HÍREK

Bankváltás után a megbízások mozgatása

Amennyiben a bankváltás mellett határozunk fontos, hogy az új számla megnyitása után be kell állítanunk a megbízásainkat amennyiben mi intézzük a váltást és nem bízzuk az új bankunkra. A csoportos beszedési megbízások rögzítéséhez szükségesek a szolgáltatói számlák (például a víz, gáz, vagy internetszámla), ezeken található meg a szolgáltató és felhasználó azonosítót. Az állandó megbízásokat pedig legegyszerűbben egy régi számlakivonatunkról lehet összegyűjteni.

Lehetőségünk van egyszerűsített bankszámla váltásra. Az egyszerűsített, bankváltás célja, hogy gyorsabbá és gördülékenyebbé tegye az adminisztrációt bankváltás esetén. A legfontosabb eleme, hogy nem kell mindkét bankba bemenni ügyet intézni. Elég azt a pénzintézetet felkeresni, ahol számlát szeretnénk nyitni, a további adminisztrációt pedig a két bank elintézi egymás között.

A folyamat röviden így néz ki:

  1. Megnyitja a választott bankban az új számlát.
  2. Beadja a számlaváltási meghatalmazást az új szolgáltatónak – ez alapján fogják a bankok átvezetni a csoportos beszedési – és a rendszeres átutalási megbízásokra vonatkozó adatokat.
  3. A választott bank jelzi az igényt a régi bankja felé.
  4. A régi szolgáltató átadja a szükséges adatokat a választott pénzintézetnek.
  5. Ha ez megtörtént, akkor az új szolgáltatónál megnyílik a számla.
  6. Az új bank rögzít minden adatot, és egyeztet, ha erre van szükség.
  7. Régi számla megszüntetése.

Ideális esetben csak egyszer kell elmenni a bankba, a folyamat elején. A többit már a bankok intézik el egymás között. Persze ez a folyamat abban az esetben mehet végbe, ha számlánkkal minden rendben van: nincs tartozásunk, nem kapcsolódik hitel a számlánkhoz a korábbi bankunknál, ill. egyeznek az új banknál megadott adataink.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat.
#bankváltás #megbízások #bankszámla #csoportos_beszedés
bankváltás
6-bankvaltas

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -