetőség bankszámla nyitásra. Ma már  léteznek olyan kalkulátorok amik segítenek összehasonlítani a felmerülő költségeket bankszámla nyitás eseténi. Néhány

TOVÁBB OLVASOM »
ATM
ATM

Készpénz befizetése ATM-be

Nem minden banknál van lehetőségünk lakossági ügyfélként igénybe venni az ATM-be való befizetést, illetve nem minden ATM-ben van lehetőségünk készpénz befizetésre. Fontos tudnivalók: A bankjegyeket

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -