HÍREK

Nőtt a Budapesti Ingatlan eredménye

Nőtt a Budapesti Ingatlan adózott eredménye 2023-ban


A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző évi 10,03 milliárd forintról. Közölte a BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

A BIF – amely 2018 vége óta szabályozott ingatlanbefektetési társaság (SZIT) – nettó árbevétele 8,09 milliárd forintot tett ki 2023-ban, míg egy évvel korábban elérte a 10,28 milliárd forintot.A BÉT-en elérhető közgyűlési előterjesztések szerint a társaság igazgatótanácsa 2 milliárd 961 millió 306 ezer forint.

A rendelkezésre álló szabad eredmény 90 százalékát kitevő osztalék kifizetésére tesz javaslatot, de felhívja a részvényesek figyelmét, hogy tekintettel a folyamatban lévő és tervezett fejlesztésekre. Tartalékképzési céllal dönthet úgy is, hogy nem fizetnek ki osztalékot.

A BIF bérbeadásból származó és üzemeltetési díj bevételei tavaly 6,55 milliárd forintra nőttek az egy évvel korábban elért 5,37 milliárd forintról. Mindez elsősorban a javuló kihasználtságnak, az új fejlesztéseknek (Major Udvar és BIF Tower), valamint az év elején megvalósított áremeléseknek és indexálásoknak köszönhető.

 A befektetési célú ingatlanok állománya

A befektetési célú ingatlanok állománya 2023-ban éves összevetésben 6,7 milliárd forinttal, 78,58 milliárd forintra nőtt. Az állományváltozást egyebek mellett a portfólióban levő ingatlanokon végzett beruházások és az ingatlanok valós értékének változása okozta.

A társaság idén a meglévő ingatlanokban rejlő fejlesztési és hatékonyságjavítási lehetőségek kiaknázására fókuszál. Valamint arra, hogy felkutassák és lebonyolítsák a stratégiába illeszkedő akvizíciós lehetőségeket. Az adott ingatlant be tudják illeszteni a jövedelemtermelő portfólióba.

A BIF eredményességét továbbra is jelentősen befolyásolja a mindenkori makrogazdasági helyzet. A vállalati gazdálkodási környezet, ugyanis az irodák kihasználtsága, a realizálható bérleti díjak nagysága a bérlő társaságok anyagi helyzetétől, kilátásaitól függ.
A BIF részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír ára kedden délután 4,87 százalékkal, 664 forintra csökkent, az elmúlt egy évben a legmagasabb értéke 790, a legalacsonyabb 216 forint volt.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat.
#ingatlan #árbevétel #befektetés #részvény #BIF
ingatlan
Forrás: www.mti.hu
MBH

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -