HÍREK

Bankkártya letiltás elvesztés esetén

A bankkártya letiltás egyik módja, ha netbankon vagy mobilapplikáción keresztül tiltjuk le, a legtöbb banknál már van erre is lehetőség. Itt az azonosítás a jelszóval, illetve a kapcsolódó kiegészítő azonosítással – jellemzően SMS-sel történik. A másik megoldás a telefonos lemondás, ez is 24 órában elérhető a bankoknál. Természetesen a bankfiókokban is letiltható a kártya. ez utóbbi két esetben a személyazonosságunk igazolása szükséges.

Mielőtt a letiltás mellet döntünk érdemes végig gondolni, nem lehetséges-e, hogy nem ellopták a kártyát, hanem mi raktuk el olyan helyre, ahol nem kerestük még. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy a vásárlási napi limitet és a készpénzfelvételi limitet egyaránt nullára állítjuk, így elkerülhetjük azt, hogy illetéktelenek fizetni tudjanak a kártyával – ez gyakorlatilag egy ideiglenes tiltást jelent – amíg vissza nem állítjuk. Lehetőség van a számlavezető bankunknál arra is, hogy ideiglenesen tiltsák le a kártyát. Az ideiglenes letiltást egy újabb hívással/fióklátogatással, személyazonosságunk megfelelő igazolását követően megszűntethetjük. Ekkortól ugyanúgy használható a kártyánk, mint korábban.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy nem kerül elő a kártya, vagy olyan esemény történik, amivel biztos, hogy idegen kezekbe került akkor jöhet a letiltás. Kártyánk idegen kézbe kerülésre utaló jel lehet, ha sikertelen, vagy sikeres tranzakcióról érkezik értesítés – mobilappon vagy akár SMS-en keresztül. Ekkor azonnal tiltsuk le a visszaélések elkerülése érdekében.

A letiltáshoz kapcsolódó telefonszámok – főbb bankonként az alábbiak:

MBH

0-24 óráig a MBH Bank-nál a következő telefonszámon: +36 80 350 350; külföldről hívható: +36 (1) 373 33 99)

OTP

A kártya letiltásához a +36 (1) 366 6000 telefonszám hívható. Lehetőség van  a letiltást a netbankban illetve a mobilbankon keresztül.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank ügyfeleinek a +36 (1 )325 3200 telefonszámot kell felhívni a bankkártya

letiltáshoz.

K&H  Bank

A K&H Banknál külföldről és belföldről is ingyenes hívható a +36 80 414 243 szám.

Erste

Az Erste Banknál a sürgősségi bankkártyaletiltásra fenntartott telefonszám a következő: +36 1 302 5885. Emellett a lakossági és mikrovállalati ügyfelek ezt a számot is hívhatják: +36 1 298 0222, a vállalati ügyfelek részére pedig ez a telefonszám áll rendelkezésre: +36 1 298 0223.

 Ma már valamennyi banknál a kártyahasználatot több lépcsős azonosítás – pl. PIN kód, interneten SMS előzi meg – ez alól az egyedüli kivétel kis összegű, érintéses tranzakciók, azonban ezek sem végezhetők korlátlanul.

Ha a bankolási szokásunktól nagyban eltérő, szokatlan helyen történő tranzakciót észlel a bankunk, akkor telefonon is megkereshet bennünket, rákérdezve. Ugyanakkor legyünk az ilyen hívásokkal kellőképpen gyanakvóak, mert adataink megszerzésére is kísérletet tehetnek a bankunknak magukat kiadó rosszakarók.

További segítség a Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) vagy a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalakon, illetve telefonon a 30-326-4703, 30-373-2000, 70-517-1562 számokon.

 

#bankkártya_letiltás #bankkártya #letiltás #bank

bankkártya letiltás

bankkártya letiltás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
átlagkereset
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -