HÍREK

Munkabér munkahelyválasztási szempont

Még mindig a munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon.


A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges. Ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől – közölte a Randstad pénteken az MTI-vel.

A nemzetközi HR szolgáltató friss kutatása arra is rámutatott, hogy e szempontok súlya jóval magasabb a magyar munkavállalók körében az európai átlaghoz képest. Ezért úgy vélik, hogy – az európai átlaggal szemben – Magyarországon jóval kevesebb figyelem irányul a munka tartalmára. Illetve annak érdekességére, vagy éppen arra, hogy milyen a cég általános megítélése.

Azt is megállapították, hogy Magyarországon a munkahelyváltási hajlandóság nem változott jelentősen tavalyhoz képest. A megkérdezettek 15 százaléka mondta azt, hogy a kutatást megelőző 6 hónapban munkahelyet váltott. 30 százalékuk tervez váltani a következő fél évben.

Kiemelték, hogy minél fiatalabb generációhoz tartozik a munkavállaló, annál nagyobb a valószínűsége, hogy munkáltatót vált. A 18-24 évesek csaknem 20 százaléka váltott 2023 második felében, míg az 55-64 éveseknek mindössze a 9 százaléka.

Sokan költöznének a jobb munkabérért

Magyarországon a megkérdezett felsőfokú végzettséggel rendelkezők több mint fele hajlandó országon belül költözni egy jobb álláslehetőségért és munkabérért. 12 százalék feltétel nélkül, 45 százalék pedig abban az esetben, ha a munkáltató anyagilag támogatja a költözésben. Csaknem ugyanez igaz az alapfokú végzettséggel rendelkezőkre (12,5, illetve 37,7 százalék).

A középfokú végzettségűek viszont kicsivel kevésbé mobilisak. A felmérés alapján a 18-24 éves magyar munkavállalók 59 százaléka nyitott a külföldi munkavállalásra. Elsősorban Németországot, Ausztriát, Svájcot, Hollandiát vagy az Egyesült Királyságot részesítik előnyben. A 25-54-es korcsoport csaknem fele, és az 55-64-esek harmada is számításba veszi, hogy Magyarországtól nyugatabbra vállaljon munkát.

A Randstad független munkaerőpiaci felmérésében 32 ország csaknem 173 ezer, 18 és 64 év közötti munkavállalója vett részt 2024 januárjában. Magyarországon 7568-an vettek részt a kutatásban. A kutatás eredményei alapján ítélik oda évről évre a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjakat.

Idén a magyar munkavállalók véleménye szerint a LEGO lett a legvonzóbb magyarországi munkáltató. A második helyen a BT (British Telecommunications), a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett.

Különdíjat kapott:

  • Aldi
  • Libri
  • Magyar Nemzeti Bank
  • Mol
  • Novartis
  • Accent Hotels
  • Coca-Cola
  • Szerencsejáték Zrt.
  • Magyar Telekom
  • Wizz Air
  • Lufthansa Systems
  • KÉSZ Csoport.

Új vagy használt autót vásárolnál? Utazást tervezel? Lakásfelújításba vágtok bele?  Szükséged van még hozzá plusz pénzre? Add meg a Személyi kölcsön igénylés | Zöldszemélyikölcsön (zoldszemelyikolcson.hu) oldalunkon mekkora összeget szeretnél és mi megküldjük ajánlatainkat!

#munkabér #munkahely #munkavállaló #Randstad

munkabér

Forrás: www.mti.hu

munkabér

MEGOSZTÁS

IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE ÉS ÉRTESÜLJ ELSŐK KÖZÖTT A HITELEKKEL, TÁMOGATÁSOKKAL KAPCSOLATOS ÚJDONSÁGOKRÓL!

Fontos számunkra, hogy a szabadfelhasználású hitel, személyi kölcsön iránt érdeklődők minél frissebb információkhoz jussanak, ezért lehetőséget teremtünk a kérdések feltételére, illetve a folyamatos információküldésre a heti hírlevél keretében. Köszönjük, ha feliratkozol hírlevelünkre!

KORÁBBI HÍREK

MBH
MBH Bank

MBH: rendszeres megtakarítások

MBH Bank: a rendszeres megtakarítók átlagosan 80 ezer forintot tesznek félre. A megtakarítással rendelkező magyar lakosság 48 százaléka alkalmanként tesz félre. A rendszeresen megtakarítók pedig

TOVÁBB OLVASOM »
MBH
MBH Bank

MBH: 76 forint osztalékot fizet

Az MBH Bank 76 forint osztalékot fizet részvényenként. Az MBH Bank Nyrt. 24,512 milliárd forint, részvényenként 76 forint osztalékot fizet a 2023-as eredményéből. Amelynek a

TOVÁBB OLVASOM »
munkahely
foglalkoztatás

Biztonságos munkahelyek

NGM helyettes államtitkár: a kormány elkötelezett a biztonságos munkahelyek mellett. A kormány elköteleztetett a foglalkoztatás bővítése mellett, biztonságos munkahelyek megteremtésével, hogy minél több munkavállaló dolgozhasson,

TOVÁBB OLVASOM »
munkabér
munkabér

Munkabér munkahelyválasztási szempont

Még mindig a munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon. A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges.

TOVÁBB OLVASOM »
MNB
alapkamat

Csökkent az MNB alapkamat

 Az MNB 50 bázisponttal csökkentette a alapkamat mértékét A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal 7,75 százalékra csökkentette a  alapkamat mértékét. A kamatfolyosó

TOVÁBB OLVASOM »
Facebook

Kattints és csatlakozz
Privát Facebook csoportunkhoz!

Ne maradj le az új információkról!

zoldszemelyikolcson_logo

- HITELTIPPEK, SEGÍTSÉG MINDENKINEK -