HÍREK

Bankkártya letiltás elvesztés esetén

A bankkártya letiltás egyik módja, ha netbankon vagy mobilapplikáción keresztül tiltjuk le, a legtöbb banknál már van erre is lehetőség. Itt az azonosítás a jelszóval, illetve a kapcsolódó kiegészítő azonosítással – jellemzően SMS-sel történik. A másik megoldás a telefonos lemondás, ez is 24 órában elérhető a bankoknál. Természetesen a bankfiókokban is letiltható a kártya. ez utóbbi két esetben a személyazonosságunk igazolása szükséges.

Mielőtt a letiltás mellet döntünk érdemes végig gondolni, nem lehetséges-e, hogy nem ellopták a kártyát, hanem mi raktuk el olyan helyre, ahol nem kerestük még. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy a vásárlási napi limitet és a készpénzfelvételi limitet egyaránt nullára állítjuk, így elkerülhetjük azt, hogy illetéktelenek fizetni tudjanak a kártyával – ez gyakorlatilag egy ideiglenes tiltást jelent – amíg vissza nem állítjuk. Lehetőség van a számlavezető bankunknál arra is, hogy ideiglenesen tiltsák le a kártyát. Az ideiglenes letiltást egy újabb hívással/fióklátogatással, személyazonosságunk megfelelő igazolását követően megszűntethetjük. Ekkortól ugyanúgy használható a kártyánk, mint korábban.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy nem kerül elő a kártya, vagy olyan esemény történik, amivel biztos, hogy idegen kezekbe került akkor jöhet a letiltás. Kártyánk idegen kézbe kerülésre utaló jel lehet, ha sikertelen, vagy sikeres tranzakcióról érkezik értesítés – mobilappon vagy akár SMS-en keresztül. Ekkor azonnal tiltsuk le a visszaélések elkerülése érdekében.

A letiltáshoz kapcsolódó telefonszámok – főbb bankonként az alábbiak:

MBH

0-24 óráig a MBH Bank-nál a következő telefonszámon: +36 80 350 350; külföldről hívható: +36 (1) 373 33 99)

OTP

A kártya letiltásához a +36 (1) 366 6000 telefonszám hívható. Lehetőség van  a letiltást a netbankban illetve a mobilbankon keresztül.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank ügyfeleinek a +36 (1 )325 3200 telefonszámot kell felhívni a bankkártya

letiltáshoz.

K&H  Bank

A K&H Banknál külföldről és belföldről is ingyenes hívható a +36 80 414 243 szám.

Erste

Az Erste Banknál a sürgősségi bankkártyaletiltásra fenntartott telefonszám a következő: +36 1 302 5885. Emellett a lakossági és mikrovállalati ügyfelek ezt a számot is hívhatják: +36 1 298 0222, a vállalati ügyfelek részére pedig ez a telefonszám áll rendelkezésre: +36 1 298 0223.

 Ma már valamennyi banknál a kártyahasználatot több lépcsős azonosítás – pl. PIN kód, interneten SMS előzi meg – ez alól az egyedüli kivétel kis összegű, érintéses tranzakciók, azonban ezek sem végezhetők korlátlanul.

Ha a bankolási szokásunktól nagyban eltérő, szokatlan helyen történő tranzakciót észlel a bankunk, akkor telefonon is megkereshet bennünket, rákérdezve. Ugyanakkor legyünk az ilyen hívásokkal kellőképpen gyanakvóak, mert adataink megszerzésére is kísérletet tehetnek a bankunknak magukat kiadó rosszakarók.

További segítség a Hitel, hitelprogram megoldások | Zöldhitel Csoport (zoldhitel.hu) vagy a Személyi kölcsön megoldások | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalakon, illetve telefonon a 30-326-4703, 30-373-2000, 70-517-1562 számokon.

 

#bankkártya_letiltás #bankkártya #letiltás #bank

bankkártya letiltás

bankkártya letiltás

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

ChatGPT
mesterséges intelligencia

Sok fiatal használja a ChatGPT-t

 MCC Ifjúságkutató Intézet: minden második magyar fiatal használta már a ChatGPT-t. A magyar fiatalok több mint fele érzi a mesterséges intelligencia (AI) hatását a mindennapi

TOVÁBB OLVASOM »
pénzügy
pénzügyi csalások

Segítik a pénzügyi csalások áldozatait

Bankszakmai ajánlás segíti az online pénzügyi csalások áldozatainak ügyintézését. Bankszakmai ajánlást fogalmaztak meg az online pénzügyi csalások áldozataitól érkező bejelentések megfelelő fogadásának és kezelésének segítésére

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
kgfb

Kgfb-díjak konszolidációja várható

MNB: az infláció mérséklődésével a kgfb-díjak növekedésének konszolidációja várható. Éves összehasonlításban 11 százalékkal, 56 ezer forintra emelkedett a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának (kgfb) átlagos

TOVÁBB OLVASOM »
Erste
Erste Bank

Átadták az Év menedzsere elismeréseket

Átadták az Év menedzsere elismeréseket. Átadták az Év menedzsere elismeréseket: a menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség

TOVÁBB OLVASOM »
személyautók
autóvásárlás

Használt személyautók adás-vétele

JóAutók.hu: először került havi 80 ezer fölé a gazdát cserélő használt személyautók száma. Áprilisban a DataHouse előzetes, becsült adatai szerint a gazdát cserélt személyautók száma

TOVÁBB OLVASOM »
kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -