HÍREK

Nőtt a befektetési alapok vagyona

Bamosz: tovább nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon márciusban


A befektetési alapokban kezelt vagyon 2,9 százalékkal, 445 milliárd forinttal nőtt márciusban. Így a hónap végén a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) tagjai 15 624 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban.

A pénzpiaci alapokhoz csaknem 14 milliárd forintnyi tőke érkezett, amin a hozamok még javítani is tudtak. Így összességében 3,1 százalékkal nőtt a kategória vagyona márciusban.

A Bamosz tájékoztatása szerint a kötvényalapokhoz továbbra is áramlik a friss tőke. Márciusban a rövid futamidejű kötvények jártak az élen, ahová 87,8 milliárdnyi friss tőke érkezett. A hosszú futamidejű kötvényalapok esetében a tőkebeáramlás 1,7 milliárd forint volt, míg a szabad futamidejű kötvényalapoktól 7,4 milliárd távozott. A hozamok is hozzájárultak a vagyonnövekedéshez, így összesen 1,8 százalékos növekedést ért el a legnagyobb vagyonú kategória márciusban.

A vegyes alapokhoz 88,8 milliárdnyi tőke érkezett, a kedvező hozamokat is figyelembe véve a vagyon 5,7 százalékkal nőtt az elmúlt hónapban. A kategória vagyona átlépte a kétezer milliárd forintot. A részvényalapokhoz 9,2 milliárdnyi tőke áramlott. Az árfolyammozgások tovább segítettek, így 4,8 százalékos növekedés történt a kategória vagyonában az elmúlt hónapban.

A tőkevédett alapoktól 2,2 milliárdnyi tőke távozott a hónap során, a hozam azonban segített, így a kategória vagyona 0,3 százalékkal lett több márciusban.Az abszolút hozamú alapok esetében 83 milliárd forint volt a friss tőke. A hozamok is kedvezően alakultak, így 6,6 százalékos növekedés jelentkezett a vagyonban, ami a legnagyobb növekedés a kategóriák között az elmúlt hónapban.

A származtatott alapokhoz mindössze 0,4 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok ugyanakkor hozzá tudtak járulni a növekedéshez, így 2,1 százalékkal lett több a kategória vagyona.

Az ingatlanalapok esetében márciusban csak alig mérhető a  tőkebeáramlás

Az ingatlanalapok esetében márciusban csak alig mérhető tőkebeáramlás történt, ennek nagysága 0,6 milliárdnyi volt a hónap során. Végül a hozamok és az árfolyammozgások eredőjeként a nettó eszközérték 0,7 százalékkal lett több.

Az árupiaci alapokhoz 3,6 milliárd forintnyi tőke érkezett. A hozamok most nem tudtak hozzátenni a növekedéshez, de a vagyon így is 2,6 százalékkal nagyobb lett.

Az elsősorban intézményi befektetők vagyonát kezelő zártkörű alapokhoz az elmúlt hónapban 33 milliárdnyi tőke érkezett. A hozamok is hozzá tudtak járulni a bővüléshez, így a vagyon 4,7 százalékkal nőtt márciusban. A Bamosz 24 tagja 21 ezer milliárd forint vagyont kezel, ezen belül mintegy 15 600 milliárd forintot befektetési alapokban – közölte a szövetség.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#befektetési #alap #vagyon #Bamosz

befektetési

Forrás: www.mti.hu

kgfb

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

kgfb
átlagkereset

Nőtt a bruttó átlagkereset

A bruttó átlagkereset 658 400 forint volt 2024. márciusban, 13,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. 2024. márciusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete

TOVÁBB OLVASOM »
autó
autó

AutoWallis : márkakereskedéseket nyit

Az AutoWallis csoport Renault és Dacia márkakereskedést nyit Budapesten. Közös vállalatot alapított 50-50 százalékos tulajdoni arányban az AutoWallis csoport portugál partnerével, a Salvador Caetano csoporttal.

TOVÁBB OLVASOM »
AutoWallis
autó

Csökkent az AutoWallis nyeresége

Csökkent az AutoWallis árbevétele és nyeresége. Az AutoWallis csoport 89,1 milliárd forint árbevételt ért el az első negyedévben. 11 százalékkal kevesebbet, mint az előző év

TOVÁBB OLVASOM »
autómárka
autó

Újabb két kínai autómárka jelenik meg

Újabb két kínai autómárka jelenik meg Magyarországon. Újabb két kínai autómárka jelenik meg a magyarországi autópiacon. A SERES Automotive járműveinek kizárólagos importőri szerződését csütörtökön Budapesten

TOVÁBB OLVASOM »
szallas.hu
turizmus

Pünkösd idején sokan utaznak majd

Pünkösd idején majdnem annyian utaznak, mint húsvétkor. Pünkösd idején közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -