HÍREK

A zöldenergia növeli az eszuverenitást

Steiner Attila: a zöldenergia felhasználása az ország energiaszuverenitását erősítheti

A kormány célja, hogy minél szélesebb körű legyen a zöldenergia felhasználás. Ami Magyarország energiaszuverenitását erősítheti – hangsúlyozta az Energiaügyi Minisztérium (EM) államtitkára szerdán Szegeden.

Steiner Attila a zöldenergiával kapcsolatos, 13 kérdésből álló online konzultációról szóló sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, olyan lehetőségeket kell teremteni, amelyekkel Magyarország sokkal kevésbé lesz függő a külső energiaimporttól.Nagyon jó adottságok vannak az országban, ezért több stratégián is dolgozik a kormány mind a zöldenergia termelésének, mind pedig tárolásának elősegítésében.

Steiner Attila példaként említve a geotermikus energiát elmondta: a kormányzat célja, hogy Szegedhez hasonlóan más városokban is fel lehessen  használni a távfűtés, vagy akár áramtermelés területén a geotermikus potenciált. Hozzáfűzte, a kormány megkezdte egy országos szintű stratégia kidolgozását, amely a geotermikus energia felhasználására irányul.

Nem véletlen, hogy a geotermia kérdése a konzultáció egyik fő eleme, hiszen itt nagy lehetőségek vannak – hangsúlyozta az államtitkár. Országos szinten akár milliárdos nagyságrendű földgázfogyasztást is ki lehet váltani geotermiával, ha az infrastrukturális beruházások megvalósulnak.

A napenergia fontos

Steiner Attila felhívta a figyelmet a napenergia fontosságára is. Mint mondta, a kormány célja, hogy 2030-ra megduplázza a mostani naperőmű kapacitást, amely jelenleg 6000 megawattnyi az országban.  A paksi kapacitással együtt jóval az országos fogyasztás felett van az előállított villamos energia, ezért annak tárolása is nagyon fontos. Emiatt a tárolást is nagy mértékben fogja ösztönözni a kormány.

A hazai és európai uniós támogatások is rendelkezésre fognak állni az elkövetkező időszakban. Melyeknek együttes célja, hogy a lakosság aktívan részt tudjon venni a „zöld átmenetben, a zöld fordulatban”.

A konzultáció eredményét be fogják építeni a támogatási programba, hogy olyan lehetőségeket tudjon a kormány elindítani, amelyekre a lakossági igény is megvan. Fülöp László, a Fidesz-KDNP szegedi polgármesterjelöltje úgy fogalmazott: „a 21. században akkor tudunk csak győztesek lenni, hogy ha a zöldenergiát megszelídítjük, magunkévá tesszük, és rácsatlakozunk erre a gyorsvonatra.”

Ismertette, a napsütötte órák száma Szegeden nagyon magas, ezért fontos a napelemparkok építése, a napenergia felhasználása. Emellett Szegeden hatalmas, talán az országban a legnagyobb a geotermikus potenciál – tette hozzá Fülöp László. A kérdőív a zoldenergia.kormany.hu oldalon található, és április 15-ig lehet kitölteni.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat.
#zöldenergia #napenergia #konzultáció #Paks
zöldenergia
Forrás: www.mti.hu
zöldenergia

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

casco
casco biztosítás

Emelkedtek a casco díjak

5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben Az idei első negyedévben megkötött teljes körű casco-szerződések átlagdíja 206 900 forint volt. 5,9 százalékkal magasabb,

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Biztosítás kell a robogókra

A segédmotoros kerékpárra is kell kötelező gépjármű-biztosítás kötése. A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítás  nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre kell.

TOVÁBB OLVASOM »
üzemanyagár
üzemanyag

KSH: Kísérleti üzemanyagár-statisztika

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját.

TOVÁBB OLVASOM »
befektetési
befektetési alap

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén

TOVÁBB OLVASOM »
bankszámla nyitás
tudástár

Bankszámla nyitás tippek

A legtöbb banknál már online/szelfizve is van lehetőség bankszámla nyitásra. Ma már  léteznek olyan kalkulátorok amik segítenek összehasonlítani a felmerülő költségeket bankszámla nyitás eseténi. Néhány

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -